• Informacje na temat:

    sałata na wiele sposobów

Przepisy na temat: sałata na wiele sposobów
  • Hamburgery i zapiekanki w lekkiej wersji

    Możesz przygotować je na wiele sposobów. Wszystkie smakują wyśmienicie!

  • Samo ciasto można wykorzystać na wiele różnych sposobów (kilka podaję tutaj), a i tak za każdym razem smakuje świetnie i nie może się znudzić ;)

  • Baba Ghanoush - wyjątkowy smak pasty z bakłażana

    Bakłażan to jedno z ulubionych warzyw mieszkańców basenu Morza Śródziemnego. Z wyglądu nieco przypomina cukinię, jednak znacznie się od niej różni. Jest bardzo zdrowy - zawiera dużo błonnika, potasu i magnezu. Jego historia rozpoczęła się w Indiach, skąd rozprzestrzenił się na Hiszpanię, a później na całą Europę. Przygotowywany jest na wiele sposobów, jednym z nich jest pyszna pasta - Baba...

  • świetne smarowidło, pasta, sałatka, dodatek do kanapek, przekąska, śniadanie czy kolacja :) nie wierzyłam w ten smak, dopóki nie wykombinowałam w domu jak smakuje najbardziej idealnie :) przepis na pakiet śniadaniowy dla 3-4 osobowej rodziny lub 1 osoby na 3 dni :)

  • Jajka faszerowane na 5 różnych sposobów idealna zakąska na przyjęcie urodzinowe, stół świąteczny czy spotkanie ze znajomymi.

  • Wypróbowany przepis na "Grzyby na sześć sposobów"

  • Smaczny dodatek do obiadu. Polecam do kotletów, mielonych, zrazów itp.

  • Dla miłośników mocnych wrażeń

  • Pyszna przeróbka znanego przepisu.

Artykuły na temat: sałata na wiele sposobów
  • 21 sposobów na poprawę odporności

    ...bogatym źródłem krzemu, magnezu, żelaza, kwasu foliowego. Można ją jeść na wiele sposobów, nie tylko jako dodatek do sosu i mięsa. W połączeniu z serem, np. fetą, przygotujesz doskonałe nadzienie do(...) gatunek pustynnego kaktusa, należący do rodziny opuncji. Ma wiele zalet - nie tylko łatwiej pozbędziesz się "zimowej" nadwagi, ale także obniżysz poziom "złego" cholesterolu i uregulujesz stężenie...

  • Śledź to tradycyjne danie popularne w Polsce już od… średniowiecza! Do ich fanów należał sam Władysław Jagiełło, a wzmianki o tej rybie możemy znaleźć nawet w kronice Galla Anonima. W naszej kuchni pojawia się na co dzień i od święta. Fot. 123RF/Picsel Śledź to wigilijne danie, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Swoją popularność zawdzięcza niewysokiej cenie, łatwej dostępności i dużej ilości ciekawych sposobów na jego przyrządzenie. Każdy zna przede wszystkim smak tradycyjnego,...

  • Sokoterapia - oczyść ciało z toksyn

    ...wrzodów, niszczy bakterie i wiele innych. Poza tym, zielone warzywa to bogactwo żelaza, fosforu, magnezu, potasu i wielu witamin. Dr Norman W. Walker ("ojciec" sokoterapii) powiedział: "...nie ma(...) papryka (160 ml + 40 ml + 40 ml), proporcja 4:1:1 2. Choroby skóry, egzemy, wypryski, pryszcze, kruche paznokcie - marchew, ogórek, sałata (160 ml + 40 ml + 40 ml), proporcja 4:1:1 3. Bóle brzucha...

  • Mięso drobiowe wygrywa wyścig popularności w porównaniu z wołowiną czy wieprzowiną. Jest delikatne, pożywne i niedrogie. Można je przyrządzać na wiele sposobów. To właśnie jego wszechstronność, została wykorzystana w przepisach. Mamy w książce wiele pomysłów na przygotowanie mięsa z kurczaka lub indyka, ale nie tylko. Znajdziemy tu też sposób na pyszną kaczkę, czy pasztet z gęsi. Mięso z drobiu, dzięki temu, że jest lekkostrawne i niskokaloryczne. Szczególnie chętnie jest polecane w kuchni...

  • By nie traciły witamin

    Jest wiele sposobów, by zachować wszystkie wartościowe dla zdrowia składniki.

  • Któż nie zna maszyny do panini? Wbrew pozorom sprawdzi się ona nie tylko jako opiekacz do tych smacznych kanapek, ale wykorzystuje się go również jako grill. Sprawdź, co można położyć na ruszcie. Fot. 123RF Niech cię nie zniechęci obco brzmiąca, trudna nazwa, bo panini to całkiem prosta przekąska. To tradycyjna włoska kanapka z salami, szynką, mięsem i serem. Robi się ją zazwyczaj z ciabatty, ale można używać innych rodzajów pieczywa. Te kanapki, często podawane na ciepło stają się świetnym...

  • Modne diety służą zdrowiu, spadek wagi jest bonusem!

    Wiele z nas przestaje traktować dietę jedynie jako sposób na szybkie schudnięcie. Teraz to synonim zdrowego odżywiania i stylu życia.

  • Ponoć powidła smakują najlepiej, gdy przygotuje je mama lub babcia. Ale czy to ich jedyny sekret i czy to jedyny smaczny sposób, w jaki możemy wykorzystać śliwki? Fot. 123RF/Picsel Już od jakiegoś czasu na straganach możemy znaleźć pyszne, wyjątkowo słodkie, krajowe śliwki. W końcu sezon na te owoce trwa w najlepsze, a ich ceny będą jeszcze spadać. Warto więc jak najlepiej wykorzystać tę sytuację, przygotowując różnego rodzaju przetwory i desery. Niezwykłymi pomysłami, jak zawsze, uraczą was...

  • Kolorowy talerz

    ...makaronowych, w ziemniakach te walory trochę się zagubią. Wiele zestawień dyktują smaki. I tak - drób duszony lepiej smakuje z ryżem, a mocniejszy w smaku i kolorze, czyli pieczony - z ziemniakami(...) się nieciekawie. Ale też nasze kubki smakowe i oczy nie zachwycą się, kiedy dodamy surówkę z białej kapusty. Zawsze sprawdzi się surówka zielona (sałata, szczypior, kapusta pekińska czy lodowa...

  • O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Oto kilka sprawdzonych przepisów, dzięki którym przygotujecie z ich wykorzystaniem smaczne i zdrowe dania. Fot. 123RF/PicselNaukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek organizmu oraz bardzo skutecznie usuwają z niego wolne...