• Informacje na temat:

    sałatka z brokułem i fasolką szparagową

Przepisy na temat: sałatka z brokułem i fasolką szparagową
Artykuły na temat: sałatka z brokułem i fasolką szparagową
  • Dziki ryż

    .... Warzywa smaż krótko, ale na mocnym ogniu, tak aby zachowały twardość. Na końcu dodaj ugotowany dziki ryż, sos sojowy i ulubione przyprawy. Wymieszaj i podawaj. W sałatkach Miks ulubionych sałat umieść w dużej misce. Dodaj ugotowany dziki ryż i zieloną fasolkę szparagową. Wymieszaj palcami. Polej sosem z oliwy, ciemnego octu balsamicznego, czosnku i musztardy. Na wierzchu ułóż połówki jajek...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Dania z patelni

    ...natki pietruszki. Fasolkę szparagową pozbawić końcówek, opłukać, ewentualnie przekroić, gotować 15 minut w posolonej wodzie. Dymki oczyścić, pokroić na kawałeczki. Pomidorki umyć, pociąć na połówki...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Co zamiast mięsa?

    ...graham.  II śniadanie:  sałatka z kaszą pęczak, z kiełkami, pomidorkami koktajlowymi, rukolą i oliwą, posypana natką pietruszki i pestkami dyni.  Obiad:  zupa krem z zielonych warzyw (brokuł...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Wielki wiosenny detoks

    ...ciebie - sałatka: Potrzebujesz: rukolę (garść); pół gruszki (pokrojonej w kostkę); pomidory koktajlowe (4); pieczonego łososia (50 g); parmezan (1 łyżeczkę), oliwa, ocet balsamiczny (po 1 łyżeczce), oregano, sól, pieprz. Składniki wymieszaj. Sałatka sprawdzi się jako obiad. Konsultacja: Martyna Skibniewska , dietetyczka...

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

  • Strączkowe na zdrowie

    Szybka sałatka fasolowa Składniki na 4 porcje: 1 główka kruchej sałaty, 1 puszka fasoli białej, 1 puszka fasoli czerwonej, 1 puszka kukurydzy, 3 grube parówki, 1 pęczek dymki, sól, pieprz, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki białego octu winnego, 3 łyżki oleju, 1 łyżeczka musztardy Dijon lub 2-3 łyżeczki innej, ziarenka zielonego pieprzu do dekoracji. Sałatę umyć, osuszyć i oddzielić poszczególne...

  • Wrzody, nadciśnienie, cukrzyca, otyłość, a nawet nowotwory - przed tymi wszystkimi schorzeniami może uchronić nas jedno, niepozorne warzywo, które na szczęście w naszym kraju staje się coraz bardziej popularne. Fot. 123RF/Picsel Smaczne i zdrowe brokuły przywędrowały do nas z rejonu Morza Śródziemnego. Mieszkańcy tamtych krajów doceniają je od tysięcy lat, jednak Polacy poznali je dopiero w XVIII wieku. Początkowo były tylko egzotyczną nowinką, z rzadka goszczącą na naszych stołach, jednak...