• Informacje na temat:

    sa latka z selera

Przepisy na temat: sa latka z selera
  • Można ją jeść nawet samą!

  • Dziś Słowenia, a dokładnie słoweńska Istria. Rezanci (tagliatelle lub wstążki) z sosem z cukinii i koktajlowych pomidorków.

  • mega szybki tort dla mojego 3 latka, robiony w biegu na 20 minut przed "nieplanowaną" imprezą. Mega smak :)

  • „Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, bo tylko dawka czyni truciznę.” Paracelsus ...czyli co robi z nami alkohol....

  • Ten prosty i łatwy w przygotowaniu przepis dostałam od koleżanki. Składniki można ułożyć warstwowo i każdą warstwę przełożyć majonezem. Ja jednak wolę kiedy wszystkie składniki są wymieszane.

  • Frytki z selera

  • zniewalający zapach selera :)))

  • Seler, to bardzo charakterystyczne warzywo, którego smak nie wszyscy lubią.Warto się jednak do niego przekonać, chociażby z tego powodu, że ma mało kalorii i jest skarbnicą substancji mineralnych i witamin. Pasztet z selera robiłyśmy po raz pierwszy, bardzo byłyśmy ciekawe jego smaku i wyszło przepysznie. Skorzystałyśmy z przepisów internetowych i po drobnych przeróbkach, przedstawiamy naszą wers

  • Szybko ,smacznie :)

  • Prosty i szybki przepis na przepyszne puree z selera, które z powodzeniem może zastąpić ziemniaki, podawane do obiadu.

Artykuły na temat: sa latka z selera
  • Okinawa: Wyspa, która zachwyca

    ...nietypowa mieszanka: Jukari Marsh. 50-latka ma okrągłą twarz, na której co chwila pojawia się delikatny uśmiech, i łagodną powierzchowność. Od razu się ją lubi. Także dlatego, że jest jedną z nielicznych(...) dzikie ptaki i ich trele, na śniadanie można spodziewać się jajecznicy z gorzkim melonem lub grzanek z pastą ze słodkiego ziemniaka, owczego sera i selera. Do tego świeżo parzona czarna kawa...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej?   Fot. 123RF Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć na...

  • Ekspresowe dodatki, czyli letnie sałatki

    .... Gotowe danie posypać orzeszkami piniowymi prażonymi przez chwilę na suchej patelni i świeżymi listkami mięty.   Sałatka z selera Składniki: mieszanka sałat z rukolą 3 łodygi selera...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej? Fot. 123RF Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć na te...

  • Sycące potrawy nie tylko dla smyka

    ...• 3-4 ziemniaki • 1 mała pietruszka • 1/4 pora • kawałek selera • 1 łyżeczka masła Kaszę wsyp do garnka i zalej zimną wodą. Następnie dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Całość zagotuj. Umyj, obierz i drobno pokrój marchewki, ziemniaki, pietruszkę, pora i selera. Wrzuć je do wrzącej kaszy i gotuj do miękkości. Dodaj kilka łyżek gotowanej, rozdrobnionej...

  • Wiele osób, zwłaszcza tych młodszych, w momencie nagłej utraty formy, chętnie sięga po różnego rodzaju napoje energetyzujące. Zgodnie z zapewnieniami producentów, mają one zapewnić nam jasność umysłu oraz szybki zastrzyk energii. Czy jednak są bezpieczne dla naszego zdrowia? Fot. 123RF/Picsel Reklamy napojów energetyzujących obiecują nam naprawdę wiele - błyskawiczny powrót do formy, ekspresowe pobudzenie oraz ponadprzeciętną jasność umysłu. Sporo osób sięga po nie przed ważnymi egzaminami...

  • Przepis na życie

    ...ocet spirytusowy. – Nie ma lepszego do nóżek na zimno – mówi Ola. Szczupła 40-latka zjada na stojąco kanapkę z pastą z cheddara, często używa jej zamiast masła. Na blacie w kuchni kipisz. Niedomknięty...

  • Jak to jest z tymi grzybami - mają tylko smak, czy mają jakieś wartości odżywcze? Po letnich deszczach na straganach pojawiają się grzyby. Jeszcze pachnące lasem, kuszą nas ciepłym brązowym kolorem i obietnicą smakowitej uczty. Bo polskie grzyby są wyśmienite i mają właściwości odżywcze, o których nie wszyscy wiedzą. Smakują i leczą Grzyby mają działanie lecznicze - w chińskiej i japońskiej medycynie od wieków stosowane są grzyby maitake i shiitake jako środek obniżający ciśnienie,...

  • ... ale niektóre tylko jeden raz! Wybierając się na jesienne grzybobranie musimy wiedzieć, czego zbierać nie należy. Zatrucie grzybami może powodować lekkie i ciężkie zaburzenia układu pokarmowego, zaburzenia koordynacji i świadomości, uszkodzenia nerek i wątroby, a także śmierć. Ponieważ co roku w Polsce na skutek zatruć grzybami umiera od kilku do kilkunastu osób, należy być ostrożnym. Jeśli mamy jakiekolwiek wątpliwości co do tego, czy dany grzyb jest jadalny - nie zbierajmy go! Nie...

  • Sądzisz, że o gotowaniu wiesz wszystko i w kuchni nic cię nie zaskoczy? Weź udział w naszym quizie i sprawdź, czy potrafisz rozpoznać kulinarne mity, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.