• Informacje na temat:

    salatka jajka na twardo pieczarki

Przepisy na temat: salatka jajka na twardo pieczarki
  • Warstwowa sałatka

    ...pieczarki pokrój w plasterki. Szynkę drobno posiekaj. Ser żółty zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz, podziel na ćwiartki. Pokrój na kawałki oczyszczoną paprykę. Groszek oraz kukurydzę osącz z zalewy.  3. W szklanym naczyniu układaj warstwami kapustę, oliwki, pomidory, pieczarki, groszek, jajka, ser, szynkę, kawałki papryki i kukurydzę. Warstwy przesypuj...

  • Można kogoś troszkę zaskoczyć takim jajem ;-p

  • Przygotowanie: Pieczarki obrać ugotować w całości w osolonej wodzie, po przestygnięciu pokroić w kostkę. Jajka ugotowane na twardo również pokroić,wszystko razem wymieszać z pokrojonym szczypiorkiem,solą pieprzem i majonezem wedle uznania. Smacznego!

  • Szybko i smacznie.

  • Sałatka z duszonymi pieczarkami

    Składniki na 4 porcje: - 50 dag pieczarek, - 1 cebula, - 3 jajka na twardo, - sok z 1 cytryny, - sól, - pieprz, - 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki, - 1 łyżka keczupu, - majonez, - liście sałaty do dekoracji Przygotowanie: Umyte pieczarki wrzucić do wrzącej wody, gotować 5 minut. Odcedzić, skropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w ćwierć-talarki, sparzyć wrzątkiem. Grzyby...

  • IDEALNE NA PRZYJĘCIE.

  • ...50dkg pieczarki, 6 ugotowanych na twardo jajek, pęczek szczypioru, majonez, sól, pieprz...

  • Ciekawostka dla wytrwałych ;-) na te jajeczka przyjdzie nam troszkę poczekać.

  • Sałatka brokułowa - Poli

    ...1 puszka kukurydzy, 3 jajka na twardo, brokuły (mogą być mrożone), pieczarki marynowane, majonez, sól i pieprz do smaku.

  • Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z selerem i jajkiem na twardo"

Artykuły na temat: salatka jajka na twardo pieczarki
  • Sałatka makaronowa

    ...1. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Na minutę przed końcem gotowania wrzucić groszek, zagotować, zdjąć z ognia, odcedzić. Pieczarki umyć, pokroić na plasterki, zrumienić na oleju. Jajka ugotować na twardo, pokroić na ćwiartki. 2. Z jogurtu, majonezu, octu i przypraw ukręcić sos. Makaron z groszkiem wymieszać z pieczarkami, jajkami i sosem, posypać posiekanym szczypiorem. Odstawić...

  • Wielkanoc bez jajek? Nie ma takiej opcji! Jednym z najprzyjemniejszych momentów przygotowań do świąt jest malowanie pisanek. Nie może ich zabraknąć w wiklinowym koszyczku ze święconką. Fot. materiały prasowe W czasie przepełnionego radością świątecznego poranka składamy sobie życzenia, dzieląc się... jajkiem! Jest ono bohaterem wielu wielkanocnych zwyczajów na całym świecie. Bez wątpienia gra główną rolę w czasie świątecznych posiłków. Nowe, inspirujące przepisy sprawią, że jajka szybko nam...

  • Sałatka ziemniaczana

    Wiedeńska sałatka ziemniaczana Składniki: Dobre ziemniaki, cebula, ocet winny (biały), olej słonecznikowy, bulion wołowy, mielony pieprz, sól, jajka na twardo. Ilość składników dobierzcie według(...) lepiej wchłoną płyny. Dodać pieprz i jajka. Wszystko dobrze wymieszać. Sałatka powinna mieć wyważony smak, nie może być ani zbyt kwaśna, ani za słona, ani zbyt cebulowa. Sałatkę podawać z gotowaną...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel W okresie Wielkanocy jajka smakują tak, jak nigdy i z pewnością nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. To doskonała okazja, aby odświeżyć tradycyjne przepisy, którymi szczyciły się jeszcze nasze babcie. Jednak nie warto poprzestawać tylko na tym. Czasem kilka drobnych eksperymentów kulinarnych może...

  • Ekspresowe dodatki, czyli letnie sałatki

    ...selerem naciowym i ogórkami. Polać sosem jogurtowym.   Sałatka pieczarkowo-jajeczna Składniki: 3 jajka na twardo 10-12 pieczarek ugotowanych do miękkości w lekko osolonej wodzie sałata lodowa...

  • Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Oto kilka sprawdzonych pomysłów, które przydadzą się podczas świątecznych przygotowań i na pewno zrobią wrażenie na gościach. Jajka w towarzystwie sosów Dobrym pomysłem będzie przygotowanie przystawek z jajami w roli głównej. W najprostszej wersji wystarczy przekroić ugotowane na twardo jajka i udekorować żółtka majonezem. Jeśli jednak chcecie spróbować czegoś bardziej oryginalnego,...

  • MAJONEZ KĘTRZYŃSKI LEKKI

    Majonez to niezastąpiona przyprawa do dań i przekąsek, można podawać go i łączyć według własnych upodobań i smaków. To on podkreśla oraz dopełnia smak serwowanych potraw. Trudno przecież wyobrazić sobie bez dodatku majonezu jajko na twardo, sałatkę jarzynową albo sos czosnkowy do wędlin i warzyw. Z odrobiną majonezu można przygotować potrawę prostą i szybką, a także wyrafinowaną i wystawną...

  • Podobno podnoszą cholesterol, a ich częste jedzenie ma być prostym sposobem na nabawienie się sklerozy. Wokół jaj urosło wiele mitów, jednak w większość z nich nie powinniśmy wierzyć. Jak faktycznie wpływają na nasze zdrowie? Fot. 123RF Nie wiedzieć czemu, w naszym społeczeństwie panuje dosyć powszechne przekonanie, iż jedząc jaja zdecydowanie bardziej sobie szkodzimy niż pomagamy. Naukowcy postanowili rozprawić się z tym mitem, dogłębnie badając ich właściwości. Wyniki badań mogą was...

  • Wielkanocna kuchnia! Jakie potrawy przygotowujemy najczęściej?

    Dekoracyjnego WINIARY, 8 jajek ugotowanych na twardo, 500 g pieczarek, mała cebula, łyżka masła, 5 liści sałaty, pieprz i sól oraz kiełki rzodkiewki do dekoracji. Jajka obieramy, kroimy na połowę i ostrożnie(...), dodajemy do zupy i doprawiamy ją solą i pieprzem. Na maśle smażymy jajka sadzone. Zupę rozlewamy do bulionówek, podajemy z jajkiem i gotowe. Bliscy z pewnością będą zachwyceni oryginalną odsłoną barszczu...

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...