• Informacje na temat:

    sałata gorgonzola pomidor

Przepisy na temat: sałata gorgonzola pomidor
  • Pyszna przeróbka znanego przepisu.

  • Sałata lodowa+ feta, do obiadu, ale ze skrzydełkami z grilla tez pyszna, polecam.

  • ta sałata może być dodatkiem do obiadu albo lekki, samodzielnym daniem

  • Zastrzyk witaminowy i eksplozja smaku gwarantowana.

  • smaczna i delikatna sałateczka o znamionach wiosny

  • lekka, łatwa i smaczna

  • Dla miłośników mocnych wrażeń

  • Tak mnie dziś naszło a że zostało mi nieco kąsków z kurczaka i ładnie się do mnie uśmiechał mix sałat więc cóż było robić:-))

  • Bardzo sycąca. Można ja podać na obiad w ciepłe dni lub w piątek. Sprawdza sie również na kolację gdy mamy niespodziewanych gości.

  • Wypróbowany przepis na "Sałata z mięsem"

Artykuły na temat: sałata gorgonzola pomidor
  • Kiedy mleko i jego produkty odchudzają?

    ...), ale mają zalety przydatne przy odchudzaniu! Sery pleśniowe (np. gorgonzola) pobudzają wydzielanie soku trzustkowego, który ułatwia trawienie tłuszczów, a niektóre sery twarde (parmezan) nie zawierają(...), pomidorem, papryką), nasycisz się na długo, a kaloryczność tego sera nie jest wysoka: 200 kcal w 10 dag. Co ciekawe, wiele innych serów też ma IG 0, np.: kozi miękki, mozzarella, brie oraz camembert...

  • Niesłusznie uważany jest za ciężkostrawny , a przecież nie zawiera glutenu ani laktozy, za to obfituje w witaminę B. Fot. materiały prasowe Proces produkcyjny gorgonzoli wymaga dużej uwagi i wyłącznie świeżego mleka najlepszej jakości. Jeżeli te warunki nie zostaną spełnione, nie wykształcą się w serze pleśń i bakterie kwasu mlekowego oraz penicillium, naturalny antybiotyk. Dzięki niej ser ma charakterystyczne zielonkawe żyłki i jest wyjątkowo łatwostrawny, o czym być może wie niewiele osób....

  • Od zasmażki do fusion

    ....  Na stoły wjechały suszone pomidory, oliwa, mozzarella, parmezan, szynka parmeńska, bazylia, mascarpone, ciabatta, grissini. W towarzystwie win Montepulciano d’Abruzzo i innych pinot grigio. No(...)). Fanom włoszczyzny polecamy wybrane fragmenty z polskiej komedii "Ciało" (hit roku 2003), w której nazwy makaronów padają w nieoczekiwanych kontekstach: "A wy tu, gorgonzola, siedzieć grzecznie" czy...

  • Pomidory są trujące, a po zjedzeniu choć jednego, krew zamienia się w kwas - tak uważano w Europie do XIX wieku. I nie do końca były to mylne poglądy. Fot. 123RF/Picsel Pomidory pochodzą z Ameryki Południowej, a konkretnie z Peru, gdzie do dziś można spotkać dzikie odmiany tej rośliny. Jako pierwsi pomidory hodowali Aztekowie, którzy znali je pod nazwą "xitomatl". Jedzono je wtedy z papryką, kukurydzą i solą - z tej potrawy wywodzi się dzisiejszy meksykański sos salsa. Nie do końca jasne...

  • Bardzo szybki przepis na wykwintna sałatkę. Wystraczy 20 minut alby wyczarować to wspaniałe danie. Składniki: 2 duże filety ze śledzia norweskiego 2 łyżki kwaśnej śmietany rukola 2 łyżki posiekanego szczypioru Łyżka ziaren słonecznika sok z 1 cytryny olej słonecznikowy kromka razowego chleba Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dokładnie opłukać. Podzielić na mniejsze części. 2. Zmiksować śmietanę, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i 2 łyżki oleju słonecznikowego....

  • Choć w supermarketach widzimy je cały rok, teraz trwa sezon na pyszne, polskie pomidory. Jakie mają właściwości odżywcze? Co z nich przygotujemy? Fot. 123RF/Picsel Ciężko sobie wyobrazić makaron czy pizzę bez aromatycznego sosu pomidorowego. Zupa pomidorowa, sok pomidorowy, sałatki, nawet kanapka - pomidor jest częstym gościem w naszej kuchni. Ceniony nie tylko za swój smak, ale również za wygląd. Piękne, okrągłe, dojrzałe, mieniące się różnymi odcieniami czerwonej barwy. Nie tylko są ucztą...

  • W jaki sposób zachować na dłużej wyjątkowy smak letnich pomidorów? Oczywiście, należy przygotować z nich przetwory. Nasi użytkownicy doskonale wiedzą, jak je zrobić. Fot. 123RF/Picsel Nie od dziś wiadomo, że polskie, dojrzewające w słońcu pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli wyrosły w naszym ogródku. Warto zatrzymać ich smak na dłużej, przygotowując pyszne przetwory. Wbrew pozorom nie jest to trudne, a efekt końcowy wart jest wysiłku. Pomidory dla osób odchudzających się Wszyscy,...

  • Pomidory powinny gościć na naszych stołach znacznie częściej, i to nie tylko jako dodatek do kanapek czy sałatek. Bowiem powodów, dla których należy je jeść jest mnóstwo! 1. Obniżają ryzyko zachorwania na raka Pomidor swój czerwony kolor zawdzięcza likopenowi, barwnikowi, który jest także silnym antyoksydantem. Usuwa on z organizmu wolne rodniki, odpowiedzialne za rozwój licznych chorób naszego organizmu. Najwięcej likopenu znajdziemy nie tyle w samych pomidorach, co w ich przetworach np. w...

  • Sezon na pomidory trwa. Na targach można kupić piękne, świeże i pachnące pomidory. Ale co z nimi można zrobić? Podpowiemy wam kilka ciekawych pomysłów! Pomidory najlepiej komponują się z bazylią, oregano i rozmarynem.   Fot. 123RF.COM/PICSEL Ketchup bez sztucznych dodatków Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że ketchup kupujemy w sklepie, jednak możemy również zrobić go samemu w domu i zaskoczyć domowników i przyjaciół. Ketchup robiony w domu będzie też zdrowszy niż ten kupowany w sklepie - a to...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli samodzielnie wyhodowaliśmy je na działce lub w przydomowym ogródku. Warto jednak wiedzieć, że bardzo często popełniamy błąd, który zupełnie pozbawia je aromatu i wielu właściwości. Fot.123RF Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo...