• Informacje na temat:

    sakiewki z kurkami

Przepisy na temat: sakiewki z kurkami
  • Grzyby! Dary naszych lasów

    ...odżywcza 1 porcji 327 kcal; Białko 12,2 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 52,7 g Sakiewki z kurkami Składniki na 4 porcje: Ciasto : 2 szklanki mąki; 2 szklanki mleka tłuszcz do smażenia (olej lub słoninka...

  • Niedrogie i smaczne

  • Szybkie, dziecinnie łatwie, idealne do piwka.

  • Coś lekkiego na ząb

  • Przepis wart wypróbowania: "Sakiewki grzybowe"

  • Sakiewki są świetną przystawką/deserem zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Farsz może być dowolny!

  • Ciasto francuskie daje wiele możliwości efektownego podania rozmaitych potraw...Sakiewki z mięsem i brokułami to jedna z nich ;)

  • Proste w wykonaniu i bardzo smaczne. Idealne na rodzinne przyjęcie.

  • Nie zawsze mamy ochotę na dania mięsne, polecam danie warzywne jako dodatek do obiadu lub podwieczorek.

Artykuły na temat: sakiewki z kurkami
  • Naturalnie smaczne

    .... Można podawać je z pieczonymi ziemniakami, kopytkami lub z pieczywem. Filet z dorsza z kurkami, szalotką i cytryną 2 porcje Poziom trudności: 3 Składniki: 2 filety z dorsza bez skóry (120(...) (lub zepnij specjalnym klipsem) w sakiewkę. Pozostaw miejsce na ciepłe powietrze, które wypełni folię podczas pieczenia. Nagrzej piekarnik do 180°C, włóż do niego sakiewki i piecz ok. 11 minut. Wyjmij...

  • W polskich lasach znajdziemy nie tylko ciszę i spokój, ale również doskonale grzyby. Symbolem lata są bezapelacyjnie kurki, których rok w rok poszukują tysiące zapalonych grzybiarzy. Fot. 123RF/Picsel Zanim na naszych stołach zagoszczą podgrzybki i maślaki, prym wiodą kurki. Kurki to pospolite grzybki wyróżniające się intensywną barwą (żółtą bądź pomarańczową), gładkim, matowym kapeluszem o lekko podwiniętych, falistych brzegach, mocnym trzonem i lekko korzennym zapachem. Możemy spotkać je w...

  • Wielkanocne śniadanie – pyszne potrawy, pisanki, wiosenne dekoracje, kwiaty i… masz wrażenie, że czegoś tu brakuje? Że co roku ten świąteczny poranny stół wygląda tak samo? Boisz się, że na jego widok domownicy i goście głośno powiedzą: „Ale nuda”? Fot. Materiały prasoweZmień to! Nie tylko za pomocą modnych akcentów i ozdób, ale przede wszystkim - serwowanych potraw! Bądź przy tym wierny tradycji - nie rezygnuj z jajek, chrzanu, ćwikły, świeżych warzyw, zielonych dodatków, ale przygotuj je...

  • Jak zbierać grzyby? Jak powinniśmy je smażyć i mrozić? Ciekawostki o tzw. „darach lasu” zdradza znany i ceniony kucharz - Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni. Fot. 123RF/Picsel Uwielbiam polską tradycję jesiennego zbierania grzybów. Grzyby zbierać możemy już na przełomie czerwca i lipca - w tym roku na Warmii mieliśmy prawdziwe zatrzęsienie koźlarzy, które lokalni grzybiarze nazywają osakami" - mówi Pascal. „Sam nie wiem co sprawia mi większą przyjemność - chodzenie po lesie...

  • Sprawdź, czy to właśnie do ciebie powędrują podwójne zaproszenia na wiosenną edycję Restaurant Week. Po długich naradach, spośród wielu zgłoszeń, naszym jurorom udało się wybrać te, które ich zdaniem zasługują na wyróżnienia. Jeśli nie znalazłeś się w tym gronie, stoliki na Restaurant Week możesz w dalszym ciągu rezerwować tutaj. Oto lista zwycięzców: Pan Krzysztof Prababcia zbierała grzyby. Babcia zbiera grzyby. Mama też jest grzybiarą :) W takim towarzystwie chciałbym otworzyć restaurację,...

  • Mamy zaszczyt przedstawić Wam zwycięzców, do których powędrują książki Sarah Britton "My New Roots" Serdecznie dziękujemy za wszystkie przesłane do nas zgłoszenia. Po raz kolejny udowodniliście, że z prostych produktów można wyczarować smakowite i zaskakujące dania. Nasze jury za najciekawsze uznało propozycje nadesłane przez: Panią Izabelę: Jesień daje bogactwo smaków, dlatego w deszczowe jesienne popołudnia warto zamknąć się w kuchni i eksplorować królestwo warzyw. Podane warzywa...

  • Jesień to idealny moment, by wybrać się do pobliskiego lasu na grzybobranie. Z pachnących kapeluszy warto przyrządzić pyszne dania i cieszyć się smakami, które oferuje las. Szlachetne sosy, aromatyczne farsze, a może popularne zupy grzybowe? Sposobów na wykorzystanie leśnych przysmaków jest mnóstwo - nic tylko palce lizać! Wrzesień i październik to najlepszy czas dla grzybiarzy. To właśnie wtedy polany zasiane są rudymi kurkami, a w lasach dojrzewają brązowe kapelusze maślaków, które tylko...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...

  • Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, skorzystajcie ze sprawdzonych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel W Polsce zwyczaj zbierania grzybów, jako wielowiekowa tradycja, przekazywany jest zazwyczaj z pokolenia na pokolenie. Dawniej był to ważny element szlacheckiego życia i kultury. Szczegółowy opis grzybobrania znajdziemy m.in. w "Panu Tadeuszu"....

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...