• Informacje na temat:

    sałatka kukurydza jabłko kapusta

Przepisy na temat: sałatka kukurydza jabłko kapusta
  • Warzywa z rosołu

    ...ją zagęścić bułką tartą. Sałatka jarzynowa Dzieci ją uwielbiają! A najlepiej smakuje zrobiona właśnie z warzyw wyjętych z rosołu. Do pokrojonych w kostkę marchewek, pietruszek i selera możesz dodać - zależnie od upodobań - np. groszek lub kukurydzę, jabłko, kiszony ogórek, jajka na twardo. Dopraw do smaku i połącz z lekkim majonezem lub jogurtem. Gotowe! Galarety Warzywa z bulionu...

  • szybka do zrobienia mało składników i bardzo dobra;)

  • Smaczna, lekka, delikatna w smaku i szybka w wykonaniu:)

  • Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem papryki, jabłek i ogórków meksykańskich jest bardzo smaczna i szybka do zrobienia.

  • Nasza złota polska jesień sprzyja robieniu przetworów na zimę, zwłaszcza tych z kapusty. Dziś u mnie przepis na czerwona kapustę z jabłkiem. Sałatka pyszna, prosta i szybka w zrobieniu, na zimę idealna.

  • Latwa i szybaka do zrobienia.

  • Kapusta pekińska bardzo dobrze sprawdza się w sałatkach – nie więdnie i nie puszcza wody aż tak łatwo, jak sałata. Dłużej pozostaje jędrna i apetyczna, gotową sałatkę z niej można nawet przez 2-3 dni przechować w lodówce, a ona wciąż jest smaczna. A że nareszcie w nasze strony przybyła wiosna i nastał sezon grillowy, który nie może obyć się bez sprawdzonych, porządnych i łatwych do zrobienia sałatek – informuję, że kapusta pekińska w tej sałatce poleca się na grilla! Wierz mi, jest świetna....

  • Smaczna, odżywcza i kolorowa sałatka warstwowa

  • Nadaje się na różne święta i specjalne okazje.

  • Przepyszny dodatek do dań głównych lub zwykła przekąska dla wygłodniałych dzieciaków buszujących w kuchni.

Artykuły na temat: sałatka kukurydza jabłko kapusta
  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    ...owsianych, 2 łyżki otrębów, 2 łyżki siemienia, tarte jabłko, szczypta cynamonu i kurkumy Wystarczy wymieszać składniki. Wtorek: Jajko, grahamka i sałatka Składniki: grahamka, jajko, pomidor, szczypior, 1/2 kulki mozzarelli, olej lniany Jajko ugotuj na miękko. Pokrój pomidor i mozzarellę. Posyp szczypiorem, skrop olejem. Zjedz z grahamką. Środa: Pasta z makreli i sałatka z papryki...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    ...z sosem jogurtowo-chrzanowym. Aby przygotować tę szybką i prostą przystawkę, wystarczy umyte i oczyszczone wcześniej jabłko i seler zetrzeć na tarce oraz skropić je sokiem z cytryny. Następnie dodać(...), wystarczy umyte i oczyszczone wcześniej jabłko i seler zetrzeć na tarce oraz skropić je sokiem z cytryny. Następnie dodać Sos chrzanowy WINIARY , doprawić pastę solą, pieprzem i cukrem oraz dokładnie...

  • Kukurydza była niegdyś głównym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Obecnie cieszy się wielką popularnością na całym świecie, jest - tuż obok pszenicy i ryżu - najpopularniejszą rośliną uprawną. Jakie dania możemy przygotować z jej wykorzystaniem? Fot. 123RF/Picsel Kukurydza kojarzy nam się przede wszystkim z żółtą kolbą i ziarnami. Tymczasem kolorów kukurydzy jest kilka, między innymi biały, czerwony i niebieski. Co ciekawe wszystkie te odmiany znali już Peruwiańczycy prawie 3000 lat p.n.e.....

  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    ...z sosem jogurtowo-chrzanowym. Aby przygotować tę szybką i prostą przystawkę, wystarczy umyte i oczyszczone wcześniej jabłko i seler zetrzeć na tarce oraz skropić je sokiem z cytryny. Następnie dodać(...), wystarczy umyte i oczyszczone wcześniej jabłko i seler zetrzeć na tarce oraz skropić je sokiem z cytryny. Następnie dodać Sos chrzanowy WINIARY , doprawić pastę solą, pieprzem i cukrem oraz dokładnie...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Popraw formę i nastrój kolorowym menu

    ..., zioła, kiwi. Jedz świeże, w sałatkach, surówkach, koktajlach, z odrobiną oliwy lub oleju rzepakowego. Kwas foliowy, czyli witamina B9: Zielenina to główne jego źródło. Kwas foliowy bierze udział(...) stanowczo za mało. Jeśli mówimy o porcji, oznacza to przynajmniej szklankę marchewki ugotowanej lub surowej, szklankę owoców jagodowych, jedno jabłko, trzy śliwki, pomidor. Inaczej nie damy rady...

  • Sałatki w kuchni polskiej pojawiły się pod koniec XVIII wieku. Ich wybór był jednak niewielki, a składniki często się powtarzały. Inspiracji do polskich sałatek szukano więc w kuchniach innych narodów. Od tamtych czasów wiele się jednak zmieniło. Książka ta zawiera kilkadziesiąt przepisów na surówki i sałatki, które mają ułatwić nam poszukiwania nowych smaków. Sałatki tu zaproponowane mogą być nie tylko dodatkiem do wędlin, ale samodzielnymi przystawkami, małymi daniami, którymi częstuje się...

  • Przyspieszamy metabolizm

    ...jemy 5 posiłków, w tym 3 dania główne i 2 przekąski. Ważna jest regularność - czyli posiłki co trzy godziny. Przykład: śniadanie - owsianka z owocami, przekąska - jabłko, lunch - ryż brązowy(...)). Przykład: śniadanie - owsianka z jagodami, przekąska - pasta z białej fasoli i oliwek, lunch - pieczony łosoś z dzikim ryżem, przekąska - 1/2 awokado z solą morską, kolacja - sałatka z 3 jajek z sałatą...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...