• Informacje na temat:

    sałata śledziowa warstwowa z ryżem

Przepisy na temat: sałata śledziowa warstwowa z ryżem
  • W tym roku po raz pierwszy zagościła w naszym świątecznym menu, a wnioskując po zadowoleniu rodziny myślę, że nie po raz ostatni. Polecam na przyszłoroczne Święta albo na nadchodzący karnawał - zdrowa i kolorowa. Z podanych proporcji wyszły 2 salaterki.

  • Sałatka w trochę innym wydaniu, do której wykorzystałam pieczone buraki i marchewkę gotowaną. Polecam przemycać witaminy w połączeniu ze śledziami. Polecam na świątecznym stole.

  • Wypróbowany przepis na "Warstwowa sałatka śledziowa z burakami"

  • Witam serdecznie Propozycja na pyszną sałatkę śledziową z ryżem, sałatka jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna, idealnie nadaje się do podania na kolację lub lekki obiad. Polecam wypróbować przepis.

  • Śledzie to w moim domu podstawa każdej rodzinnej imprezy. Nie ważne w jakiej formie pojawiają się na stole, ważne by po prostu było ich dużo. Bardzo lubię ich połączenie z burakami oraz jajkiem, zwłaszcza w sałatkach. Ta, na którą przepis znajdziecie poniżej może spokojnie znaleźć się na Waszym stole podczas świąt, imprezy czy po prostu zwykłej kolacji. Zapewniam Was, że dzięki dużej ilości różnych składników jest niesamowicie pyszna!

  • A teraz coś dla miłośników śledzi - sałatka warstwowa. Idealna na wigilijny stół. Warzywa i śledzie - takie połączenie oczywiście nie każdemu posmakuje ale znam osoby które uwielbiają śledzie w każdej postaci, więc taka sałatka na pewno trafi w ich gusta.

  • Ta Sałatka zrobiła furorę na ostatniej imprezie, dlatego mimo wielu przepisów na "warstwową" zdecydowałam się zamieścić i ten przepis.

  • Smaczny pomysł na "Warstwowa sałatka śledziowa"

  • sałata

Artykuły na temat: sałata śledziowa warstwowa z ryżem
  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Bardzo szybki przepis na wykwintna sałatkę. Wystraczy 20 minut alby wyczarować to wspaniałe danie. Składniki: 2 duże filety ze śledzia norweskiego 2 łyżki kwaśnej śmietany rukola 2 łyżki posiekanego szczypioru Łyżka ziaren słonecznika sok z 1 cytryny olej słonecznikowy kromka razowego chleba Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dokładnie opłukać. Podzielić na mniejsze części. 2. Zmiksować śmietanę, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i 2 łyżki oleju słonecznikowego....

  • Polacy bardzo chętnie jedzą śledzie, jednak dosyć często traktujemy jest po macoszemu i podajemy jedynie w nudnych i przewidywalnych kombinacjach. Czas to zmienić, zwłaszcza że jest to bardzo wdzięczny temat do kulinarnych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na eksperymenty z...

  • Na świątecznych stołach niepodzielnie króluje sałatka jarzynowa oraz tradycyjne śledzie. Jeśli jednak chcielibyście czymś zaskoczyć swoich gości, skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel W wielu domach wigilijne menu każdego roku wygląda identycznie. Kolację rozpoczyna barszcz lub zupa grzybowa, które następnie ustępują miejsca śledziom, karpiom i pierogom. Obowiązkowo pojawiają się również różnego sałatki. Najczęściej serwuje się jarzynową lub...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • W ostatnim czasie zachwyciliśmy się egzotycznymi produktami, zapominając o równie zdrowych i smacznych warzywach, które możemy uprawiać we własnym ogródku. Jednym z nich jest kalarepa. Fot. 123RF/Picsel Kalarepa jest warzywem, które doskonale znano już w starożytnym Rzymie. Nie potrzeba było wiele czasu, aby jej zalety docenili również mieszkańcy innych państw. Jednak na polskie stoły warzywo to trafiło dopiero w XIX wieku i bardzo szybko stało się istotnym elementem diety. W późniejszych...

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do różnego rodzaju sałatek. Fot. 123RF/Picsel Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem...