• Informacje na temat:

    salatka do sosu czosnkowego

Przepisy na temat: salatka do sosu czosnkowego
  • Schab w czosnkowej marynacie

    W śmietanowo-musztardowej glazurze z dodatkiem keczupu. Doskonała pieczeń na niedzielny obiad. Na zimno – do kanapek i sałatek.

  • Znakomity sos do sałatek mój ulubiony.

  • Sałatka cukiniowa

    Lekka, a bardzo sycąca

  • Sos ten możemy użyć dosłownie do wszystkiego. To do polania różnego rodzaju sałatek, czy mięsa, czy też nawet możemy z nim zajadać surową marchew czy selera naciowego. Sos jest wyśmienity. Ja bardzo często polewam nim domowego kebaba z kurczaka lub zajadamy z nim pizze.

  • Dwa nowe smaki ogórków korniszonów od Krakusa: pikantne z chili i wyraziście czosnkowe

    ​Korniszony to jeden z najpopularniejszych dodatków na polskich stołach. Cenimy je za charakterystyczny smak i za to, że sprawdzają się przy wielu okazjach - jako doskonały dodatek do codziennego posiłku, wyrazisty składnik świątecznych sałatek czy smaczna przekąska w czasie grilla lub imprezy ze znajomymi. Dlatego zarówno wielbiciele tego przysmaku, jak i wszyscy ceniący wyraziste doznania smakowe, powinni spróbować dwóch nowych propozycji ogórków od marki Krakus: ogórków korniszonów z chili...

  • ŁATWE , SZYBKIE , SMACZNE , BEZ GOTOWANIA , DOBRY DODATEK DO SAŁATEK , MIĘS I RYB

  • Przygotowanie Pierś obsmażyć w przyprawach i pokroić w słupki. Pomidora obrać ze skóry i pokroić w cząstki. Ananasa pokroić w cząstki. Kapustę poszatkować. Ser pokroić w słupki. Wszystkie składniki podkładać warstwami (kapusta, ananas, kurczak, ser żółty, pomidor, kukurydza) i polać sosem. Czosnek drobniutko posiekać i połączyć z pozostałymi składnikami sosu. Przyślij nam przepis na twoją...

  • Czasem robię taką sałatkę gdy mi zostanie ziemniaków od obiadu,lub na grilla nie tylko w ogródku;-)wszystkim bardzo smakuje,szczególnie tym,którzy kochają czosnek.

  • Sałatka szpinakowa

    Doskonała z sosem czosnkowym.

  • SMACZNE PROSTE I WŁASNEJ ROBOTY :)

Artykuły na temat: salatka do sosu czosnkowego
  • Sałatka z kurczakiem i rukolą

    Zamiast rukoli można użyć świeżych liści młodego szpinaku lub ulubionej sałaty. Można też dodać zblanszowane zielone szparagi.

  • Osiem godzin w pracy, a w środku dnia łapie nas wilczy głód. Nierzadko sięgamy wówczas po kaloryczne i niezbyt zdrowe przekąski. A może by tak zmienić swoje nawyki żywieniowe? W końcu wystarczy kilka chwil, aby przygotować smaczną sałatkę, którą bez problemu możemy zjeść nawet przy biurku. Fot. 123RF/Picsel Z badań wynika, że obiad w pracy oznacza dla statystycznego Polaka kanapkę jedzoną pośpiesznie przy komputerze. Tymczasem badania wskazują, że zjedzenie odpowiedniego posiłku w pracy w...

  • Modelki zdradzają przepisy na swoje ulubione sałatki

    Słynne modelki zdradziły przepisy na swoje ulubione sałatki. Zapewniają przy tym, że potrawy te są zdrowe i dodają im energii.

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Z gruntu dobre

    ​ To ich czas! Młode pory subtelnie otulone czosnkowym sosem, różowe rzodkiewki upieczone ze szparagami albo soczyste marchewki zamienione w warzywne kotlety. Wszystkie świeże, chrupiące i pyszne.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Sałatka szpinakowa

    Szpinak oczyścić, umyć, osuszyć. Cebulę pokroić w piórka, pieczarki dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Ponieważ do sałatki są użyte nie przetworzone...

  • Dobry sos może całkowicie odmienić smak przygotowywanych przez was dań. Szykując grillowe menu, nie zapomnijcie o zrobieniu przynajmniej kilku, aromatycznych dipów. Fot. 123RF/Picsel O tym jak smakuje danie, bardzo często decydują niepozorne detale. Jednym z takich, zbyt często lekceważonych szczegółów, są sosy podawane do potraw. Niektórzy całkiem o nich zapominają, inni z kolei całkowicie zdają się na ślepy los. Tymczasem odpowiednio przygotowany sos może zamienić przeciętne danie w...

  • W chrupiącej panierce

    Do kurczaka możesz podać sałatkę Colesław.

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...