• Informacje na temat:

    sałatka z brokułów z makaronem

Przepisy na temat: sałatka z brokułów z makaronem
  • Makaron z groszkiem i brokułami

    Pożywny i smaczny.

  • Makaron z zielonymi jarzynami

    ...w słoiku w lodówce.  2. Sałatka: pomidor sparz, obierz ze skórki i pokrój na małe kawałeczki, wykrawając głąb. Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Przelej go zimną wodą, by ostygł. W wodzie pomakaronie...

  • W kilka minut super smaczna i zdrowa sałatka.

  • Sałatka makaronowa

    Taką sałatkę możesz przygotować również z dodatkiem ulubionej wędliny czy kiełbaski

  • Kolejna wariacja z brokułem w roli głównej ;-)

  • Makaronowe sałatki pełne warzyw

    ...octu, sos lekko ściemnieje. Sos przykryj, odstaw w miejsce o temperaturze pokojowej (nie do lodówki).  2. Sałatka: szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końcówki, odkrój główki, resztę pokrój na 3-cm(...) oliwę i energicznie ubij na gęsty sos.  2. Sałatka: ugotuj makaron w osolonym wrzątku (powinien być lekko twardawy). Szparagi umyj, odetnij twarde końce. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy i włóż...

  • Prosta, szybka, efektowna i przede wszystkim smakowita - przyjęła się na imprezkach i zagościła w menu na stałe;)

  • Sałatka sylwestrowa

    Idealna na "domówki".

  • Brokuły, znane też jako zielony kalafior lub kapusta szparagowa mają mnóstwo wartości odżywczych, witamin, soli mineralnych więc powinniśmy ich jeść jak najwięcej:)

Artykuły na temat: sałatka z brokułów z makaronem
  • Jak nie kochać brokułów?

    ..., pieprzem i papryką w proszku. Sosy podać do brokułów. Naleśniki z brokułami Składniki na 4-6 porcji: Ciasto: 2 szklanki mleka, 2 szklanki letniej wody, 2 jajka, 2 szklanki mąki pszennej(...) nakładać na naleśniki, zawijać. Przed podaniem podgrzać na patelni lub w piekarniku. Zupa krem z brokułów Składniki na 4 porcje: 1 duży brokuł, pęczek włoszczyzny, 1 kostka rosołowa, 2-3 ziemniaki, 10

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do różnego rodzaju sałatek. Fot. 123RF/Picsel Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem...

  • Sałatki? Idealne na wiosnę!

    ...lub też w kostkę. Warzywa połączyć z makaronem i szynką. Obok podać sos przyrządzonym z majonezu, jogurtu, przypraw i ząbku czosnku.

  • Wrzody, nadciśnienie, cukrzyca, otyłość, a nawet nowotwory - przed tymi wszystkimi schorzeniami może uchronić nas jedno, niepozorne warzywo, które na szczęście w naszym kraju staje się coraz bardziej popularne. Fot. 123RF/Picsel Smaczne i zdrowe brokuły przywędrowały do nas z rejonu Morza Śródziemnego. Mieszkańcy tamtych krajów doceniają je od tysięcy lat, jednak Polacy poznali je dopiero w XVIII wieku. Początkowo były tylko egzotyczną nowinką, z rzadka goszczącą na naszych stołach, jednak...

  • Pyszne sałatki

    ...daje ogromne możliwości wyboru składników, z których przysmak powstanie. Sałatka może być delikatna w smaku lub pikantna. Jeśli przyrządzimy ją z owoców, zmieni się w kolorowy deser, który z apetytem zje nawet roczny szkrab. W odróżnieniu od sałaty i surówki, które serwujemy jako dodatek do głównego dania, sałatka to pełnowartościowa potrawa i dobry pomysł na rodzinną przekąskę. Sałatka dla skrzatka...

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...

  • Kwiaty na talerzu

    ...siatkówkę oka przed promieniowaniem UV, wzmacniając nasz wzrok. Świeże płatki świetnie komponują się w sałatkach, ale też i potrawach mięsnych, rybnych, tartach czy w zupach. Mogą stanowić dodatek do ryżu...

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Fot. 123RF/Picsel Zastanawiałeś się kiedyś dlaczego Włosi są zawsze pełni energii, optymizmu i dobrego humoru? Jeśli pomyślałeś o ich strefie klimatycznej, pięknych krajobrazach czy znakomicie rozwiniętym transporcie drogowym, to zapewne się nie mylisz. Jest jednak prostsza i bardziej prozaiczna przyczyna - otóż na znakomite samopoczucie Włochów...

  • Wstążki, nitki i świderki

    Świderki zapiekane z cukinią Składniki na 4-6 porcji: 50 dag makaronu świderki, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 cukinia, 50 dag brokułów, 3 kolorowe papryki, 15-20 dag ostrego żółtego sera, 4 łyżki masła, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz, natka pietruszki do dekoracji. Cebulę i czosnek posiekać. Warzywa umyć, cukinię pokroić w plastry, papryki w paseczki. Brokuły podzielić na różyczki, sparzyć...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...