• Informacje na temat:

    salatka wloska z tunczykiem

Przepisy na temat: salatka wloska z tunczykiem
  • puszka tuńczyka w sosie własnym; ok. 20 dag ugotowanej fasolki szparagowej; ok. 5 ugotowanych w mundurkach ziemniaków; 4 pomidory; ogórek; cebulka czerwona; sos sałatkowy włoski

  • Latwa i pyszna salatka;) Goraco polecam !!

  • Wigilia po włosku

    Boże Narodzenie zachwyca swym ciepłem, rodzinną atmosferą i pysznymi potrawami. Na polskim wigilijnym stole nie może zabraknąć takich potraw jak: barszcz z uszkami, pierogi z grzybami czy karp. Jednak jak wiele jest krajów, tak samo dużo zwyczajów i tradycji. Zatem jak przebiegają świętą np. w regionach śródziemnomorskich? Aby zobaczyć, co podczas tego okresu łączy i różni nas z Włochami, przenieśmy się na chwilę na Wigilię do Italii.

  • Obiad w godzinę - 10 propozycji

    Smaczny i pełnowartościowy obiad w godzinę? To możliwe. Podajemy dziesięć propozycji pysznych i szybkich obiadów.

  • Salatka ta nadaje się zarowno na stól dla gosci jak i na wypad na plaże w upalny dzień zjawiskowo się komponuje z ukropem :) Połączenie dziwaczne ale naprawdę jest pyszna

  • Kolacje z pięciu stron świata

    Pogoda nie zachęca do spacerów, ale zamiast nudzić się w domu, możesz wyruszyć w pełną przgód kulinarą podróż. Przygotuj jedną z 5 kolacji i rozkoszuj się smakami świata.

  • łatwa i mało pracochłonna sałatka

  • Bardzo pyszna,rozgrzewa,a dlatego ja zrobilam bo u mnie zimno i ciagle pada,wiec poprawilam wszystkim humor.

  • pyszny,prosty,wloski przepis

Artykuły na temat: salatka wloska z tunczykiem
  • 3 kuracje na lepszy metabolizm

    - Dlaczego nie mogę schudnąć? To pewnie wina zbyt wolnej przemiany materii – tak wiele z nas myśli... Rzeczywiście sporo w tym prawdy. Są jednak proste sposoby, by ją usprawnić i po prostu nie tyć.

  • O tuńczyku wiele się dyskutuje. Wydaje się być zdrowy, ponieważ jest rybą, których nie powinno brakować w naszym jadłospisie. Jednak okazuje się, iż nie każdy jego rodzaj pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk to ryba, która wywołuje skrajne emocje wśród specjalistów do spraw zdrowego odżywiania. Z jednej strony jest bardzo bogaty w witaminy, białko oraz inne substancje niezbędne do prawidłowej pracy organizmu. Niestety, wiele osób zaznacza również, iż może być on dla...

  • Tarta – crumble z rabarbarem i menu na nadchodzący tydzień

    O tej tarcie już pisałam, przepis na nią w polskiej wersji językowej znajduje się już na moim blogu. Dzisiaj odświeżam go z racji sezonu, ochoty na rabarbar...

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Sledz wedzony

    ...- a , dodalam jajko na twardo i duzo pieprzu. Lepsze ale dalej slone jak solniczka. Ugotowalam 3 ogromne ziemniaki w mundurkach. Pokroilam dodalam, polalam oliwa i wyszla mi salatka ziemniaczano- sledziowa jak ze sledziem solonym. Juz mozna bylo zjesc. Ale ten sledz wloski mial to do siebie, ze po jakims czasie slonial i slonial i salatka tez. Znow wspomnienie Wieliczki. Za odsolenie wzial sie V. Dowalil do...

  • Polacy uwielbiają wszystko co włoskie – pizzę, makarony i przyprawy. A koper włoski? Powoli staje się w naszym kraju coraz popularniejszy, jednak wiele osób wciąż nie wie, co z niego ugotować. Fot. 123RF/Picsel Koper włoski, nazywany także fenkułem, jest bardzo ważnym składnikiem wielu włoskich dań. Coraz częściej możemy dostać go także w naszych sklepach, dzięki czemu przygotowywane przez nas dania mogą nabrać autentycznego charakteru. Łodygi kopru włoskiego przypominają nieco ten, który...

  • Impreza ze smakiem!

    Prywatka, przyjęcie, parapetówka, urodziny, imieniny, a może po prostu impreza? Nazwa nie jest ważna – ważna jest dobra zabawa i dobre jedzenie. Czym chata bogata – czyli pomysły na udaną imprezę.

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • Moc świętego Bartłomieja

    Amerykanie z nowojorskiej Park Avenue, hollywoodzkie gwiazdy, wielka moda i najbogatsi ludzie świata. W gorącym słońcu, na rozgrzanym piasku, luksusowych jachtach i... w 70 restauracjach na wyspie liczącej zaledwie 20 kilometrów. Jej wyjątkowość była tak oczywista, że pięć lat temu mieszkańcy zdecydowali o administracyjnej niezależności. Dziś St. Barts jest więc „zamorską wspólnotą” Francji i najelegantszym adresem w Unii Europejskiej.

  • Sięgając po menu w zagranicznej restauracji możemy poczuć się skołowani – w jaki sposób wymówić nazwy potraw, aby nie narobić sobie wstydu? Specjalnie dla was przygotowaliśmy mini-słowniczek, który pomoże wam uniknąć językowej gafy. Fot. 123 RF Wakacje zbliżają się wielkimi krokami. Krajem, który już od wielu lat znajduje się w grupie najchętniej wybieranych przez Polaków destynacji, jest słoneczna Italia. Włochy kuszą nas wspaniałym klimatem, niezwykłą kulturą oraz rewelacyjną kuchnią....