• Informacje na temat:

    s po cygańsku

Przepisy na temat: s po cygańsku
  • Placki po cygańsku

    Z mięsem i warzywami.

  • Tym razem zapraszam nie na kiszonkę, a na pyszne ogórki po cygańsku. Słoik takiej marynaty kupiłam jesienią ubiegłego roku. Smakowała mi tak bardzo, że nie oglądając się na zdrowy rozsądek i wewnętrzne hamulce wyjadłam ze słoika wszystko aż do dna. Mężowi udało się tylko odrobinę skosztować, reszta musiała być moja! Ogórki po cygańsku są leciutko słodkie i tylko nieznacznie smakują octem (co nam bardzo odpowiada), nawet te kupione w sklepie i przygotowane przemysłowo.

  • Mazurek cygański z bakaliami

    Lukrowany mazurek.

  • Po prostu pyszne.

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    Tego słynnego ciasta nie może zbraknąć na wielkanocnym stole. Przedstawiamy 10 najlepszych przepisów na mazurki.

  • Ryba duszona z warzywami

  • Pyszne danie ,które często przygotowuje na różne spotkania okolicznościowe.

  • Smaczne danie dla każdego

  • może być szynka, karkówka lub schab

  • Pyszne, rozpływające się w ustach mięso.

Artykuły na temat: s po cygańsku
  • Cygańska ballada

    Kadyks, najdalej na południe wysunięta prowincja Hiszpanii, to esencja Andaluzji. Stąd wywodzą się sławne andaluzyjskie konie, sherry i szorstkie cygańskie flamenco. Jeśli gdziekolwiek w Hiszpanii szukać el duende, opisywanego przez Federica Garcíę Lorcę ulotnego i wywołującego uniesienia „ducha ziemi”, to właśnie tu.

  • Ryby, pierogi, grzyby i suszone owoce, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, Siostry Salomea i Anastazja potrafią jednak wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Chcesz się o tym przekonać? Weź udział w naszym konkursie! Bożonarodzeniowa kuchnia Siostry Salomei łączy w sobie obie te potrzeby: odkrywania kulinarnych wrażeń i czerpania z tradycji. Jest świeża, zaskakująca, a zarazem sięga do sprawdzonych receptur. I, co najważniejsze, jest smaczna oraz barwna, dzięki czemu...

  • Mazurek cygański

    Z bakaliami.

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...

  • Styl a la bohemian girl, czyli cygański duch wolności

    Od subtelnych folklorystycznych nawiązań do niemal wprost zaczerpniętych z codziennego stroju nomadów wielobarwnych ubrań i akcesoriów - eklektyczny styl inspirowany cygańskim ubiorem powraca, święcąc triumfy na pokazach największych domów mody.

  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...

  • Madonna zorganizowała cygańską imprezę urodzinową

    Madonna świętowała swoje 57 urodziny, organizując cygańską imprezę w niedzielę (16.08.15).

  • Siostra Anastazja i Siostra Salomea - niepowtarzalny duet smaków. Pierwsza czerpie to, co najlepsze, z polskiej kuchni, druga nie boi się inspirować cenioną na świecie dietą śródziemnomorską. Sprawdź ich kulinarne propozycje, a na Twoim stole w 2018 r. nuda na pewno nie zagości. Chciałbyś, aby przepisy sióstr Anastazji i Salomei towarzyszyły ci przez cały rok? Weź udział w naszym konkursie, a być może to właśnie do ciebie trafi wyjątkowy kalendarz z unikatowymi przepisami. Wystarczy, że w...

  • Grillowana karkówka z cygańskim sosem

    Karkówkę opłucz i osusz. Następnie pokrój ją w centymetrowe plastry. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę. Pokrojone mięso połącz z czosnkiem,...

  • Już 4.06.2009 po raz szósty w Polsce odbędzię się święto francuskiej sztuki kulinarnej "Apertif po francusku"! Aperitif to Święto francuskiej sztuki kulinarnej oraz francuskiej kultury obchodzone corocznie w czerwcu, w ponad 20 krajach świata. Jego ideą jest promowanie przyjemności spędzania czasu w gronie znajomych, przy lampce dobrego wina, na świeżym powietrzu, w przededniu lata, kiedy tego typu imprezy cieszą się szczególną popularnością. Patronem imprezy jest Rząd Francuski. Na gości...

Zdjęcia na temat: s po cygańsku
Wideo na temat: s po cygańsku