• Informacje na temat:

    s serowy topiony

Przepisy na temat: s serowy topiony
  • Aksamitny krem szpinakowo – serowy

    Składniki: - 100 g serka topionego kremowego np. MSM Mońki - 300 ml słodkiej śmietany 18% - 200 g świeżego i młodego szpinaku - 2 ząbki czosnku - szczypta gałki muszkatołowej - sól, czarny pieprz do smaku Sposób przygotowania: Szpinak umyć, zmiksować ze śmietanką i dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Serek topiony włożyć do garnka. Dodać zmiksowany szpinak...

  • Nie wszystko musi być ze sklepu - oto domowa wersja serka topionego!

  • Mocno serowe ziemniaki

    ...ziemniaków. Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Serek topiony stop w rondelku (ew. dodaj niewielką ilość wody). Jajka zmiksuj. Dodaj starty ser i stopiony, wlej śmietanę, wsyp mąkę, pokrojony szczypiorek i natkę, wymieszaj. Przypraw do smaku. Ziemniaki ułóż w lekko natłuszczonej żaroodpornej formie. Wlej sos serowy, wymieszaj (sos powinien dobrze pokryć wszystkie ziemniaki). Wstaw do...

  • Wyjątkowo łatwy do przygotowania. Smaczny i bardzo sycący. Najlepiej smakuje z makaronem, kurczakiem i brokułami.

  • Zupa serowa z porem

    Delikatna, kremowa zupa

  • Przepis wart wypróbowania: "Sos serowy"

  • Chrupiące grzanki serowe

    Smakowity dodatek do gulaszu

  • Średnio zaawansowany

  • Jajka po benedyktyńsku z sosem serowym

    Sposób przygotowania Bagietkę rozciąć na pół i zrumienić na patelni lub w tosterze. Plastry boczku i cebulę pokrojoną w półkrążki podsmażyć na oleju na patelni. Serek topiony i śmietankę połączyć(...) i cebulą. Polać gorącym sosem serowym i posypać pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego!

  • sycący i aromatyczny pudding z chleba zapiekany z piwem

Artykuły na temat: s serowy topiony
  • Serowe przekąski

    Oliwkowy pasztet serowy Składniki na 4 porcje: 15 g żelatyny w proszku, 100 ml mleka, 200 g żółtego sera edamskiego, 100 ml śmietany kremówki, 100 g sera topionego śmietankowego, 100 g oliwek(...) nasiąkła. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Śmietanę podgrzewamy, dodajemy starty żółty ser i ser topiony, ogrzewamy powoli na wolnym ogniu do chwili, aż sery się zupełnie rozpuszczą...

  • Ryby, pierogi, grzyby i suszone owoce, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, Siostry Salomea i Anastazja potrafią jednak wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Chcesz się o tym przekonać? Weź udział w naszym konkursie! Bożonarodzeniowa kuchnia Siostry Salomei łączy w sobie obie te potrzeby: odkrywania kulinarnych wrażeń i czerpania z tradycji. Jest świeża, zaskakująca, a zarazem sięga do sprawdzonych receptur. I, co najważniejsze, jest smaczna oraz barwna, dzięki czemu...

  • Włoska zupa serowa

    Migdały zrumienić na suchej patelni. Szynkę pokroić, podsmażyć na chrupko na oliwie, osączyć z tłuszczu. Dymkę pokroić ukośnie. W garnku rozgrzać masło, oprószyć mąką, krótko zasmażyć. Zasmażkę wymieszać z winem, bulionem i mlekiem. Mieszając, gotować 1-2 minuty. Na tłuszczu ze smażenia szynki podsmażyć dymkę. Wymieszać ją z szynką. Tartą goudę i ser topiony dodać do beszamelu w garnku. Gotować...

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...

  • Rolada serowa

    Włożyć ser do wrzątku. Musi poleżeć w nim 1/2 godz. Następnie wyjąć go, rozwałkować. Podsmażyć pokrojone pieczarki, dodać serki topione, trzymać na małym...

  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...

  • Zdecydowanie lepsza niż Gorący Kubek ;-)

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...

  • Gruszki z pastą serową

    Biały ser zmiksować z serkiem topionym, dodać drobno pokrojoną papryczkę i doprawić solą. Gruszkom odciąć wierzch w 1/3 wysokości, wydrążyć środek. Mus...

  • Siostra Anastazja i Siostra Salomea - niepowtarzalny duet smaków. Pierwsza czerpie to, co najlepsze, z polskiej kuchni, druga nie boi się inspirować cenioną na świecie dietą śródziemnomorską. Sprawdź ich kulinarne propozycje, a na Twoim stole w 2018 r. nuda na pewno nie zagości. Chciałbyś, aby przepisy sióstr Anastazji i Salomei towarzyszyły ci przez cały rok? Weź udział w naszym konkursie, a być może to właśnie do ciebie trafi wyjątkowy kalendarz z unikatowymi przepisami. Wystarczy, że w...