• Informacje na temat:

    sałatka warstwa z selerem

Przepisy na temat: sałatka warstwa z selerem
  • FILET Z ŁOSOSIA PODANY Z SAŁATKĄ Z RUKOLI, LIŚCISELERA I KARMELIZOWANEJ CYKORII

    ...natrzeć odrobiną oliwy, a następnie przysmażyć na patelni przez około minutę,aby zewnętrza warstwa zmieniła kolor. Przełożyć na blachę i wstawić do piekarnika na 5-6 minut lub do całkowitego...

  • Ta sałatka zawsze poprawia mi humor w zimowe dni :)))

  • Przygotowanie Wszystkie składniki pokroić w kostkę i układać warstwami: seler, kukurydzę, jabłko, ananasa, szynkę, jajko, majonez. Udekorować i nakładając zaczynać od góry aż do dołu by porcja zawierała wszystkie warstwy :) Smacznego. Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

  • SAŁATKA JEST BARDZO PYSZNA A DO TEGO WSPOMAGA ODCHUDZANIE , MOŻNA JEŚĆ DO WOLI , DOBRY DODATEK DO OBIADU

  • Sałatka pieprzowa - Katarzyna

    Układamy warstwami: seler sałatkowy, kukurydzę, ananasy, szynkę pokrojoną w kosteczkę. Rozsmarowujemy majonez. Na to nakladamy kolejne warstwy: jabłko pokrojone w kosteczkę, jajka, por pokrojony w ćwierćtalarki. Ostatnią warstwę pokrywamy majonezem i całą powierzchnię posypujemy pieprzem, tak aby cała góra była czarna.

  • Chrupiąca, orzeźwiająca, słodko - pikantna ;-)

  • Sałatka warstwowa - Agnieszka

    1 słoik selera marynowanego firmy Rolnik (lagodny), 1 puszka ananasów, najlepiej juz pokrojonych w kostkę, 5 plastrów szynki, 1 puszka kukurydzy, 3 jaja na twardo, 100 gramów ser żółty np. Gouda

  • Uwielbiam tą sałatkę. Dzięki kawałkom ananasa nabiera smaku świeżości:-)))

  • Sałatka pod pierzynką - beztalencie

    Przygotowanie Wsypać na dno miski "wyciśnięty" seler, na to opłukaną kukurydzę. Następna warstwa to pokrojona w kosteczkę szyneczka, potem pokrojony w kostkę ananas. Ostatnią wartwę smarujemy dość grubo majonezem. Na majonez sypiemy pokrojone w prążki i oczyszczone pory.

Artykuły na temat: sałatka warstwa z selerem
  • Cukinia na obiad i przystawkę

    ...posmaruj olejem i układaj w nim warstwami: najpierw pomidory, potem mięso, następnie ziemniaki, bakłażan, cukinię, mięso, ziemniaki, bakłażan, cukinię, mięso. Zakończ pomidorami. Zapiekaj około godziny...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Kukurydziane żniwa

    ...). Zdejmij z ognia. Dodaj łyżkę masła, by nie utworzył się kożuch. Delikatnie przekrój polentę na cienkie płaty (ok. 0,5 cm) takie jak lasagne. W naczyniu żaroodpornym układaj zapiekankę warstwami...

  • Kolejne Zdrowe Warsztaty Kulinarne organizowane przez marki Fit&Easy, Borges i Bosch przebiegły pod hasłem Sałatki dla Zabieganych. Centrum Domowych Inspiracji odwiedziła Katarzyna Skrzynecka. Co proponuje zabieganym pani Katarzyna?   Autorska sałatka Katarzyny Skrzyneckiej Składniki dla 4 osób:4 piersi z kurczaka, zamarynowane w sosie sojowym, suszonym czosnku w pudrze i kolorowym pieprzu½ główki sałaty lodowej (ew. opakowanie mieszanki sałat)2 pęczki sałaty rucoli1 zielony ogórek...

  • Karnawałowe auszpiki

    Galareta (auszpik) to zakąska z gorszych części mięs z dodatkiem warzyw. Szklista warstwa galarety zabezpiecza zimne mięso przed wysychaniem, dając przy tym korzystny efekt wizualny.

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

  • Księga smaków: Kapary

    ...przelej ją wrzątkiem. Czarny pieprz utłucz w moździerzu. Do słoika wkładaj warstwami śledzie, cebulę i kapary (uważaj z ilością) . Każdą warstwę posyp pieprzem. Zalej wszystko olejem i odstaw do lodówki...

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...

  • Krótkie posty znanych dietetyków

    ...łyżką masła orzechowego i banan - obiad: postna zupa fasolowa (250 ml) z 2 łyżkami oliwy lub sałatka z brązowego ryżu (30 g) z 1/4 awokado, z selerem naciowym, papryką i orzechami np. nerkowca(...) i 400 kcal ze zdrowych tłuszczów. Takie proporcje zawiera jadłospis: - śniadanie: jogurt naturalny z owocami jagodowymi i orzechami lub ugotowane jajko z grillowanym pomidorem - obiad: sałatka...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...