• Informacje na temat:

    sałatka ryż szynka kukurydza pomidor suszony

Przepisy na temat: sałatka ryż szynka kukurydza pomidor suszony
  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ...kukurydzą z puszki. Ryż oraz żeberka polej przed podaniem sosem powstałym podczas pieczenia. Udekoruj np. świeżymi ziołami. Szynka z jabłkami : Magdalena Mętrak z firmy organizującej domowe przyjęcia(...) - sól i pieprz - 2/3 szkl. bulionu drobiowego - roszponka i małe pomidory do dekoracji Sposób przygotowania: - W garnku rozmroź szpinak, dodaj posiekany czosnek, śmietanę, jajko, dopraw solą...

  • Latwa i szybaka do zrobienia.

  • Swietne dla pasjonatów pikantnej kuchni

  • Czy wiecie, że grillowane piersi z kurczaka mogą być naprawdę soczyste i to bez dodatku tłuszczu? Nie możliwe? A jednak! Spróbuj, a się zdziwisz i napewno nie zawiedziesz! :) Przepis doskonały dla osób dbających o linię. Dodatkowo można go urozmaicić wedle upodobań no i co wazne... danie jest banalnie proste do przygotowania. :)

  • Bardzo proste, a jednocześnie smaczne danie. Można je serwować z mięsem lub samodzielnie.

  • Mało pracochłonna. Szybkie wykonanie. Proste składniki. Smakuje wszystkim.

  • Szybka w wykonaniu, bardzo sycąca sałatka do konsumowania z samym pieczywkiem. Lepiej smakuje jak się przegryzie.

  • Danie wegetariańskie. Sezon na kukurydzę w pełni.

  • Mam dla Was sałatkę, która jest tak pożywna, że idealnie sprawdzi się jako drugie śniadanie w pracy :) Są tu makaron (u mnie nowe odkrycie - makaron bezglutenowy), suszone pomidory, rukola, kukurydza, słonecznik i pesto, no i przyprawy. Nic, tylko zapakować w pudełko i w drogę! :)

  • Przepisów na ten schab jest wiele. Ja zrobiłam swoją wersję choć z czasem suszenia sugerowałam się właśnie przepisami z sieci. Zamiast soli kamiennej czy zwykłej użyłam soli himalajskiej i innej mieszanki przypraw.

Artykuły na temat: sałatka ryż szynka kukurydza pomidor suszony
  • Zimowe sałatki

    Z mięsem czy rybą, ryżem albo makaronem. Pożywne i nie mniej zdrowe niż te letnie!

  • Pomidory są trujące, a po zjedzeniu choć jednego, krew zamienia się w kwas - tak uważano w Europie do XIX wieku. I nie do końca były to mylne poglądy. Fot. 123RF/Picsel Pomidory pochodzą z Ameryki Południowej, a konkretnie z Peru, gdzie do dziś można spotkać dzikie odmiany tej rośliny. Jako pierwsi pomidory hodowali Aztekowie, którzy znali je pod nazwą "xitomatl". Jedzono je wtedy z papryką, kukurydzą i solą - z tej potrawy wywodzi się dzisiejszy meksykański sos salsa. Nie do końca jasne...

  • Są smaczne, sycące i wyjątkowo proste w przygotowaniu. Co więcej, doskonale sprawdzą się na rodzinnym przyjęciu, pikniku oraz jako obiad w pracy. O czym mowa? Oczywiście o nieśmiertelnych sałatkach makaronowych. Fot. 123RF/Picsel Sałatki z dodatkiem makaronu na naszych stołach królują od wielu lat. Jeśli stosunkowo niewielkim kosztem chcemy przygotować sycący posiłek dla wielu osób, są one niemal idealnym rozwiązaniem. Jednak co zrobić, aby sałatka była dla naszych gości prawdziwym...

  • Są smaczne, sycące i wyjątkowo proste w przygotowaniu. Co więcej, doskonale sprawdzą się na rodzinnym przyjęciu, pikniku oraz jako obiad w pracy. O czym mowa? Oczywiście o nieśmiertelnych sałatkach makaronowych. Fot. 123RF/Picsel Sałatki z dodatkiem makaronu na naszych stołach królują od wielu lat. Jeśli stosunkowo niewielkim kosztem chcemy przygotować sycący posiłek dla wielu osób, są one niemal idealnym rozwiązaniem. Jednak co zrobić, aby sałatka była dla naszych gości prawdziwym...

  • Są smaczne, sycące i wyjątkowo proste w przygotowaniu. Co więcej, doskonale sprawdzą się na rodzinnym przyjęciu, pikniku oraz jako obiad w pracy. O czym mowa? Oczywiście o nieśmiertelnych sałatkach makaronowych. Fot. 123RF Sałatki z dodatkiem makaronu na naszych stołach królują od wielu lat. Jeśli stosunkowo niewielkim kosztem chcemy przygotować sycący posiłek dla wielu osób, są one niemal idealnym rozwiązaniem. Jednak co zrobić, aby sałatka była dla naszych gości prawdziwym zaskoczeniem, a...

  • Kukurydza była niegdyś głównym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Obecnie cieszy się wielką popularnością na całym świecie, jest - tuż obok pszenicy i ryżu - najpopularniejszą rośliną uprawną. Jakie dania możemy przygotować z jej wykorzystaniem? Fot. 123RF/Picsel Kukurydza kojarzy nam się przede wszystkim z żółtą kolbą i ziarnami. Tymczasem kolorów kukurydzy jest kilka, między innymi biały, czerwony i niebieski. Co ciekawe wszystkie te odmiany znali już Peruwiańczycy prawie 3000 lat p.n.e.....

  • Kolejne Zdrowe Warsztaty Kulinarne organizowane przez marki Fit&Easy, Borges i Bosch przebiegły pod hasłem Sałatki dla Zabieganych. Centrum Domowych Inspiracji odwiedziła Katarzyna Skrzynecka. Co proponuje zabieganym pani Katarzyna?   Autorska sałatka Katarzyny Skrzyneckiej Składniki dla 4 osób:4 piersi z kurczaka, zamarynowane w sosie sojowym, suszonym czosnku w pudrze i kolorowym pieprzu½ główki sałaty lodowej (ew. opakowanie mieszanki sałat)2 pęczki sałaty rucoli1 zielony ogórek...

  • Dania kuchni włoskiej to nie tylko bogactwo makaronów i nieskończenie wiele rodzajów pizzy, ale również potrawy przygotowywane na bazie ryżu. Istotne jest jednak wykorzystanie odpowiedniego rodzaj tego dodatku – i nie chodzi tu wyłącznie o wybór pomiędzy ryżem białym a brązowym, kwestia ta jest o wiele bardziej złożona. Fot. 123RF Kuchnia spod znaku ryżu Szerokie zastosowanie w kuchni włoskiej ma specjalny gatunek ryżu arborio, dostępny w ofercie firmy Podravka. Swoją nazwę zawdzięcza on...

  • Wszyscy doskonale wiemy, czym kończy się świąteczne ucztowanie. Tak! Zbędnymi kilogramami. Tylko nieliczni potrafią postawić sobie granicę i nie pofolgować za bardzo z jedzeniem. A jest to trudne. Bo, czy ktoś z Was wyobraża sobie dietetyczne święta bez porcji smakowitych pierogów, gołąbków czy przepysznych wędlin?   Jeśli nie należymy do tej nielicznej grupy osób odpornych na świąteczne pyszności to pewnie przybyło nam tu i ówdzie trochę ciałka. W związku z tym z pomocą przychodzi Smaker!...

  • Wracasz do domu i po raz kolejny zamierzasz ugotować ten sam, nudny ryż? Brakuje ci już pomysłów? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników, a z pewnością twój obiad będzie dziś wyjątkowo udany. Fot. 123RF/Picsel W kuchni japońskiej stosowany niemal codziennie, u nas raczej występuje jako zamiennik makaronu do zup. Dlaczego nie potrafimy docenić jego walorów? W końcu ryż to niezwykle uniwersalny i zdrowy element naszej diety. Porcja 100 g ugotowanego ryżu, to około 93-112 kalorii. Po...