-
Informacje na temat:
sakiewki mięsne
-
W pikantnej wersji świetnie nadaje się na słone paluchy do past i sosów, sakiewki z mięsnym farszem czy chrupiące zawijaski na jeden kęs, które można podać na domowym przyjęciu. Zawsze pod ręką Aby w każdej chwili móc upiec karnawałowe przekąski, warto wcześniej zagnieść większą porcję kruchego ciasta. Potem wystarczy jeszcze surowe podzielić na części, włożyć do foliowych torebek i zamrozić...
-
Smaczny pomysł na "Mięsne sakiewki schabowe"
-
Niedrogie i smaczne
-
Szybkie, dziecinnie łatwie, idealne do piwka.
-
Coś lekkiego na ząb
-
Przepis wart wypróbowania: "Prawdziwki w mięsnych sakiewkach"
-
Sakiewki są świetną przystawką/deserem zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Farsz może być dowolny!
-
Ciasto francuskie daje wiele możliwości efektownego podania rozmaitych potraw...Sakiewki z mięsem i brokułami to jedna z nich ;)
-
Wyśmienite danie.
-
Proste w wykonaniu i bardzo smaczne. Idealne na rodzinne przyjęcie.
-
...towarzystwo. I to nie byle jakie. Znakomicie komponuje się zarówno z ryżem, jak i ziemniakami. Nie pogardzi także randką z kaszą. Mięsne zawijasy Wegetarianizm nie jest dla Ciebie, a w Twojej kuchni(...). Podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek, dodaj bulion i podgotuj. Zmiksuj oraz dopraw kilka pomidorów, tak by powstał gęsty sos. Mięsne gołąbki podsmaż na rumiano, z każdej strony. Na koniec wymieszaj ze sobą...
-
Zjeść obiad, czy może deser? Teraz nie musisz wybierać, bo jedna z amerykańskich restauracji postanowiła stworzyć mięsne lody. Odważyłbyś się ich spróbować? Fot. 123RF/PICSEL Jeśli myślałeś, że w kwestii kulinariów już nic cię nie zaskoczy, byłeś w błędzie. W końcu któż mógłby się spodziewać, że ktokolwiek wpadnie na pomysł, aby sprzedawać mięsne lody? Co więcej - kto by pomyślał, że ten szalony trend kulinarny zacznie cieszyć się całkiem sporą popularnością? Amerykańska restauracja...
-
...w królewskiej garderobie znajdowało się wiele drobnych dodatków wykonanych z najlepszych materiałów: sakiewki, rękawice, berety, kapelusze i czapy futrzane. Wbrew obiegowej opinii, król nie(...) octowym; francuskie ciasto nadziewane serem; dziczyzna gotowana z przyprawą węgierską; paszteciki mięsne; pawie duszone we własnym sosie; ciasteczka florenckie; pieczeń z dziczyzny z białymi kluskami...
-
Kupując mięso warto pamiętać o kilku zasadach, aby jeść zdrowo i bezpiecznie. Wdrożenie kilku ważnych punktów pozwoli wam na bezstresowe zakupy oraz pozwoli uniknąć rozczarowania i niechcianych reklamacji albo problemów zdrowotnych. 1. Tacki i podkładki Dobrze znacie te marketowe opakowania, w sprzedawane jest mięso, prawda? Tacki owinięte folią mają jeszcze jeden element, najbardziej szkodliwy dla zdrowia, a mianowicie maty absorbujące wilgoć z mięsa. Wypełnione poliakrylanem sodu (to...
-
...folią aluminiową i wstaw do lodówki. Przed podaniem pokrój w plastry. Szpinakowe sakiewki z ciasta filo Składniki: 6 płatów ciasta filo, 10 dag szpinaku, 15 dag sera ricotta, 10 dag łososia wędzonego(...) muffinek. Po wypełnieniu gniazda napełnij farszem i zwiń końce sakiewki ze sobą. Posmaruj rozpuszczonym mas.em. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180o C i piecz przez 10 minut. Sakiewki podawaj polane...
-
Przed nami końcówka karnawału i kolejna okazja do świętowania – ostatki! Ich nieodłącznym towarzyszem jest zawsze dobre jedzenie, o które dbamy nie tylko na wystawnych przyjęciach, ale także na domówkach i prywatkach. Fot. 123RF/Picsel Odpowiednia przekąska imprezowa powinna spełniać kilka warunków. Najważniejsze, aby była smaczna, poręczna i dobrze się prezentowała. Dlatego w tej roli dobrze sprawdzają się koreczki, paszteciki i wszystkie inne „drobnostki". Ważne też, by była prosta w...
-
Francuskie sakiewki Składniki na 8 porcji: 50 dag mrożonego ciasta francuskiego, sól, 9 jajek, 2 łyżki posiekanej natki, 2 łyżki bułki tartej, 50 dag pieczarek, duża cebula, żółtko, łyżka śmietanki, olej, pieprz Ugotuj na twardo 8 jajek z dodatkiem soli lub octu, dzięki czemu nie pękną podczas gotowania i łatwiej je później obierzesz ze skorupki. Gotuj je 6-8 minut, ale nie dłużej, bo żółtka...
-
Niedrogi i szybki obiad to nie zawsze ruskie pierogi w barze mlecznym. W domu można zjeść równie tanio i to bez uciekania się do proszenia mamy o zapas jedzenia w słoikach. Fot. 123RF/Picsel Pieniądze z portfela znikają w zastraszającym tempie, a do pierwszego pozostało jeszcze sporo czasu? Nie masz pomysłu jak zjeść tanio i obficie, a burczący brzuch przypomina, że pora obiadowa się zbliża? Wykorzystaj to, co przechowujesz w lodówce. Wypróbuj nasze przepisy dzięki którym będziesz mógł...
-
Już 23 października ukaże się polskie wydanie długo wyczekiwanej książki Jamiego Olivera „15 minut w kuchni”. To ponad 100 przepisów na błyskawiczne posiłki do przygotowania w kwadrans - dania mięsne, rybne, wegetariańskie, kanapki i śniadania. Oliver czerpał inspirację z kuchni całego świata, przygotowując autorskie wersje potraw kuchni angielskiej, francuskiej, włoskiej, meksykańskiej, azjatyckiej, marokańskiej i wielu innych. W książce „15 minut w kuchni" znajdziecie mnóstwo trików, jak...
-
Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole. Składniki: - 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe - 200 g boczku wędzonego - 200 g cebuli - 50g musztardy sarepskiej - 200g ogórków kiszonych - 10 g mąki do oprószenia zrazów - 60 g tłuszczu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 łyzki majeranku - 5 ziaren pieprzu - 1 liść laurowy - 1/2 szklanki śmietany - 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić na płaty grubości...