• Informacje na temat:

    sałatka szefa kuchni

Przepisy na temat: sałatka szefa kuchni
Artykuły na temat: sałatka szefa kuchni
  • Sałatka Nicejska

    ...w tempurze i przekroić na pół. Posypać pudrem z oliwek . Sałatka Nicejska szefa kuchni hotelu Sofitel (restauracji Le Victoria Brasserie Moderne w Warszawie) - Macieja Majewskiego. Przepis powstał(...)Przepis na to lekkie danie przywędrował do nas z francuskiej Nicei. Sałatka mimo swej formy jest niezwykle sycąca, a to za sprawą składników takich jak: tuńczyk, avocado, jajka czy bób. Składniki...

  • Książkowa wersja kultowego, pierwszego w historii telewizji, kulinarnego reality show! Pilotażowy odcinek „Francuskiego Szefa Kuchni" wyemitowano „w Bostonie 11 lutego 1963 roku, jeszcze w czarno-białej telewizji" - jak wspomina we wstępie sama Julia Child. Przez kolejne lata podbił on serca telewidzów tak dalece, że doczekał się wznowień i kontynuacji, a jego nieokrzesana, prostolinijna, wielka wzrostem oraz kulinarnym kunsztem pomysłodawczyni i prowadząca - Julia Child - do dziś pozostaje...

  • Perfekcjonistka w kuchni

    Skończyła historię sztuki, więc wszystko wskazywało na to, że swoją przyszłość zwiąże z rodzinną galerią, ale życie jest nieprzewidywalne i dziś Ania Starmach spełnia się w kuchni. Gotuje, piecze i pisze. Właśnie ukazała się jej trzecia książka "Pyszne na każdą okazję", w której przekonuje, że gotowanie nie musi być skomplikowane, drogie i czasochłonne. Jak zawsze robi to z pasją.

  • Jak prawidłowo wydobyć serce karczocha? Czy powinno się obierać imbir? Jak poradzić sobie z tuszką kurczaka i pokroić rybę na sashimi? Każdy, kto lubi gotować - na co dzień w domu czy zawodowo - powinien poznać tajniki posługiwania się nożem. Nie zawsze bowiem, kierując się jedynie intuicją, efektywnie używamy tego podstawowego w kuchni narzędzia.     Ten bogato ilustrowany poradnik prezentuje nowoczesne noże i inne narzędzia do krojenia i obierania. Dzięki niemu wybierzesz właściwy nóż i...

  • Francuski Szef Kuchni

    Pilotażowy odcinek "Francuskiego Szefa Kuchni" wyemitowano "w Bostonie 11 lutego1963 roku, jeszcze w czarno-białej telewizji" - jak wspomina we wstępie sama Julia Child.Przez kolejne lata podbił on(...) ikoną sztuki kucharskiej,nie tylko dla Amerykanów. Potrawy kuchni francuskiej należy przygotowywać starannie, przestrzegając odpowiedniej techniki. Niniejsza książka ma na celu przybliżenie czytelnikowi...

  • „Księga Szefów Kuchni” to szczególna książka kucharska, w której znalazły się przepisy przygotowane przez najlepszych mistrzów kuchni w Polsce, takich jak Robert Sowa, Tomasz Deker, Marcin Budynek, Tomasz Jakubiak czy Jerzy Pasikowski. Książka ukaże się na rynku 25 września nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   „Księga Szefów Kuchni" prezentuje współczesne trendy w kuchni polskiej i różnorodność kunsztu kulinarnego szefów: od podejścia tradycyjnego do bardzo nowoczesnych rozwiązań z kuchni...

  • ​Zupa krem z marchewki z marynowanym imbirem i sałatka z krewetek

    ...z krewetek. Przepis dla 4 osób Czas przygotowania 40 min restauracja: Sowa i Przyjaciele, Warszawa szef kuchni: Robert Sowa Przepis pochodzi z książki "Smaki Nieba i Ziemi - Wielka Księga Serdecznych...

  • Wybierając ścieżkę zawodową kierujemy się własnymi obserwacjami, poleceniem bliskich, oraz niejednokrotnie trendami panującymi na rynku zawodowym. Większość z nas, świadomie wyznacza drogę kariery, niejednokrotnie czerpiąc z doświadczenia osób, które nas zainspirowały. Szef Kuchni Hotelu ****Kossak w Krakowie, Robert Joachimiak - Szpinda, wkroczył na kulinarną drogę zawodową już w latach 80-tych. Jak wspomina: „Moim pierwszym szefem kuchni a zarazem mentorem był Ryszard Dudziak, który nie...

  • Uczta. Z restauracji wprost na twój stół, Robert Sowa

    Gotuj jak szef kuchni! Znany polski szef kuchni Robert Sowa przedstawia restauracyjne przepisy, które możemy przygotować w zaciszu własnej kuchni.

  • Jak wygląda nauka w prestiżowej szkole gotowania? Czym różnią się polskie restauracje od zachodnich? Czy praca w restauracji jest tak straszna jak przedstawia się ją w "Hell's kitchen"? Zobaczcie wywiad z szefem kuchni Concept 13, Dariuszem Barańskim! Mówi Pan o sobie, że wychował się Pan w kuchni. Co to znaczy? - To znaczy, że moja mama pracowała na stołówce w biurze (śmiech). Czasem po szkole i przed szkołą mnie tam zabierała. Tam spędzałem swój wolny czas. Później, im się stawałem...

Wideo na temat: sałatka szefa kuchni
  • Zdrowe śniadania Beaty Śniechowskiej

    Szef kuchni Beata Śniechowska w kuchni "Dzień Dobry TVN" zdradziła przepisy na zdrowe śniadania. W menu znalazły się dania takie jak: cesarski omlet, owsianka w marokańskim stylu, jajecznica z duszonymi na maśle rzodkiewkami, budyń bananowo-jaglany dla dzieci oraz sałatka chlebowa z tuńczykiem.