• Informacje na temat:

    sałatka włoska z ziemniakami

Przepisy na temat: sałatka włoska z ziemniakami
  • Ziemniaki bronią się, bo są smaczne!

    - Do dziś pamiętam z dzieciństwa smak ziemniaków pieczonych w popiele. Jedzonych z masłem albo z solą - mówi Paweł Łukasik (Gotowaniezpasja.pl). To pokazuje, jaki to dobry produkt! Nie zasługują na przeciętność, z którą są kojarzone. Nie smakują tylko te źle przygotowane.

  • puszka tuńczyka w sosie własnym; ok. 20 dag ugotowanej fasolki szparagowej; ok. 5 ugotowanych w mundurkach ziemniaków; 4 pomidory; ogórek; cebulka czerwona; sos sałatkowy włoski

  • bardzo prosta w zrobieniu sałatka, naprawde przepyszna polecam goraco kazdemu :)

  • Zupy wiosenne

    ...lub przyprawę maggi. Podawaj z pieczywem razowym. Kapuściana Składniki: 40 boczku wędzonego mała włoska kapusta włoszczyzna 3 ziemniaki natka pietruszki 2 łyżki masła łyżeczka...

  • Zdrowa, smaczna i lekka sałatka, łącząca to co w kuchni włoskiej najlepsze: makaron, soczyste pomidory, salami oraz wyrazisty w smaku parmezan. Idealna zarówno jako dodatek, jak i danie samo w sobie.

  • Jarmuż – przysmak, który kocha przymrozki

    Ujemne temperatury nie sprzyjają różnorodności w diecie. Jednak jesienią w sklepach znaleźć można wiele warzyw, których pełnia sezonu przypada właśnie na początek najzimniejszych miesięcy w roku. Na ich czele stoi jarmuż – uniwersalny, smaczny i pełen nieocenionych dla zdrowia składników odżywczych. Dzięki pierwszym przymrozkom utraci swą charakterystyczną gorycz, dlatego warto czym prędzej poznać jego wyjątkowe kulinarne możliwości.

  • Znalazłam przepis w gazecie. Sałatka jest tak pyszna, że stała się hitem ostatniej imprezy! :) Dlatego też postanowiłam podać przepis, "żeby się nie zmarnowało" ;) Trudno powiedzieć, na ile osób zrobiona potrawa starczy, to zależy od tego, ile kto zje :)

  • Wielkanoc tradycyjna i wegetariańska

    ...z kiełbasą, dołóż pokrojone papryki i cebulę oraz pomidorki. Piecz jeszcze 15 minut lub dłużej (warzywa i kiełbasa powinny być zrumienione). Podaj na gorąco, z chrzanem.  Włoska tarta wielkanocna(...) i boki formy.  4. Wyłóż połowę masy do formy. Umieść w niej obrane jajka. Zalej je resztą masy. Przykryj wierzchem z ciasta. Posmaruj jajkiem. Piecz 35-40 minut.  Sałatka z tofu Sposób...

  • Salatka ta nadaje się zarowno na stól dla gosci jak i na wypad na plaże w upalny dzień zjawiskowo się komponuje z ukropem :) Połączenie dziwaczne ale naprawdę jest pyszna

Artykuły na temat: sałatka włoska z ziemniakami
  • Polsko- wloski eintopf

    Zimno i w Italii,  nie mowiac o moim kraju. Babcia, slynna moja babcia stala na stanowisku, ze na obiad nie ma nic lepszego w zimny dzien, jak talerz goracej...

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

  • Włoska robota, czyli ryż włoski Fit`s

    Włoskie samochody, włoskie buty i włoski… ryż. Włosi słyną z zamiłowania do pięknych kobiet, ładnych przedmiotów oraz doskonałej i wyrafinowanej kuchni. Podniebienia mieszkańców Wiecznego Miasta są wrażliwe i wymagające, dlatego włączają oni do swojego menu tylko oryginalne i niezwykłe smaki.

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Codzienny Tuzin doktora Gregera

    ...​Nieprzetworzona żywność pochodzenia roślinnego - czy to nie mówi samo za siebie? Ale może niektóre produkty spod zielonego sygnału są lepsze od innych? Na przykład mógłbyś prawdopodobnie przeżyć sporo czasu, nie żywiąc się niczym poza ziemniakami. Byłaby to z definicji dieta oparta wyłącznie na nieprzetworzonych produktach roślinnych - a jednak nie bardzo zdrowa. Nie wszystkie rośliny są sobie...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. W sklepach można już znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian tego warzywa. O ten porze roku na naszych stołach bezdyskusyjnie królują młode ziemniaki, będące nieodzownym elementem...

  • Ach! Anchois

    Małe rybki z rodziny śledziowatych możesz zapiekać, podawać w sałatce lub w formie koreczków. Podobnie jak nasze rodzime śledzie anchois świetnie komponują się z ziemniakami, jajkami, awokado, makaronem. Anchios często dodaje się do dań mięsnych i do sosów, ponieważ wzmacniają smak potraw. Świetnie smakują także w pizzy oraz popularnej sałatce nicejskiej, gdzie występują obok fasolki, oliwek...

  • Jeżeli sądzisz, że wszystkie książki kucharskie są takie same, a każdy przepis można znaleźć w internecie, jesteś w błędzie... „Kuchnia włoska" z serii „Gotowanie krok po kroku", to książka, dzięki której gotowanie z codziennego obowiązku przerodzi się w prawdziwą sztukę i wielką przyjemność. Przygotowanie każdego przepisu zostało nie tylko krok po kroku dokładnie opisane, lecz także przedstawione na efektownych, kolorowych fotografiach, które rozwiążą kuchenne dylematy typu: co to znaczy „w...

  • Danonis - nowy produkt  Danone

    ...pestkami dyni oraz selerem naciowym. Indyk z ananasem Składniki: Jogurt Danonis - 2 łyżki Pierś z indyka - 1 mała sztuka Kapusta włoska - 4 liście Ananas - 1 mała sztuka Sezam - 1 łyżeczka Sos...

  • Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Historia pizzy ma grubo ponad tysiąc lat. Wcześniej pieczone placki powszechnie znane były w starożytnej Grecji; podawano je również z okazji urodzin faraonów w Egipcie. Po raz pierwszy słowo pizza (łacińskie...