• Informacje na temat:

    sałata z rybą w occie

Przepisy na temat: sałata z rybą w occie
  • Pieczona ryba w sosie cytrynowym

    Składniki: - 750 g ziemniaków, - sól, - 4 pomidory, - ogórek sałatkowy, - cebula, - 125 ml bulionu, - 4 łyżki octu, - biały pieprz, - 600 g filetu z dorsza, - 3-4 łyżki soku z cytryny, - 1 jajko, - 4 łyżki mąki, - 3 łyżki oleju, - 150 g kwaśnej śmietany, - szczypta cukru, - pół pęczka zielonej cebulki, - sałata i cytryna do dekoracji Przygotowanie: Ziemniaki ugotować...

  • danie smaczne i zdrowe

  • Grillowany stek z łososia w marynacie estragonowej

    Pyszna ryba z aromatycznymi przyprawami.

  • Wielu zna i robi. Obiecałam i pisze przepis.

  • Kultowe dania ze światowych restauracji

    ..., każda trochę inaczej - np. w Nowym Jorku na grzance: Sa ł atka cezar Składniki:  ●pierś kurczaka ●olej ●sałata rzymska ●bagietka ●sól, pieprz; sos: ●2 łyżki majonezu ●zgnieciony z. czosnku...

  • Pyszna przeróbka znanego przepisu.

  • Jak gotuje Murakami?

    Przepisy inspirowane twórczością Harukiego Murakamiego.

  • Sałata lodowa+ feta, do obiadu, ale ze skrzydełkami z grilla tez pyszna, polecam.

  • Te wspaniałe rzodkiewki...

    Nazywane są warzywem pięknych włosów, poprawiają pamięć i pomagają przy problemach z żołądkiem. W dodatku smakują wyśmienicie!

  • Zastrzyk witaminowy i eksplozja smaku gwarantowana.

Artykuły na temat: sałata z rybą w occie
  • Zimowe sałatki

    Z mięsem czy rybą, ryżem albo makaronem. Pożywne i nie mniej zdrowe niż te letnie!

  • Bardzo szybki przepis na wykwintna sałatkę. Wystraczy 20 minut alby wyczarować to wspaniałe danie. Składniki: 2 duże filety ze śledzia norweskiego 2 łyżki kwaśnej śmietany rukola 2 łyżki posiekanego szczypioru Łyżka ziaren słonecznika sok z 1 cytryny olej słonecznikowy kromka razowego chleba Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dokładnie opłukać. Podzielić na mniejsze części. 2. Zmiksować śmietanę, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i 2 łyżki oleju słonecznikowego....

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    Do położonej na południu Austrii Karyntii turystów przyciągają wysokie góry i przepiękne jeziora. To także kraina doskonałych produktów regionalnych, pysznych ryb i smaków łączących wpływy włoskie, słoweńskie i austriackie. Poznaj najlepsze przepisy kuchni karynckiej!

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Nasyć się latem

    ...popełnić podczas pieczenia ciasta Sałata rzymska z parmezanem i anchois (dla 4 osób) Czas przygotowania: 20 minut Poziom trudności: 2 Składniki: 12 kromek bagietki, 4 łyżki oliwy...

  • Ocet balsamiczny nazywany również "czarnym złotem", kojarzony jest głównie z kuchnią włoską. Jednak prócz znakomitego smaku kryje w sobie także szereg właściwości prozdrowotnych, o których warto wiedzieć. Fot. 123RF/Picsel Ocet balsamiczny powstaje z zagęszczonego moszczu winogronowego, który poddawany jest długotrwałemu dojrzewaniu w drewnianych beczkach. Najpierw winogronowy moszcz jest gotowany, podczas tego procesu dochodzi do fermentacji cukrowej oraz octowej. Następnie powstały płyn...

  • Udany połów

    ...limonki, świeża kolendra, cykoria, sałata Rozgrzej piekarnik do 160°C i wyłóż blachę papierem do pieczenia. Odsącz anchois, ułóż je na papierze. Wstaw do piekarnika na 8-10 minut. W tym czasie...

  • Ocet balsamiczny nazywany również "czarnym złotem", kojarzony jest głównie z kuchnią włoską. Jednak prócz znakomitego smaku kryje w sobie także szereg właściwości prozdrowotnych, o których warto wiedzieć. Ocet balsamiczny powstaje z zagęszczonego moszczu winogronowego, który poddawany jest długotrwałemu dojrzewaniu w drewnianych beczkach. Najpierw winogronowy moszcz jest gotowany, podczas tego procesu dochodzi do fermentacji cukrowej oraz octowej. Następnie powstały płyn magazynuje się w...

  • Te sałatki smakują wakacjami

    ...parmezanu. Podajemy z dressingiem. Sałata z arbuzem i wędzoną rybą Składniki na dwie porcje: miks sałat (rukola, sałata rzymska, liście szpinaku), ok 10 dag. wędzonej ryby (np. wędzony pstrąg(...)Sałatka z grillowanym kurczakiem, owocami i czekoladowym balsamico Składniki na dwie porcje: miks sałat (rukola, sałata rzymska, liście szpinaku), grillowana pierś z kurczaka, parmezan, kubeczek...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...