• Informacje na temat:

    salatka z czerwonej kapusty marchewka na zime

Przepisy na temat: salatka z czerwonej kapusty marchewka na zime
Artykuły na temat: salatka z czerwonej kapusty marchewka na zime
  • Zapasy na zimę

    ...zakręć.Przechowuj je w chłodnym miejscu. Sałatka wielowarzywna Składniki na 5-6 słoików: 1 kg ogórków, 3 strąki papryki czerwonej, 1 strąk papryki żółtej, 1 mały kalafior, 3-4 cebule, 1 średnia marchewka(...). Domowa kiszona kapusta Składniki na 3 słoiki: 2 kg poszatkowanej kapusty, 2 kwaskowe jabłka np. szara reneta, 3-4 marchewki, 4 dag soli kamiennej niejodowanej, 1/2 łyżeczki kminku (opcjonalnie). Ponadto...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Dieta na problemy ze skórą

    ...i wrzuć warzywa. Dodaj pół pokrojonej czerwonej papryki. Przykryj i duś kilka minut na małym ogniu (aż warzywa zmiękną). Odkryj, aby woda odparowała. Wbij dwa jajka i podgrzewaj, aż ich białka się zetną(...) C znajdziesz też w kapuście, czerwonej papryce, cytrusach. Witamina A zmieni koloryt skóry, z szarej na promienną i brzoskwiniową. Zapewni jej też pewną ochronę przed promieniami UV. Aby mieć jej dość...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • 21 sposobów na poprawę odporności

    ..., jeśli są gotowane z dodatkiem tłuszczu, np. oliwy. Codzienną dawkę likopenu zapewni ci talerz zupy pomidorowej, szklanka soku, 2 łyżki keczupu. MARCHEWKA - ZDROWA NA CIEPŁO: W gotowanej marchwi(...) czerwonej soczewicy zalej 500 ml wody i ugotuj na papkę. 2 marchewki i cebulę pokrój i przesmaż na oleju. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem, curry. Wymieszaj z soczewicą i 3 jajami. Piecz w keksówce...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Najlepsze kuracje oczyszczające

    ..., puree z czerwonej soczewicy i marchewki z surówką z selera. Podwieczorek: Pomarańcza. Kolacja: Sałatka z awokado, pieczywo pełnoziarniste z mozzarellą. Tę dietę proponuje dr Marek Bardadyn autor(...) przez 2 do 4 tygodni. Jemy dwa posiłki dziennie: śniadanie i obiadokolację. Przygotowujemy je tak samo jak dotychczas. Po każdym z nich zjadamy 4 łyżki kiszonej kapusty obficie polanej oliwą z oliwek...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...

  • Popraw formę i nastrój kolorowym menu

    ...cukru. Popołudnie i wieczór to czas warzyw - jedzmy je w surówkach, sałatkach oraz na ciepło. Liczy się wszystko: pomidorki upieczone z rybą, marchewka zapieczona z kaszą czy liść kapusty wyjęty...

  • Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zamknąć go w słoiku razem ze słodyczą owocu. Fot. 123RF/Picsel Najbardziej popularny jest dżem, który przyrządza się z owoców, gotowanych z dużą ilością cukru, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Niekiedy, aby osiągnąć lepszy efekt, używa się do tego procesu specjalnego cukru żelującego lub dodaje substancji żelującej. Najczęściej jest to pektyna...