• Informacje na temat:

    sałatka szybko i prosto

Przepisy na temat: sałatka szybko i prosto
  • Zdrowe sałatki z gotowanym bobikiem

    W czasie letnich dni bardzo dobrze sprawdzają się zdrowe, lekkie sałatki. To prosty oraz szybki w przygotowaniu posiłek, który doskonale smakuje, gdy na zewnątrz leje się żar z nieba. Ich zaletą jest także to, że można je podawać w połączeniu z różnymi składnikami: na słodko, słono czy pikantnie. Jednym z dodatków, którego nie może zabraknąć w sałatkach jest bobik, który nada im orientalnego...

  • Wieczorkiem miałam ochotę na warzywka i zrobiłam sobie szybką sałatkę

  • Wytrawne koktajle - "wypij" swoją sałatkę na obiad

    ...bardzo szybko trawimy, co powoduje, że znacznie szybciej będziemy odczuwać głód" - podkreśla na łamach "NY Mag" Moore. W komponowaniu różnorodnych smaków koktajli nie trzeba rezygnować z owoców, jak...

  • Większość składników potrzebnych do zrobienia tej sałatki każdy znajdzie w lodówce. Idealna dla niezapowiedzianych gości

  • Mrożone kostki oliwy z ziołami idealne do zup i sałatek

    ...i wyjątkowy smak szybko i na bieżąco zużywają się w kuchni, w zamrażalce można przechowywać je około miesiąca.

  • Wystarczy zaledwie kilka chwil by było smacznie. To, co najważniejsze…bezmięsnie.

  • Pyszny obiad dla całej rodziny

    Prosto i smacznie. Posmakuje wszystkim!

  • Pieczony filet z lososia pod chrupiaca pierzynka koprowo-orzechowa. W ciagu 30 minut mozna wyczarowac z niewielu skladników smaczny i oryginalny posilek.

  • Dynia, melon, kabaczek - niedocenione trio

    ..."Często je lekceważymy, nie zawsze doceniając ich właściwości lecznicze i walory smakowe" - takie zdanie o dyniach, melonach i kabaczkach ma Grażyna Pająk. Ekspertka żywieniowa przekonuje, że zdrowe dania z nich przygotowuje się szybko i prosto.

  • Klopsiki duszone z warzywami, prosty i bardzo szybki jednogarnkowy obiad przygotowany w ciagu 30 minut. Z lekka balkanska nutka - dzieki pascie paprykowej i serowi feta.

Artykuły na temat: sałatka szybko i prosto
  • Sałatka z fasoli i tuńczyka

    Prosto, szybko i smacznie!

  • 100 rozkoszy dla podniebienia - na stole w pół godzinySzybkie i wykwintne potrawy - niemożliwe? Wcale nie. Mamy dla ciebie proste przepisy na eleganckie dania, takie jak tagliatelle ze smardzami, kaczka w sosie pomarańczowym, stek w pieprzowej panierce albo krem jogurtowo-limonkowy. Na początek posiłku podaj szybki aperitif, a na zakończenie digestif lub kawę. Do spontanicznego eleganckiego przyjęcia brakuje tylko gości? WYSZUKANA RÓŻNORODNOŚĆ: ponad 100 prostych przepisów na wykwintne dania...

  • Chipsy prosto z morza

    ...z kalmarów Kalmary w śmietanie robi się równie szybko. Ugotuj je w posolonej wodzie (ok. 20 minut). Osusz je, pokrój w paski i dodaj do farszu z podsmażonej cebuli i pieczarek. Zalej wszystko śmietaną wymieszaną z mąką, ostrą papryką, przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Kalmary w śmietanie podawaj np. z ziemniakami, choć znawcy sztuki kulinarnej twierdzą, że tylko ryż podkreśla ich smak. Sałatka...

  • Na pewno nieraz zdarzyło wam się kupić zioła w doniczce w supermarkecie. Piękne, świeże i zielone roślinki po kilku dniach marniały i usychały. Czy można je uratować? Fot. ©123RF/PICSEL Jak wygląda masowa produkcja ziół doniczkowych? Już od momentu zasiania, rośliny są trzymane w optymalnych, cieplarnianych warunkach. Palety z nasionami są ustawianie w specjalnych komorach, które mają za zadanie przyśpieszyć proces kiełkowania roślin. W takich komorach panuje wysoka wilgotność powietrza, bo...

  • Wzmocnij się po antybiotyku

    Właśnie skończyłaś brać przepisany lek, ale nie czujesz się w pełni sił. Czas sięgnąć po naturalne metody, które szybko postawią cię na nogi!

  • Hiszpania to kraj flamenco, gazpacho i gorących plaż. To również największy na świecie producent oliwy z oliwek, bez której żaden miłośnik kuchni śródziemnomorskiej nie może się obejść. Fot. 123RF/Picsel Hiszpania stoi na czele producentów oliwy - ma aż 36% udziału w światowej produkcji oliwy. W samej prowincji Jaén w Andaluzji produkuje się tyle oliwy, co w całej Grecji! Oliwę produkuje się głównie w czterech regionach: Andaluzji, Kastylii-La Mancha, Estremadurze i w Katalonii. Uprawia się...

  • Zdrowe odżywianie – rady od czego zacząć

    Przejście na dietę często wymaga wielu poświęceń. Większość popularnych diet zakłada, że już pierwszego dnia przeprowadzisz w swoim życiu kulinarną rewolucję. Niestety, takie podejście często się nie sprawdza, a ludzie szybko rezygnują z bycia fit. Jak rozpocząć przygodę ze zdrowym odżywianiem przy pomocy małych kroczków? Świeże soki Na początku zrezygnuj ze wszystkich niezdrowych napojów...

  • To, że jesteśmy coraz bardziej zabiegani i zapracowani brzmi niemal jak truizm. Niestety, nie zmienia to faktu, że codzienna gonitwa odbija się negatywnie na naszych nawykach żywieniowych. Fot. 123RF/Picsel Jadamy szybko i byle jak. Często w pracy sięgamy po przekąski, by wieczorem pofolgować sobie ciężką i wysokokaloryczna kolacją. Czy naprawdę na porządny obiad możemy pozwolić sobie wyłącznie w weekend?   Przeciwnie! Zapraszamy do cyklu "Obiad w 30 minut". Co tydzień będziemy podsuwać...

  • Co jeść i kiedy, żeby chciało się żyć

    Zdarza ci się po śniadaniu szybko opaść z sił? Nie wiesz, dlaczego. A może po prostu zjadłaś coś, co śmiało można nazwać energetycznym wampirem?

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...