• Informacje na temat:

    s z sera topionego

Przepisy na temat: s z sera topionego
  • Tosty z serkiem topionym i domowym pesto

    Pomysł na tosty wcale nie musi być nudny! Udowadnia to Monika Mrozowska znana aktorka i ekspertka kulinarna, która z sukcesem szerzy idee prostego, smacznego i zdrowego gotowania. Monika przygotowała tosty z niezwykle aromatycznym pesto domowej roboty i plastrami sera topionego np. Hochland bez konserwantów. Zielona porcja zdrowia doda energii na cały dzień tobie i najmłodszym, bo nie zapominajmy...

  • Sprawdzony przepis na "Żeberka w sosie z topionego sera"

  • Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i sosem serowo - śmietanowym

    ...składniki dokładnie wymieszać, dodać posiekany szpinak i usmażyć naleśniki na odrobinie oleju. Farsz: 200 g sera podlaskiego np. MSM Mońki 200 g młodego szpinaku 7 ząbków czosnku pieprz grubo(...) i wymieszać. Na każdy usmażony naleśnik nałożyć farsz, zwinąć i podsmażyć na klarowanym maśle na złoty kolor. Podawać z sosem serowo śmietanowym. Sos: 2 szt. serka topionego 100g 150 ml...

  • Polecam na śniadanie lub kolację) Pasta bardzo szybka do zrobienia i bardzo smaczna.

  • Zupa kalafiorowa z serem

    .... Całość zmiksuj blenderem. Zupę podawaj z różyczkami kalafiora i koperkiem. Możesz dodać jeszcze kostki sera topionego.(...)Składniki: kalafior świeży lub mrożony włoszczyzna 3 ziemniaki cebula 20 dag sera gorgonzola koperek 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżka bułki tartej gałka muszkatołowa sól pieprz...

  • Średnio zaawansowany

  • Najlepsze przepisy z serkami topionymi

    ...(425 ml) 100 ml bulionu sól, pieprz, cukier 75 g sera gouda 200  śmietany 200 g śmietankowego sera topionego 9 płatów lasagne tłuszcz do formy i bazylia do dekoracji(...)  Zupa porowo-grzybowa Składniki na 4 porcje: 300 g pieczarek 4 pory 125 g gotowanej szynki (w plastrach) 50 g masła 50 g mąki 1,5 l bulionu warzywnego 200 g serka topionego...

  • Przepis wart wypróbowania: "Zupa z serka topionego z szynką"

  • Łódki z serem brie i kiełbaską

    ...sałatki). Na każdym nafaszerowanym kartofelku połóż plasterek sera. Obficie oprószprzyprawami.4. Łódki ułóż na blaszce w piekarniku i podpiecz, aż ser się zacznie lekko topić. Podaj posypane...

  • Średnio zaawansowany

Artykuły na temat: s z sera topionego
  • Serek topiony. Ile jest w nim sera?

    ...nie jeść. Podstawowym składnikiem prawdziwego serka topionego jest ser podpuszczkowy. Stosuje się taki, który nie nadaje się do sprzedaży - jest przejrzały czy ma nieodpowiedni kształt. Taki ser lub(...) i takie, w których sera nie ma w ogóle lub na długiej liście składników znajduje się prawie na końcu. Tych produktów zdecydowanie należy unikać, bo to zwykle tłuszczowo--chemiczna masa sero podobna...

  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...

  • Jajeczna z serem na ostro

    Składniki 4 jajka, 4 trójkąciki sera topionego, cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżeczki musztardy, 3 łyżki majonezu, sól, pieprz czarny mielony, papryka czerwona, zioła do dekoracji Przygotowanie Jajka ugotuj na twardo. Schłódź je zimną wodą i poczekaj, aż wyschną. Następnie obierz je i razem z serem zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę drobno posiekaj, a czosnek...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Księga smaków: Ser feta

    ​To ser produkowany z mieszanki mleka koziego i owczego. Jedząc go, dostarczasz organizmowi wapń, dbającą o młodość skóry i wzrok witaminę A, a także witaminy z grupy B. I niezłe wrażenia smakowe...

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...

  • Jaki ser najzdrowszy?

    Ile sera rzeczywiście jest w serze efektownie eksponowanym za sklepową ladą? Kupując, kieruj się wskazówkami naszych ekspertów. Pamiętaj, że nawet najświeższy i stuprocentowy ser nie dla każdego jest(...) z pleśnią białą (np. camembert, brie) i kolorową (roquefort, gorgonzola). Mogą szczególnie silnie uczulać. Zwracaj uwagę na barwę sera - jeśli jest jaskrawo żółty, przypuszczalnie dodano do niego...

  • Ryby, pierogi, grzyby i suszone owoce, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, Siostry Salomea i Anastazja potrafią jednak wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Chcesz się o tym przekonać? Weź udział w naszym konkursie! Bożonarodzeniowa kuchnia Siostry Salomei łączy w sobie obie te potrzeby: odkrywania kulinarnych wrażeń i czerpania z tradycji. Jest świeża, zaskakująca, a zarazem sięga do sprawdzonych receptur. I, co najważniejsze, jest smaczna oraz barwna, dzięki czemu...

  • Przysmaki z sera

    ...przygotować np. pastę serową. Wymieszaj: 100 g sera pleśniowego, 100 g serka topionego, dodaj 1 pokrojonego ogórka kiszonego, 1 łyżkę jogurtu naturalnego oraz 1 łyżeczkę majonezu. Sery pleśniowe to(...)Warto jeść sery, bo oferują szeroką paletę smaków, a przy tym są bardzo zdrowe. To przede wszystkim bogate źródło wapnia - budulca zębów i kości. W gomółce białego czy krążku żółtego sera znajdziesz...

  • Ser jest jednym z tych produktów, które kupujemy bardzo często. Dodajemy go do kanapek, sałatek, zapiekanek, makaronów oraz wielu innych potraw. Skoro więc tak bardzo przepadamy za serami, dlaczego wciąż tak mało o nich wiemy? Mogłoby się wydawać, że w przypadku sera, jedyną pułapką na jaką możemy natrafić, jest zakup wyrobu seropodobnego. Jeśli unikniemy tej wpadki, cała reszta zdaje się być już wyjątkowo prosta - kroimy i podajemy wedle uznania. Nic bardziej mylnego! Okazuje się bowiem, że...

Wideo na temat: s z sera topionego