• Informacje na temat:

    sałatka z kiełkami soi

Przepisy na temat: sałatka z kiełkami soi
  • 5 tajemnic kiełków

    ...ilością. Przykładowo szczególnie dużo witaminy A zawierają kiełki fasoli mung i adzuki, rzodkiewki, gorczycy, soi, soczewicy, lucerny, słonecznika. W witaminę B1 bogata jest pszenica i soja. Witaminy B2 najwięcej jest w kiełkach soi i gorczycy. Witaminy PP i B6 znajdziemy w kiełkach soi, pszenicy i fasoli, a biotynę - w kiełkach lucerny i rzodkiewki. 3. Rosną naturalnie - do ich produkcji nie używa się...

  • smaczna sałatka na różne okazje

  • ...z cytryny, 2 świeże papryki czuszki, łyżeczka siekanego czosnku, miąższ z 3 pomidorów, sól, pieprz do smaku. Sałatka: świeża kolendra, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, sok z cytryny, łyżeczka siekanego czosnku, tacka kiełków słonecznika, tacka kiełków soi i lucerny, 10 pomidorów koktajlowych, pęczek szczypiorku, sól, pieprz do smaku.

  • Prosta i smaczna sałatka o dużej zawartości białka

  • szybko się robi, jest bardzo prosta w przygotowaniu, smaczna

  • Zdrowa i lekka sałatka, doskonała na imprezę, albo na lekką kolację!

  • Pyszne, chrupiące kiełki rzodkiewki i sezonowe warzywa, a wszystko pod lekkim sosem - oto idealna sałatka na wiosnę.

  • Smaczna i bardzo zdrowa sałatka:)

  • Sałatka swój żółty kolor zawdzięcza kurkumie. To moja ulubiona sałatka, polecam wszystkim.

  • W Japonii soja nazywana jest mięsem z pól ,łączy w sobie wartości odżywcze mięs z bogactwem mikro i makroelementów roślin. Zupa pełna wartości odżywczych.

Artykuły na temat: sałatka z kiełkami soi
  • Pokochaj kiełki

    ...delikatne i chrupią- ce, sprawdzą się w sałatach. Kiełki brokuła są neutralne w smaku, możesz je dodawać do oczyszczających zielonych koktajli. Każdemu kiełki według potrzeb!  Kiełki soi...

  • Kolejne Zdrowe Warsztaty Kulinarne organizowane przez marki Fit&Easy, Borges i Bosch przebiegły pod hasłem Sałatki dla Zabieganych. Centrum Domowych Inspiracji odwiedziła Katarzyna Skrzynecka. Co proponuje zabieganym pani Katarzyna?   Autorska sałatka Katarzyny Skrzyneckiej Składniki dla 4 osób:4 piersi z kurczaka, zamarynowane w sosie sojowym, suszonym czosnku w pudrze i kolorowym pieprzu½ główki sałaty lodowej (ew. opakowanie mieszanki sałat)2 pęczki sałaty rucoli1 zielony ogórek...

  • Zalety kiełków

    Kiełki pochodzą z Dalekiego Wschodu i nie są jeszcze bardzo znane i popularne w polskiej kuchni. Można wyhodować je z różnych nasion, m.in. ze słonecznika, soi, fasoli, rzodkiewki, brokułów(...) łączyć? Dobrze komponują się z kanapkami z serem, wędliną czy pasztetem; sprawdzają się jako dodatek do dań z mięsa, ryb oraz sałatek (np. z pomidorów) Kiełki soi i lucerny Smak: kiełki soi - delikatny...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Moc kiełków

    ...je w wiosennych kuracjach oczyszczających. Najlepiej smakują z sałatkami owocowymi, płatkami zbożowymi, koktajlami mlecznymi, jogurtem. Mają delikatny smak. Kiełki soi Dostarczają witamin(...) smakują z kanapkami i sałatkami warzywnymi. Mają orzechowy smak.

  • Kuchnia tajska łączy w sobie przyjemność i harmonię. Opiera się na zasadzie pięciu smaków, każda z potraw powinna być połączeniem smaku słodkiego, słonego, ostrego, kwaśnego i goryczy. Sprawdź jak Pascal przygotowuje sałatkę w stylu tajskim! Do przygotowania sałatki potrzebne będą: - sałata rzymska - ogórek - pomidory koktajlowe - bazylii - czerwona cebula - tajska kolendra - orzechy nerkowca - rozbeft Marynata: - sos sojowy - sos rybny - brązowy cukier - czosnek - imbir Co...

  • Pyszne sałatki

    ...daje ogromne możliwości wyboru składników, z których przysmak powstanie. Sałatka może być delikatna w smaku lub pikantna. Jeśli przyrządzimy ją z owoców, zmieni się w kolorowy deser, który z apetytem zje nawet roczny szkrab. W odróżnieniu od sałaty i surówki, które serwujemy jako dodatek do głównego dania, sałatka to pełnowartościowa potrawa i dobry pomysł na rodzinną przekąskę. Sałatka dla skrzatka...

  • Wszystkie rodzaje kiełków dostarczają nam ogromnej ilości witamin i minerałów, nierzadko więcej niż ich "dorosłe" odpowiedniki. Czy na pewno nie mają żadnych wad? Kiełki - eliksir zdrowia czy zagrożenie?      Fot. © 123RF.COM/PICSEL Co dają nam niepozorne kiełki? Kiełki to wczesna faza rozwoju rośliny. Zawierają dużo łatwo przyswajalnych witamin i minerałów, gwałtownie wytwarzanych w procesie kiełkowania z substancji zapasowych. Wśród całego dobra, jakiego mogą nam dostarczyć, są wszystkie...

  • S O J A -- eliksir na długie życie .

    ...  ZIARNA  SOI   od tysięcy lat są podstawowym składnikiem kuchni orientalnej. Jest smaczna i można ją wkomponować do swojego jadłospisu pod różnymi postaciami dla zróżnicowania swojego codziennego odżywiania. W kulinariach chińskich stosuje się zarówno nasiona, jak i kiełki. Z ziaren soi można robić pasty, zupy, kotlety, pulpety, risotto itp. Można z niej sporządzać różnego rodzaju pasztety...

  • Z jednej strony wiemy, że soja jest źródłem bardzo ważnych dla zdrowia składników odżywczych. Z drugiej - słyszymy o jej "dziwnym" wpływie na hormony i na rozwój raka. Czy warto jeść soję? Soja to kontrowersyjna roślina.     Fot. 123RF.COM Soja zawiera pełnowartościowe białko, podobne do tego zawartego w mięsie. Jest jednym z najlepszych jego źródeł roślinnych, nawet wśród innych roślin strączkowych. Zawiera także kwas foliowy, błonnik, beta-karoten, witaminy C, E i te z grupy B. Co jeszcze...