• Informacje na temat:

    salatka z kaparami i serem

Przepisy na temat: salatka z kaparami i serem
Artykuły na temat: salatka z kaparami i serem
  • Zimowe sałatki

    ...rozgrzanym maśle przesmażyć mięso, dodać cebulę, a gdy się zeszkli, winogrona. Doprawić solą, pieprzem i suszonym tymiankiem, połączyć z makaronem. Danie podawać posypane pokruszonym serem(...) delikatnie wymieszać. Sałatkę wstawić do lodówki na dwie godziny. Udekorować koperkiem. Lekka sałatka z serem feta Składniki na 4 porcje: 1/2 główki zielonej sałaty, 10 dag pomidorków koktajlowych (lub...

  • Chrzan to nieodłączny dodatek tradycyjnych dań wielkanocnych, mięs, domowych wędlin czy sałatek. Jego prawdziwą moc warto odkryć również w bardzo oryginalnej odsłonie. Fot. materiały prasowe Zupa chrzanowa z kremowym serkiem śmietankowym Hochland to wyjątkowa, świąteczna inspiracja - idealna, by skorzystać z niej już w te Święta!Aksamitna kremowa zupa chrzanowa z jajkami i chrupiącymi grzankami to znakomita alternatywna dla tradycyjnego żurku lub propozycja pierwszego dania podczas...

  • Cykoria zapiekana w sosie Mornay

    ...muszkatołową. Żaroodporne naczynie posmaruj pozostałym masłem. Ułóż w nim cykorie i polej przygotowanym sosem. Piecz 20-25 min w temp. 180°C. Przełóż na talerze, posyp szynką i kaparami. Rada...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Rukola święci triumfy

    We Francji i Włoszech spotkamy ją w makaronach i sałatkach albo rozrzuconą na pizzy. W Polsce na dobre zagościła kilka lat temu i od razu zrobiła zawrotną karierę.

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Uczta. Z restauracji wprost na twój stół, Robert Sowa

    Naucz się przyrządzać: - Pieczoną polędwicę wołową w skorupce ziołowej z białą fasolą - Pierś indyczą w panco z sałatką włoską - Crumble z orzechów włoskich z truskawkami, tymiankiem - Zapiekane naleśniki z kurczakiem, serem pleśniowym i szpinakiem - Papardele z sosem serowym z brokułami i kaparami Książka zawiera również przepisy: Roberta Wojnarowskiego - Szefa Kuchni w N31

  • Kołocz to regionalny śląski wypiek. Od staropolskiego kołacza odróżnia go prostokątny kształt oraz posypka. Zobacz, jak łatwo przygotować to drożdżowe ciasto w domu. Ciasto drożdżowe115 g mleka 12 g świeżych drożdży335 g mąki typ 50050 g masła 80 g jaj10 g żółtka35 g cukru1,35 g drobnej soli morskiejświeżo starta skórka z 1 pomarańczy białko do smarowania ciastabułka tarta do obsypania ciasta przed nałożeniem nadzienia Zrobić zaczyn drożdżowy z mleka, drożdży i łyżki mąki. Odstawić na 10-15...

  • Chlorofil na wzmocnienie  i wiosenną odnowę

    .... Drugie śniadanie Sałatka z kiwi i jabłka, jogurt, herbata owocowa albo kanapka z łososiem, szpinakiem, kaparami, serkiem kremowym, herbata. Obiad Zupa krem z groszku, spaghetti z pesto...

  • Gotuj jak szef kuchni! Znany polski szef kuchni Robert Sowa przedstawia restauracyjne przepisy, które możemy przygotować w zaciszu własnej kuchni. Naucz się przyrządzać: • Pieczoną polędwicę wołową w skorupce ziołowej z białą fasolą • Pierś indyczą w panco z sałatką włoską • Crumble z orzechów włoskich z truskawkami, tymiankiem • Zapiekane naleśniki z kurczakiem, serem pleśniowym i szpinakiem • Papardele z sosem serowym z brokułami...