• Informacje na temat:

    sakiewki z serem feta

Przepisy na temat: sakiewki z serem feta
Artykuły na temat: sakiewki z serem feta
  • Marynaty do mięs

    ...mniej więcej przez godzinę. Plastry układać na grillu na tacce aluminiowej lub owinięte folią aluminiową w taki sposób, aby po wstały sakiewki, i piec aż do zarumienienia skór ki na brzegach i nabrania przez warzywa kremowej konsystencji. Po upieczeniu posypać odrobiną sera feta. Fragment książki "Jedz pysznie, chudnij cudnie... w święta, na grillu i imieninach" Magdaleny Makarowskiej.

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • 4 pomysły na dania z jajkami

    .... Ostrożnie, żeby żółtka się nie rozlały, wbić do każdej miski po dwa jajka. Jajka posypać pokruszonym serem bałkańskim (może być feta), oprószyć pieprzem i solą (o ile ser nie jest zbyt słony). Piec ok...

  • Kołocz to regionalny śląski wypiek. Od staropolskiego kołacza odróżnia go prostokątny kształt oraz posypka. Zobacz, jak łatwo przygotować to drożdżowe ciasto w domu. Ciasto drożdżowe115 g mleka 12 g świeżych drożdży335 g mąki typ 50050 g masła 80 g jaj10 g żółtka35 g cukru1,35 g drobnej soli morskiejświeżo starta skórka z 1 pomarańczy białko do smarowania ciastabułka tarta do obsypania ciasta przed nałożeniem nadzienia Zrobić zaczyn drożdżowy z mleka, drożdży i łyżki mąki. Odstawić na 10-15...

  • Warzywo idealne

    .... Piecz 10 minut w temp. 180° C. Ciasto schłodź i przełóż je na folię spożywczą. Delikatnie oderwij papier, na którym się piekło. Posmaruj serem twarogowym, ułóż plasterki łososia i zwiń. Roladę owiń folią aluminiową i wstaw do lodówki. Przed podaniem pokrój w plastry. Szpinakowe sakiewki z ciasta filo Składniki: 6 płatów ciasta filo, 10 dag szpinaku, 15 dag sera ricotta, 10 dag łososia wędzonego...

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Jak wiele jesteśmy w stanie zapłacić za jedzenie? Okazuje się, że naprawdę dużo. Zwłaszcza jeśli produkty, które chcemy nabyć, uchodzą za luksusowe, szczególnie smaczne lub naprawdę unikatowe. Dosyć powszechnie wiadomo, iż niektórzy smakosze są w stanie zapłacić naprawdę wysoką cenę za produkty uznawane za wyjątkowe. Czy wśród nich mógłby znaleźć się zupełnie niepozorny ser? Jak się okazuje, ceny niektórych jego odmian mogą przyprawiać o zawrót głowy. Oto lista tych, których powinniście...

  • Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która - co ciekawe - jest dłuższa od francuskiej. Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która -...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...