• Informacje na temat:

    sałatka z czerwonej kapusty na zimę przepisy

Przepisy na temat: sałatka z czerwonej kapusty na zimę przepisy
  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ...musiałam porzucić ukochane jeździectwo, więc szukałam innego hobby. Postanowiłam spisać swoje przepisy kulinarne i stworzyć własną książkę w formie bloga. Wtedy myślałam, że jestem bardzo oryginalna, nie wiedziałam, że takich blogów są setki... - śmieje się Małgosia. - Zamieszczam tam zazwyczaj przepisy na sezonowe dania. Na letnie upały: chłodniki - z jajkiem, dla wielbicieli tradycji...

  • pyszna sałatka z czerwonej kapusty i jabłek

  • Szybka, zdrowa i tania sałatka do zamknięcia w słoiku na zimę. Potem tylko otwieramy i gotowe do obiadku:)

  • Kapusta czerwona jest zdrowa i pyszna, dlatego nie wyobrażam sobie aby nie zajęła honorowego miejsca wśród domowych przetworów. Swój kolor zawdzięcza antocyjanom, czyli najsilniejszym przeciwutleniaczom. Jest wyjątkowo bogata w witaminę B1.

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepisy na drugi dzień świąt"

  • Sekretem udanego grilla jest marynata. To ona nadaje charakter potrawom z grilla, dlatego warto starannie dobrać jej składniki. To całkiem proste i pozwala na dużą dowolność. Kompozycje do marynowania mogą być słodkie, wytrawne, czy pikantne. Zależy to od naszej wyobraźni. Podstawą dobrej i smacznej marynaty jest dobór odpowiednich przypraw. Drugim ważnym składnikiem jest płyn, czyli oliwa, albo olej, ocet lub sok z cytryny, czy wino, miód. I cała gama dodatków jak np. musztarda, ketchup,...

  • Smaczna, chrupiąca i długo "leżąca w brzuchu".

  • Nasza złota polska jesień sprzyja robieniu przetworów na zimę, zwłaszcza tych z kapusty. Dziś u mnie przepis na czerwona kapustę z jabłkiem. Sałatka pyszna, prosta i szybka w zrobieniu, na zimę idealna.

  • Sałatka z czerwonej kapusty

  • Zdrowa i pyszna surówka z czerwonej kapusty poleca się na dzisiejszy obiad

Artykuły na temat: sałatka z czerwonej kapusty na zimę przepisy
  • Dieta na problemy ze skórą

    ..., po przepisy na konkretne problemy. Po zimie mam przesuszoną cerę: Niezbędne są dobre tłuszcze Bo z tłuszczów zbudowana jest warstwa, która chroni skórę przed utratą wilgoci i elastyczności(...) włoskie, pistacje, pestki słonecznika i dyni. Muszą być świeże, bo kwasy omega szybko jełczeją. Kupuj orzechy w skorupkach, a jeśli obrane - to w małych opakowaniach. Sałatka z awokado: Awokado obierz...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Najlepsze kuracje oczyszczające

    ..., puree z czerwonej soczewicy i marchewki z surówką z selera. Podwieczorek: Pomarańcza. Kolacja: Sałatka z awokado, pieczywo pełnoziarniste z mozzarellą. Tę dietę proponuje dr Marek Bardadyn autor(...). Osoby zdrowe mogą przeprowadzać kurację bez obaw. • Przepisy Gotowany orkisz: Wsypujemy ziarno do garnka i zalewamy wodą w proporcji 10:1 (np. na pół szklanki orkiszu pięć szklanek wody...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Kuchnia Pięciu Przemian

    ...zastosować w każdej diecie i kuchni regionalnej, stosując w niej mięso lub przyrządzając potrawy wegetariańskie. Wiosenne przepisy Pięciu Przemian Zupa z ryżem i suszonymi pomidorami Składniki(...) pomidorów. ) - 1 łyżeczka koprku. Zagotować wodę. Dodawać składniki w podawanej kolejności. Posypać koperkiem. Sałatka z kukurydzą i sałatą Składniki: Sos: Z- 2 łyżki oliwy, M - 1 ząbek czosnku...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zamknąć go w słoiku razem ze słodyczą owocu. Fot. 123RF/Picsel Najbardziej popularny jest dżem, który przyrządza się z owoców, gotowanych z dużą ilością cukru, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Niekiedy, aby osiągnąć lepszy efekt, używa się do tego procesu specjalnego cukru żelującego lub dodaje substancji żelującej. Najczęściej jest to pektyna...

  • Surówki często goszczą na naszych talerzach, jednak wiele osób narzeka, iż są nudne i niezbyt zaskakujące. Dziś postanowiliśmy udowodnić, że wcale tak nie musi być Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Tylko w jaki sposób ją...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Sałatki w kuchni polskiej pojawiły się pod koniec XVIII wieku. Ich wybór był jednak niewielki, a składniki często się powtarzały. Inspiracji do polskich sałatek szukano więc w kuchniach innych narodów. Od tamtych czasów wiele się jednak zmieniło. Książka ta zawiera kilkadziesiąt przepisów na surówki i sałatki, które mają ułatwić nam poszukiwania nowych smaków. Sałatki tu zaproponowane mogą być nie tylko dodatkiem do wędlin, ale samodzielnymi przystawkami, małymi daniami, którymi częstuje się...