• Informacje na temat:

    sałatka por papryka

Przepisy na temat: sałatka por papryka
  • Miseczka z soczewicą i papryką

    .... Zostaw na sitku.  3. Papryki pokrój w kostkę. Por oczyść, umyj i potnij w ukośne plasterki. Możesz je przelać wrzątkiem, by nie były intensywne w smaku. Ogórek posiekaj. Warzywa wymieszaj z zimną...

  • Bardzo smaczna, szybka do zrobienia i nadaje sie do wszystkiego, zaspokoi nawet najbardziej wymagających smakoszy. Niepozorne danie ale rewelacyjnie dobre. Gorąco polecam.

  • Sałatka z czerwoną fasolą

    Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli (np. marki Sandra) 1 puszka kukurydzy (np. marki Sandra) 200 g szynki 200 g żółtego sera 7 ogórków konserwowych 1 por 6 łyżek majonezu szczypta papryki w proszku sól pieprz Sposób przygotowania: Czerwoną fasolę oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Szynkę, ser żółty i ogórki konserwowe kroimy w kostkę, a białą część pora...

  • Szybka i bardzo smaczna:)

  • Składniki: 1 por, 1 papryka żółta, 1 papryka czerwona, 3 ogórki kiszone, 15 dag sera wędzonego, 1 pomidor.

  • Polecam sałatkę ogórkową z papryką, cebulą i porem. Łagodna w smaku. Idealna do obiadu jak i kanapek.

  • Sałatki ziemniaczane

    Sałatka nicejska 40 dkg ziemniaków ugotowanych w mundurkach, 40 dkg ugotowanej zielonej fasolki (może być z puszki), czerwona cebula, strąk słodkiej zielonej papryki, 40 dkg małych twardych(...) pokroić w drobną kostkę, rozdrobnić też jajka i filety. Wszystkie składniki połączyć z sosem i wymieszać. Sałatkę wstawić do lodówki, przed podaniem posypać zieloną pietruszką. Sałatka bałkańska...

  • Pyszne i szybkie do zrobienia

  • Sałatka egzotyczna - anula

    Ryż, papryka czerwona (świeża), wędzony kurczak, ananas z puszki, kukurydza z puszki, ogórki konserwowe, por, majonez, sól i pieprz do smaku...

  • Kolorowa i chrupiąca sałatka z papryki była gwiazdą minionego weekendu. Najlepsza na drugi dzień ale już w pierwszy połowa zniknęła jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki.

Artykuły na temat: sałatka por papryka
  • Chrupiąca sałatka z kurczakiem

    Składniki na 4-6 porcji: 40 dag szynki drobiowej, 1 puszka ananasa krojonego, 1 puszka kukurydzy, 2 duże jabłka, 1 papryka czerwona, kawałek pora (ok. 10 cm, biała część), 3 jajka, 5 łyżek majonezu, sok z cytryny, natka pietruszki do dekoracji, sól, pieprz. Por umyć, drobno pokroić, posolić, ugnieść, przełożyć do miski, odstawić. Jabłka, paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić...

  • Kolejne Zdrowe Warsztaty Kulinarne organizowane przez marki Fit&Easy, Borges i Bosch przebiegły pod hasłem Sałatki dla Zabieganych. Centrum Domowych Inspiracji odwiedziła Katarzyna Skrzynecka. Co proponuje zabieganym pani Katarzyna?   Autorska sałatka Katarzyny Skrzyneckiej Składniki dla 4 osób:4 piersi z kurczaka, zamarynowane w sosie sojowym, suszonym czosnku w pudrze i kolorowym pieprzu½ główki sałaty lodowej (ew. opakowanie mieszanki sałat)2 pęczki sałaty rucoli1 zielony ogórek...

  • Papryka kusi

    ...z wywarem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zupę przelej na talerze, udekoruj papryką pokrojoną w paski. Papryka faszerowana sałatką Składniki na 3-4 porcje: 3-4 różnokolorowe strąki(...)Zupa cygańska Składniki na 3-4 porcje: 3 marchewki, 1 pietruszka, 4 ziemniaki, 1 por, po 1 strąku czerwonej i zielonej papryki, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 25 dag wędzonego boczku, 2 l bulionu...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Sałatka z soczewicą

    Przygotowanie: Soczewicę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odsącz i zostaw do ostygnięcia. Paprykę pokrój w kostkę, por w plasterki, pomidorki - część na połówki, kilka w plasterki. Czosnek przeciśnij przez praskę. Rozgrzej na patelni olej. Lekko podsmaż paprykę i czosnek. Dodaj soczewicę, pomidorki i czosnek, duś kilka minut mieszając. Dopraw i wymieszaj. Wyłóż na półmisek. Posyp kiełkami...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • ​Sałatka z pieczonymi warzywami

    Składniki: 1 bakłażan 3 ziemniaki 3 pomidory 1 papryka 5 cm białej części pora 15 ml oliwy z oliwek Kromka żytniego chleba 50 ml dressingu truflowego Skrop warzywa oliwa i piecz w 200 st. C około 20-30 minut. Schłodź i obierz warzywa. Ziemniaki przekrój na połówki. Dodaj kawałki pieczywa, skrop oliwą. Polej dressingiem i przybierz zieleniną.

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Warto przestawić się na surówki i sałatki

    ...spożywanie warzyw na surowo. Niestety, o tej porze roku w sklepach i na straganach trudno o świeże, smaczne pomidory, ogórki i rzodkiewkę. Ale nie jesteśmy skazani wyłącznie na mrożonki i kiszonki(...) obiad lub zabierzemy do pracy na drugie śniadanie. Natomiast pokrojona w słupki marchewka i papryka złożą się na smaczną i lekkostrawną przekąskę na każdą porę dnia. Zmieniając dietę na warzywną, warto...

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...