• Informacje na temat:

    sakiewki z kurczakiem

Przepisy na temat: sakiewki z kurczakiem
Artykuły na temat: sakiewki z kurczakiem
  • Makaron na ostro

    ..., wrzucamy do spaghetti. Wyłożone na talerze danie posypujemy grubo tartym serem i dekorujemy odłożonymi listkami pietruszki lub bazylii. Muszle z wędzonym kurczakiem Składniki na 4 porcje: 300(...). Podajemy z ćwiartkami pomidorków. Sakiewki z mięsem Składniki na 4 porcje: 12 płatów makaronu lasagne, 500 g mielonego mięsa wieprzowego, sól i pieprz czarny mielony, 4 łyżki oleju, 2 ząbki...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie zaserwować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    Nie lubisz, gdy coś się marnuje? Uważasz, że wszystkiemu należy dać drugą szansę? Chcesz by Twoja kuchnia tętniła w rytm zrównoważonego życia? Na wiele pytań mamy jedną odpowiedź: zrób gołąbki i obierz kurs na zero waste!

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....

  • Naturalnie smaczne

    ...(lub zepnij specjalnym klipsem) w sakiewkę. Pozostaw miejsce na ciepłe powietrze, które wypełni folię podczas pieczenia. Nagrzej piekarnik do 180°C, włóż do niego sakiewki i piecz ok. 11 minut. Wyjmij je z piekarnika, połóż na głębokim talerzu. Sakiewki przecina się tuż przed jedzeniem, tak by wydobył się z nich aromat dania. Gnocchi z ziemniaków i dyni z brązowym masłem i szałwią...

  • FRoSTA rozszerza gamę produktów z kurczaka, wprowadzając trzy nowe: Chicken de lux z sosem pesto i sosem czosnkowym oraz Fingersy. Jesienią w sklepach pojawiły się nowe propozycje od FRoSTY. Nowości to odpowiedź firmy na oczekiwania konsumentów, którzy chętnie sięgają po tę kategorię, poszukując produktów bez dodatków. Szczególnym powodzeniem cieszą się Qrczaki FRoSTY, wyśmienite jako przekąski, które można szybko i łatwo przygotować w piekarniku. Teraz w charakterystycznych czerwonych...

  • Marynaty do mięs

    ...mniej więcej przez godzinę. Plastry układać na grillu na tacce aluminiowej lub owinięte folią aluminiową w taki sposób, aby po wstały sakiewki, i piec aż do zarumienienia skór ki na brzegach i nabrania...

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Mięso i owoce - dobrana para

    ...i ostudzonym masłem. 5. Jabłka umyj, obierz ze skórki, wydrąż gniazda nasienne, pokrój w ósemki i ułóż na cieście. Następnie rogi ciasta zbierz u góry, formując zgrabne sakiewki. 6. Układaj je na blasze obok kokilek z kurczakiem. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na około 25 minut. Piecz je w temperaturze 210° C. Przygotowanie: 35 minut Porcja: 430 kalorii Szaszłyki z wątróbki Składniki na 4 porcje: 30-40

  • Czym kierujesz się przy wyborze mięsa, jakie podajesz swojej rodzinie? Ceną, smakiem, właściwościami odżywczymi, a może kalorycznością? Jeśli wszystkie wymienione aspekty mają dla ciebie znaczenie, to znak, że powinieneś wybrać mięso z kurczaka. Mimo iż w ostatnim roku ceny drobiu wzrosły, to i tak pozostaje on najtańszym z mięs. Średnia cena za kilogram całego kurczaka to tylko 6,83 zł - dla porównania: za kilogram schabu zapłacimy około 18 zł, czyli ponad dwukrotnie więcej! Jednak...