• Informacje na temat:

    sałatka szparagowa na ryżu

Przepisy na temat: sałatka szparagowa na ryżu
  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    ...lub do salaterek. Posyp ją sezamem, a następnie udekoruj rzeżuchą i od razu podawaj. - Sałatkę możesz zaserwować z pieczywem. Dobrze będzie smakowała również podana z dodatkiem ryżu albo...

  • Sałatka przygotowana ze szparagów, wędzonego schabu, pieczarek, rzodkiewek, jajek oraz sałaty jest potrawą wykwintną, której nie powinno zabraknąć na wiosennym stole.

  • Bardzo smaczne danie i szybkie w przygotowaniu.

  • lekka sałatka, odpowiednia na tę porę roku

  • Bardzo szybka i łatwa sałatka

  • Szybka i proteinowa sałatka, doskonała jako przystawka lub samodzielne danie.

  • Ciekawy, niedrogi i bardzo smaczny sposób na obiad. Skrzydełka są dobrze doprawione, chrupiące, ryż miękki – a wszystko robi się w jednej brytfance. Danie podajemy z ulubioną, sezonową sałatką. U mnie w domu najbardziej smakuje z sałatką z pomidorów, małosolnych ogórków, cebuli i śmietany.

  • Dla wielbicieli słodkich sałatek

  • Tym razem wykorzystamy makaron w kształcie ryżu. Bardzo apetyczna sałatka z ryżem makaronowym i jak zwykle prosta w przygotowaniu.

Artykuły na temat: sałatka szparagowa na ryżu
  • Dziki ryż

    Warto spróbować dzikiego ryżu ze względu na jego niezwykły, lekko orzechowy smak i aromat, który z pewnością zachwyci niejedno podniebienie.

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Co należy jeść, żeby zwiększyć ilość białka?

    ...i pomarańcza, woda albo sałatka z ryżu brązowego z tuńczykiem, ogórkiem, herbata. >>Na następnej stronie znajdziesz kolejne propozycje dań

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Danie z tego... co zostanie

    Każdej z nas zdarza się ugotować za dużo ryżu, kupić więcej chleba.

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    ...owsianych, 2 łyżki otrębów, 2 łyżki siemienia, tarte jabłko, szczypta cynamonu i kurkumy Wystarczy wymieszać składniki. Wtorek: Jajko, grahamka i sałatka Składniki: grahamka, jajko, pomidor, szczypior, 1/2 kulki mozzarelli, olej lniany Jajko ugotuj na miękko. Pokrój pomidor i mozzarellę. Posyp szczypiorem, skrop olejem. Zjedz z grahamką. Środa: Pasta z makreli i sałatka z papryki...

  • Ryż w różnej postaci bardzo często gości na naszych talerzach, a jego spożycie w naszym kraju nieustannie wzrasta. Warto więc wiedzieć, że możemy wykorzystać nie tylko jego ziarna, ale nawet wodę w której były gotowane. Fot. 123RF Jakiś czas temu pisaliśmy o nietypowych zastosowaniach wody z gotowania ziemniaków. Okazało się, że temat ten bardzo was zainteresował, dlatego postanowiliśmy zbadać go nieco głębiej. Jakie jeszcze produkty, które zazwyczaj uznajemy za odpadki, możemy ponownie...

  • Dieta na odbudowę paznokci

    .... Bierze udział w syntezie kolagenu i elastyny. W jakich produktach możemy go znaleźć? W otrębach, owsie, grubych kaszach, brązowym ryżu, jaglance oraz w takich warzywach jak rzodkiewka, kapusta, ogórki, szparagi i fasola szparagowa. Krzem gromadzi się głównie w skórkach i osłonach nasion, dlatego wybieraj niełuskany brązowy ryż. Sięgaj po te produkty 2 razy dziennie. Magnez Ten mikroelement jest...

  • Fasolkę szparagową najczęściej serwujemy po prostu z dodatkiem bułki tartej i masła. Aby w pełni wykorzystać sezon na to warzywo, warto również zrobić z niej wyjątkowe przetwory. Fot. 123RF/Picsel Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Współcześnie znamy ponad 400 odmian tej rośliny,...