• Informacje na temat:

    saładki obiadowe

Przepisy na temat: saładki obiadowe
  • ..przepisów na buraczki jest wiele... u każdego smakują inaczej. Bardzo lubię buraczki toteż często u mnie goszczą na stole. A robię najczęściej tak...

  • Buraczki w occie balsamicznym, oliwie i z cebulą

  • Jaglańce to szybkie kotlety z kaszy jaglanej, które są smacznym i prostym w przygotowaniu dodatkiem do obiadu. Są ostrą częścią węglowodanową obiadu, skierowaną do wszystkich tych, którzy lubią wyraziste i pikantne smaki. Często przygotowuję je, kiedy piekę kotlety mielone - mogę wtedy zaoszczędzić czas i miejsce na kuchence - obiadek przygotowuje się w piekarniku :)

  • ziemniaczki z koperkiem i kotlecik drobiowy w panierce z kokosem

  • łatwe,szybkie,zdrowe,nie tuczące

  • Kiedyś na samo słowo szpinak dostawałem drgawek. Przed oczami stawała mi kolonijna stołówka i niesmaczna, zielona breja nakładana chochlą na talerz… Aż skosztowałem dania, które Wam dzisiaj prezentuję. To zupełnie zmieniło moje podejście do szpinaku. Choć trafia się czasem (nawet w restauracjach) fatalnie przyrządzony szpinak. Natomiast ta wersja szpinaku (a właściwie powinno się to określać mianem masy szpinakowej), którą prezentuję poniżej świetnie nadaje się również jako nadzienie do...

  • Z młodej kapusty bardzo często robię sałatkę z dodatkiem kopru i odrobiny koncentratu pomidorowego. Bardzo często łączę ją z młodymi ziemniaczkami i kotletami mielonymi lub udkami. Bardzo lubię takie treściwe dania obiadowe, moi chłopcy zresztą też ;)

  • Zdrowa i kolorowa sałatka obiadowa.

  • Sałatka na szybko by było coś do ziemniaków i mięsa,taka inna a jaka smaczna.Serdecznie polecam:)

  • Sałata lodowa+ feta, do obiadu, ale ze skrzydełkami z grilla tez pyszna, polecam.

Artykuły na temat: saładki obiadowe
  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...

  • Jak często zastanawiasz się, co ugotować na obiad? Ten niedzielny, gdy cała rodzina może spotkać się przy stole, nie jak w tygodniu, gdy każdy zjada oddzielnie coś na chybcika . W książce 52 zestawy obiadowe - złożone z zupy, drugiego dania i deseru. Na każdy tydzień co innego, oryginalnego i smakowitego, zależnie od pory roku.  

  • Energetyczne śniadania, pożywne dania obiadowe, lekkostrawne kolacje, pyszne przekąski - w tej książce znajdziesz przepisy na wszystko. Również na desery, których zjedzenie nie spowoduje wyrzutów sumienia. Program „Dzień Dobry TVN" od dekady gości w milionach polskich domów. Wiele osób zaczyna od niego dzień. Przez dziesięć lat w programie pojawiły się tysiące kulinarnych receptur. Pysznie i zdrowo od rana do wieczora - to kilkadziesiąt fantastycznych przepisów na dania zarówno smaczne,...

  • Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują...

  • Najbardziej kompletna książka kucharska siostry Anastazji, aż 400 kompletnych przepisów na przetwory, sałatki, surówki, ciasta i dania tradycyjne. Kolejna i zarazem ostatnia Wielka Księga Siostry Anastazji stanowi prawdziwe kulinarne kompendium, w którym tradycyjne receptury przenikają się z nowymi. Ponad 400 przystępnie opracowanych przepisów! Czytelnik znajdzie tu między innymi przepisy na przetwory, dania obiadowe, przekąski, sałatki, surówki, słodkie wypieki, a także na tradycyjne...

  • Nie lubisz marnować jedzenia? Potrafisz zamienić obiadowe resztki w fantastyczne danie? Wiesz co zrobić z nadmiarem ryżu, ziemniaków lub makaronu? Podziel się swoim sekretem i wygraj wspaniałe nagrody. Podziel się z nami swoim pomysłem na wykorzystanie resztek. Weź udział w naszym konkursie, aby wygrać jedną z fantastycznych nagród: Nagroda główna - Kuchenka mikrofalowa do zabudowy Whirlpool - AMW 735 S o wartości 1399 zł 4 nagrody drugiego stopnia - pojedyncze zaproszenie na warsztaty...

  • Kolejna edycja konkursu dobiegła końca. Poznajcie lutowych laureatów, do których powędrują komplety obiadowe Kubiko, patelnie oraz garnki Stone - wszystkie zestawy ufundowane przez naszego partnera, markę Ambition. Jesteśmy już prawie na półmetku trwania urodzinowego konkursu, a wy wciąż zaskakujecie nas swoimi znakomitymi pomysłami na przepyszne dania. Bardzo nas to cieszy, ale zarazem utrudnia wybór kolejnych zwycięzców, bo poprzeczka jest zawieszona wysoko! Jak zwykle dyskusje jury...

  • O tym, jak istotny jest pierwszy posiłek dnia głosi nawet popularne stare przysłowie - „śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi”. Jakie zasady obowiązują podczas tego posiłku dnia etykiety savoir-vivre? Fot. materiały prasowe/Hefra Choć w różnych zakątkach świata wygląda ono inaczej, śniadanie powinno być zdrowym i energetycznym posiłkiem, który zapewni organizmowi energię na resztę dnia. W kręgach biznesowych jest to dobra okazja do przedyskutowania...

  • Pierwszy, prawdziwie wakacyjny miesiąc już za nami. Jednak użytkownicy Smakera nie zwalniają tempa ani na chwilę, nieustannie serwując nam ciekawe i bardzo inspirujące przepisy. Sprawdźcie, które z nich zyskały największą popularność w ubiegłym miesiącu. W czerwcu najczęściej poszukiwaliście przepisów na lekkie desery z sezonowymi owocami. W lipcu ta tendencja widocznie się odwróciła, gdyż podsumowanie ubiegłego miesiąca obfituje w ciekawe pomysły na sałatki, dania obiadowe i piknikowe...

  • Książka, inspirowana bardzo popularnymi w Polsce publikacjami światowego promotora diety bezglutenowej doktora Williama Davisa, jest ich rodzimą kontynuacją, dostosowaną do polskiej diety i tradycji kulinarnej. Wartościowych publikacji adresowanych do celiaków i osób na diecie bezglutenowej jest w polskich księgarniach niewiele. Najczęściej ich autorzy skupiają się wyłącznie na bezglutenowości i wykorzystują składniki, które nie powinny mieć wstępu do naszych kuchni (np. produkty zawierające...