• Informacje na temat:

    sałatka z fasolka konserwowa i feta

Przepisy na temat: sałatka z fasolka konserwowa i feta
  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    ...w oleju osącz z zalewy i podziel na mniejsze kawałki. Ser feta osącz z zalewy i pokrój w kostkę. - Makaron wymieszaj z serem feta, oliwkami, suszonymi pomidorami, a na końcu dodaj do sałatki...

  • Sałatka dla amatorów kwaśnych smaczków.

  • coś dla Panów.....:)

  • Najlepszy przepis na paprykę! Jest krucha, dobrze doprawiona, idealna w zimie do kanapek, sałatek czy jako dodatek do obiadu.

  • Sałatka ułożona na półmisku warstwami, wygląda bardzo apetycznie i niezwykle wykwintnie. Natomiast dzięki połączeniu fasolki i słodkiej marchwi ma wyjątkowy smak i jest nader sycąca :). Co ważne fasolka boundelle została ugotowana na parze , dzięki temu zawiera wszystkie swoje cenne właściwości- minerały i witaminy. Polecam wszystkim niezależnie od wyznań czy stosowanych diet.

  • Pyszna i lekka sałatka, którą można zrobić błyskawicznie.

  • Wrzesień to idealna pora na zrobienie domowej papryki konserwowej. Papryka z tego przepisu to dla mnie ideał, w smaku taka słodko - kwaśna, twarda i co najważniejsze nie odchodzi od niej skórka. Polecam wszystkim miłośnikom papryki, żeby koniecznie wypróbowali ten przepis, na pewno się nie zawiodą.

  • Kapusta Brukselka zakonserwowana w słoiku według przepisu z 1914 roku.Doskonała jest do zup, sosów i smażonych warzyw na patelni.

  • Chrupiąca i doskonała jako dodatek:)

  • bez pasteryzacji

Artykuły na temat: sałatka z fasolka konserwowa i feta
  • PIERWSZY DZIEŃ Śniadanie : owocowa sałatka z mandarynki, połowy banana, kiwi i jabłka oraz sokiem z cytryny, 1 kromka chrupkiego pieczywa cienko posmarowanego...

  • Polski stół może wyglądać naprawdę światowo – na przyjęciach bryluje ryba po grecku, wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko początek tego kosmopolitycznego korowodu. Tylko czy naprawdę jest to takie międzynarodowe towarzystwo? Jeżeli lubicie wyzwania, spróbujcie podczas podróży po Japonii zjeść dobrze znanego wszystkim Polakom śledzia po japońsku. Równie karkołomnym zadaniem może okazać się zamówienie w greckiej tawernie słynnej ryby po grecku. Mimo, iż nazwy tych...

  • Zasady diety po pięćdziesiątce

    ...kiszone, fasolka szparagowa, bób, soczewica, soja, cukinie, kabaczki, bakłażany, brukselka, pory, selery, szpinak, szparagi, brukiew, kalarepy, rzodkiewki, cykoria, botwinka, rzeżucha, dynia itd(...), mozzarella i feta odtłuszczona, mleko 2 proc., jogurty naturalne i owocowe. Zwracaj uwagę na skład jogurtów i unikaj tych z żelatyną wieprzową i skrobią modyfikowaną; poza tym im mniej sztucznych...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Spiżarnia pełna skarbów

    ...i chłodnym miejscu. Za kilka miesięcy będą wyśmienitym dodatkiem do mięs i kanapek. Fasolka konserwowa Składniki na 2 słoiki o poj. 500 ml: 50 dag fasolki szparagowej żółtej i zielonej, strąk(...)Papryka konserwowa w miodzie Składniki na 4-5 słoików (ok. 400 ml): 2 i 1/2 kg papryki, 1 szklanka octu 10 proc., 5 szklanek wody, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki miodu, łyżka soli, po 8-10

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Danie z tego... co zostanie

    Składniki: • 4 twarde pomidory • 4 kromki czerstwego białego chleba lub 1/3 czerstwej bułki wrocławskiej • 1/2 opakowania sera feta • łyżeczka suszonego tymianku • 2 ząbki czosnku • łyżka masła(...) chrupko pokrojony w kosteczkę boczek i łyżkę posiekanej papryki konserwowej lub czarnych oliwek. Sałatka z tuńczykiem Składniki: • 4 jajka • 2 szklanki ugotowanego grubego makaronu (np. świderki...

  • Fasolkę szparagową najczęściej serwujemy po prostu z dodatkiem bułki tartej i masła. Aby w pełni wykorzystać sezon na to warzywo, warto również zrobić z niej wyjątkowe przetwory. Fot. 123RF/Picsel Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Współcześnie znamy ponad 400 odmian tej rośliny,...

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    ...gotowanych warzyw np. z cukinii, kalafiora, marchewki, polany jogurtem naturalnym, doprawiony pieprzem ziołowym. Podwieczorek: Kisiel jagodowy, dwa ciasteczka miodowo-owsiane. Kolacja: Sałatka(...) szklanką jagód (np. mrożone). Kolacja: Grahamka, pstrąg w galarecie. Sałatka z pomidora i cebuli, z łyżeczką oleju lnianego. Przykładowy jadłospis 2:Śniadanie: Mieszanka płatków owsianych...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...