• Informacje na temat:

    sałatka z kapusty z octem

Przepisy na temat: sałatka z kapusty z octem
  • Sałatka z czerwonej kapusty

    ...w odłożonych liściach kapusty.

  • Pomysł na tę sałatkę powstał w mojej głowie na 15 minut przed przyjazdem gości. A to z tego względu, że sałaty do obiadu było po prostu zbyt mało.

  • Sałatka z hibiskusem - orzeźwienie na talerzu

    ...czerwonej kapusty, zielone chili bez pestek, połowę limonki, pomarańczę, 1/4 czerwonej cebuli i kolendrę. Sałatkę doprawiamy dressingiem na bazie oliwy (25 ml), octu (25 ml) i naparu z 15 g hibiskusa, który(...) odparować do ok 50 ml i pozostawić do ostygnięcia. Po wystudzeniu mieszamy go z octem, oliwą, doprawiamy solą i cukrem. Dokładnie osuszone kwiaty hibiskusa smażymy na niewielkiej ilości oleju, aż będą...

  • Surówka z kapusty z octem ryżowym

  • Sałatka alpejska

    Pyszny, bardzo zdrowy dodatek obiadowy.

  • Dania z kapustą i grochem

    ...tartej i zrumień na mocno rozgrzanym oleju. Podawaj jako samodzielne danie albo jako dodatek do czystego barszczyku.   Sałatka z buraczkami Sposób przygotowania 1. Ocet utrzyj ze szczyptą(...), posiekaj, zeszklij na 1 łyżce masła. Grzyby i groch grubo posiekaj. Połącz z pęczakiem oraz cebulą. Przypraw do smaku solą i pieprzem.  2. Z kapusty wytnij głąb. Główkę włóż do garnka z posolonym...

  • Pyszna sałatka do obiadu.

  • KOLOROWA SAŁATKA

    Sposób przygotowania Brukselki i marchewki pokrój, kapustę poszatkuj. Wymieszaj z uprażonymi orzechami, dopraw do smaku solą, pieprzem, skrop oliwą, octem lub sosem i od razu podaj.

  • chrupiąca,do obiadu i nie tylko.

Artykuły na temat: sałatka z kapusty z octem
  • Sałatka z soczewicą i czerwoną kapustą

    Słodko-kwaśna sałatka.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Sałatka z nasionami chia

    ...​Sałatka z jabłkiem, brokułem, kalafiorem i kapustą to podstawa i prawdziwy hit diety ujemnych kalorii. W tym przepisie dressing przygotowany jest z nasion chia, które mają łagodny, nieco orzechowy posmak. Te maleńkie energetyczne kuleczki są pełne cennych składników odżywczych, a także błonnika, dzięki czemu szybko wypełniają żołądek.

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Po niej będziesz lżejsza

    Sałatka z czerwonej kapusty to prawdziwa witaminowa bomba. Możemy zrobić wersję z biała kapustą, będzie równie dobra. Można też dodać różne rodzaje sera.

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • W chrupiącej panierce

    ...sałatka Colesław. Główkę średniej kapusty poszatkuj. Dodaj drobno posiekaną średnią cebulę oraz startą na dużych oczkach marchewkę, wymieszaj. W misce wymieszaj: 2/3 szklanki majonezu, dodaj...

  • Ocet jabłkowy jest bardzo niedocenianym składnikiem naszej diety. Nie ma zatrważającej ilości witamin i mikroelementów, ale posiada bardzo duże pokłady potasu. Warto więc poświęcić mu nieco więcej uwagi w życiu codziennym. Fot. 123RF/Picsel Ocet jabłkowy powstaje w wyniku fermentacji jabłek z miodem lub cukrem. Jego przygotowanie własnoręcznie jest trochę czasochłonne. Jeśli nie chcecie czekać trzech tygodni aż odpowiednio skwaśnieje, możecie kupić już gotowy ocet w sklepie. Jak stosować ocet...

  • Zdrowe i oryginalne dodatki do obiadów

    Zimą zamiast zielonych sałat znacznie zdrowiej jest jadać tradycyjne surówki np. tę z białej kapusty. Aby zaskoczyć domowników nowym smakiem, możesz trochę przełamać tradycję: dodaj do kapusty uprzednio namoczone suszone śliwki i gruszkę pociętą w słupki. Nie wszyscy wiedzą, że dynię można również jeść na surowo. Odkrój skórkę, usuń pestki i zetrzyj miąższ na tarce o grubych oczkach. Zasyp solą...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...