• Informacje na temat:

    sałatka z czerwoną fasolą i zielona oliwka

Przepisy na temat: sałatka z czerwoną fasolą i zielona oliwka
  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    ...i kalafiorem - 1/2 główki kalafiora -20 dag grubszych plasterków pieczonej polędwicy wołowej -żółta, czerwona i zielona papryka -15 dag pomidorków koktajlowych -3 większe dymki -łyżka posiekanego koperku(...) do smaku solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszaj z musztardą, udekoruj natką i podawaj. Z oliwkami i szpinakiem - 25 dag świeżych liści szpinaku (ale może być także mrożony) -opakowanie...

  • Szybka sałatka - nie tylko do grilla.

  • Sałatka fasolowa

    Składniki: - 1 puszka białej fasoli w zalewie, - 1 puszka czerwonej fasoli w zalewie, - 1/2 szklanki drobnej zielonej fasolki, - 2 łyżki siekanej natki pietruszki, - 2 ząbki czosnku, - 1 mała cebula, - sól, pieprz, - 4 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Zieloną fasolkę zalać wrzątkiem i odstawić na 1 h. Wodę osolić, ugotować, schłodzić. Białą i czerwoną fasolę odcedzić z zalewy...

  • Pyszna, zdrowa i kolorowa sałatka brokułowa. Niskokaloryczny, obfity w witaminy i minerały brokuł oraz bogata w białko czerwona fasola to fantastyczne połączenie składników dla osób dbających o to, co jedzą. Bardzo zdrowa i pożywna sałatka na każdą okazję

  • ...1 puszka kukurydzy; 2 puszki czerwonej fasoli; 2 pomidory; 1 zielona papryka - świeża; 5 średnich ogórków kiszonych; 1 pierś z kurczaka; 1 paczka oregano. Sos: ocet winny, oliwa z oliwek, papryka ostra, sól, pieprz, bazylia.

  • Sycąca i delikatna, doskonała na każdą okazję.

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    .... Ozdób i zepnij szpadkami. Kolorowa sałatka Składniki:  ●główka sałaty zielonej lub lodowej ●2 pomidory ●czerwona papryka ●3 kiwi ●słoiczek czarnych hiszpańskich oliwek bez pestek ●4 duże plastry...

  • Sałatka jest tak prosta w wykonaniu, że bez problemu może być "dyżurną" sałatką kiedy najdzie nas ochota na podobne jedzenie. Filety zawsze mamy zamrożone, jajka w gotowości a zapas warzyw w puszce stoi w szafce:).

  • Bardzo smaczna i sycąca sałatka majonezowa

  • Sałatka z czerwoną fasolą, żółtym serem i selerem jest znakomita podczas niespodziewanej wizyty gości. Taka awaryjna propozycja, ale jakże pyszna! Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl

Artykuły na temat: sałatka z czerwoną fasolą i zielona oliwka
  • Zimowe sałatki

    Z makaronem i szynką Składniki na 4 porcje: 25 dag makaronu, 5-7 rzodkiewek, 20 dag pomidorków koktajlowych, 1 zielona papryka, 20 dag szynki, 200 ml jogurtu naturalnego, po 1 łyżce musztardy oraz(...) pleśniowym i udekorowane gałązkami tymianku. Z fasolą i owocami Składniki na 4-6 porcji: 20 dag ryżu, po puszce czerwonej fasoli i kukurydzy, 1 jabłko, 1 czerwona papryka, 2 średnie pomidory, 2 pomarańcze...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Fasola kojarzy nam się zwykle z kulinarną nudą. I z wszystkim tym, co w dzieciństwie na siłę wciskali nam rodzice. Okazuje się jednak, że ta wyjątkowa, strączkowa roślina nie musi wcale odrzucać od talerza zapachem i konsystencją. Zapomnijcie więc o fasolce po bretońsku podawanej - stanowczo zbyt często i zbyt chętnie! - na festynach, w...

  • Zimowe sałatki

    Sałatka meksykańska na indyku Składniki na 4 porcje: 8-12 plastrów pieczonego indyka lub schabu w ziołach, 1 czerwona papryka, 4-5 średnich ogórków kiszonych lub konserwowych, 1 puszka kukurydzy(...) tostowym. Sałatka ryżowa z rybą Składniki na 4 porcje: 40 dag ryżu, najlepiej długoziarnistego, 40 dag filetów rybnych, np. miruny, dorsza, 2 duże, dojrzałe pomidory, 1 cebula, 1 ząbek czosnku...

  • Była znana już w czasach biblijnych. Od tamtego czasu jej gałązka jest dla nas symbolem pokoju i pojednania. Oliwka nie bez powodu była i jest tak ważna - jej właściwości zupełnie nie pasują do niepozornego wyglądu. Jakie skarby kryją w sobie oliwki? Fot. 123RF.COM/PICSEL Uprawa drzewek oliwnych sięga 5-6 tys. lat wstecz. Najliczniejsze dowody na to znaleziono w Syrii, Palestynie i na Krecie. Dziś na gaje oliwne można się natknąć we Włoszech, Grecji czy Francji. Największym producentem oliwek...

  • Sałatki z drobiem

    Podstawą dania jest zielona sałata. I choć ponad 90 proc. jej składu to woda, warto ją jeść, bo jest bogata w błonnik i celulozę, dzięki czemu poprawia trawienie. Zawiera dużo żelaza, wapnia, magnezu(...) lodówki na kilka minut. Polej sałatkę tuż przed podaniem. Przełóż do salaterki i udekoruj bratkami. Z kaczką i fasolą Składniki na 4 porcje: 2 duże piersi kaczki, sól, zmielony czarny pieprz, 4 łyżki...

  • Ileż to razy czytając przepisy napotkaliśmy w składnikach świeżą bazylię czy kolendrę? W takich sytuacjach często sięgamy po torebkę z suszonymi ziołami. Błąd! Smaku i aromatu świeżych ziół nic nie zastąpi! Dodatkowo są bardzo zdrowe oraz wyjątkowo proste w uprawie, także w warunkach domowych. Fot. 123RF/Picsel Smak i aromat zioła zawdzięczają olejkom eterycznym, które podczas suszenia w sporej mierze ulatniają się. Dlatego producenci ziół suszonych wzmacniają ich smak i zapach różnymi...

  • Sałata z kukurydzą, imbirem i kolendrą

    Pyszna aromatyczna sałatka.

  • Kolejne Zdrowe Warsztaty Kulinarne organizowane przez marki Fit&Easy, Borges i Bosch przebiegły pod hasłem Sałatki dla Zabieganych. Centrum Domowych Inspiracji odwiedziła Katarzyna Skrzynecka. Co proponuje zabieganym pani Katarzyna?   Autorska sałatka Katarzyny Skrzyneckiej Składniki dla 4 osób:4 piersi z kurczaka, zamarynowane w sosie sojowym, suszonym czosnku w pudrze i kolorowym pieprzu½ główki sałaty lodowej (ew. opakowanie mieszanki sałat)2 pęczki sałaty rucoli1 zielony ogórek...

  • Kiełki pełne witamin

    Sałatka z szynką i kiełkami rzodkiewki Składniki: mieszanka sałat (rukoli, radiccio, masłowej), 3-4 pomidorki koktajlowe, kilka plasterków szynki parmeńskiej, garść kiełków rzodkiewki lub rzeżuchy, oliwa z oliwek, 4 łyżki oliwy, 1 łyżka octu jabłkowego , 1/2 łyżeczki musztardy, sól, pieprz. Umyj i osusz listki sałaty. Pomidorki pokrój na ćwiartki. Oliwę roztrzep dokładnie z musztardą...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...