• Informacje na temat:

    salata z pory

Przepisy na temat: salata z pory
  • Sezon na cykorię

    To wielka królowa tej pory roku: teraz jest najtańsza i ma więcej wartości niż szklarniowa sałata!

  • Najlepsza salatka letniskowa!

  • Klasyczny zestaw francuski

    Salade de chèvre chaud (sałata z kozim serem) to bardzo popularna we Francji przystawka, która może występować w wielu odmianach, ale podstawę stanowią zawsze sałata, roztopiony ser kozi i sos winegret.

  • Moja propozycja na przekąskę.

  • Wiosenna sałatka z rzodkiewką

    Wielkanoc to nie tylko potrawy z jaj czy słodkie wypieki. Pamiętajmy, że wiosenne święta jak żadne inne sprzyjają serwowaniu nowalijek, w różnych postaciach. Rzodkiewki, szczypiorek, sałata - po nie zawsze warto sięgnąć.

  • Sprawdzony przepis na "Pory z bakłażanem"

  • Magda Gessler: Lekko, łatwo i…

    Insalata mortadella Składniki: - 100 g mortadeli - 50 g szpinaku - 2 czerwone cebule - 100 g mrożonego bobu - 100 g fasolki szparagowej - 2 jajka - pieczywo tostowe winegret:   -100 ml oliwy - 2 łyżki octu balsamicznego - 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej - 1 łyżeczka miodu lipowego - 1 łyżka wody - sól, pieprz Sposób przygotowania: Liście szpinaku umyj i osusz. Ugotuj bób w osolonej...

  • Smaczna, aromatyczna przekąska.

  • Chrupiące jajka po irlandzku

    Japońską panierkę panko możesz zastąpić tartą bułką

  • smaczny dodatek do obiadu

Artykuły na temat: salata z pory
  • Chlorofil na wzmocnienie  i wiosenną odnowę

    Chlorofil, obecny w roślinach, pobudza przemianę materii, wzmacnia odporność, oczyszcza, przyspiesza odnowę komórek. Dieta bogata w niego powinna zawierać co najmniej 4 porcje surowych zielonych warzyw dziennie, np. szpinak, sałata, natka pietruszki, seler naciowy, jarmuż.

  • „Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza” to zbiór sentymentalnych opowieści i rozmów Beaty i Krzysztofa Tyszkiewiczów, których tematem przewodnim są ich ulubione potrawy i smaki. Książka ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Książka Krzysztofa Tyszkiewicza nosi tytuł „Trzy pory dnia", ponieważ jedzenie to czynność, którą ludzie wykonują co najmniej trzy razy dziennie przez całe życie. Autor przedstawia swoje ulubione dania, a z każdym z nich łączy...

  • Krem z cykori z migdałami czyli sezon na zupy 2015 ! oraz DIETA, dzień 4-ty.

        Cykoria zwana inaczej endywią jest sałatą północy. W okolicach Lille, w Belgii i w północnych Niemczech uprawia się jej najwięcej. W moim dzieciństwie...

  • Przepisy na cztery pory roku to autorska książka Zosi Cudny, założycielki jednego z najbardziej popularnych blogów kulinarnych w Polsce ‒ Makecookingeasier.pl. Stronę codziennie odwiedzają tysiące czytelników w poszukiwaniu prostych, ale pysznych i opartych na naturalnych składnikach przepisów kulinarnych. Książka Wydawnictwa Rebis jest połączeniem doskonałej kuchni i fantastycznych zdjęć, które wyostrzają zmysły i pobudzają smaki. Została pomyślana tak, aby ilustrować poszczególne etapy...

  • Thecadess

    Piotr - pracował przy niezliczonej ilości pokazów i sesji zdjęciowych. Popularność przyniósł mu program w TVN Style "Jak dobrze wyglądać nago", gdzie pomagał Polkom odzyskać pewność siebie. Od tamtej pory stał się ekspertem od metamorfoz. Zaś Radek to stylista fryzur, artysta  i niezwykła osobowość. Wieloletnie doświadczenie w pracy z kobietami, zrealizowane sesje zdjęciowe, czy pokazy mody...

  • Nowa książka Iny Rybarczyk dostępna w księgarniach już od 14.11! W swojej drugiej książce autorka znanego bloga kulinarnego True Taste Hunters zaprasza swoich wielbicieli, a także tych, którzy jeszcze jej nie znają, ale też lubią gotować i zdrowo się odżywiać, w następną podróż kulinarną. Tym razem skupia się na porach roku i proponuje wyśmienite dania przyrządzane z sezonowych owoców i warzyw. Słodkie truskawki, kwaskowaty rabarbar, soczyste sierpniowe pomidory czy jesienna dynia są...

  • Co jeść na wiosnę

    ​Wiosna trwa w najlepsze, więc warto rozejrzeć się za tym, co ta pora roku może zaoferować naszemu podniebieniu i wybrać tak, aby było zdrowo i smacznie. Dzięki temu, że natura rodzi się do życia, nie powinno być to trudne.

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Co jeść na wiosnę?

    Wiosna trwa w najlepsze, więc warto rozejrzeć się za tym, co ta pora roku może zaoferować naszemu podniebieniu i wybrać tak, aby było zdrowo i smacznie. Dzięki temu, że natura rodzi się do życia, nie powinno być to trudne.

  • Bardzo szybki przepis na wykwintna sałatkę. Wystraczy 20 minut alby wyczarować to wspaniałe danie. Składniki: 2 duże filety ze śledzia norweskiego 2 łyżki kwaśnej śmietany rukola 2 łyżki posiekanego szczypioru Łyżka ziaren słonecznika sok z 1 cytryny olej słonecznikowy kromka razowego chleba Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dokładnie opłukać. Podzielić na mniejsze części. 2. Zmiksować śmietanę, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i 2 łyżki oleju słonecznikowego....