• Informacje na temat:

    s p o d p o d

Przepisy na temat: s p o d p o d
Artykuły na temat: s p o d p o d
  • Masa o kobietach polskiej mafii

    To dzięki jego zeznaniom udało się pogrążyć "Pruszków" - teraz Jarosław Sokołowski "Masa", jeden z najbardziej wpływowych gangsterów tzw. grupy pruszkowskiej, w rozmowie z Arturem Górskim zdradza, kim były kobiety polskiej mafii. Specjalnie dla was udostępniamy fragmenty książki.

  • Ryby, pierogi, grzyby i suszone owoce, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, Siostry Salomea i Anastazja potrafią jednak wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Chcesz się o tym przekonać? Weź udział w naszym konkursie! Bożonarodzeniowa kuchnia Siostry Salomei łączy w sobie obie te potrzeby: odkrywania kulinarnych wrażeń i czerpania z tradycji. Jest świeża, zaskakująca, a zarazem sięga do sprawdzonych receptur. I, co najważniejsze, jest smaczna oraz barwna, dzięki czemu...

  • O rodzinie, świętach... czyli alfabet Pierwszej Damy

    Niezwykle miła, ciepła, serdeczna... Choć bardzo chroni prywatność swoją i rodziny, zgodziła się na specjalne świąteczne spotkanie z czytelniczkami.

  • Czego nie wiemy o kiełbasie? Fot. Wikimedia Commons / Dobromila 1. Biała kiełbasa jest robiona często z… mięsa drobiowego! Producenci, tnąc koszty, zamieniają mięso wieprzowe lub cielęce, z którego powinno się robić kiełbasę, na tańsze mięso z kurczaka lub indyka. Zobacz całą prawdę na temat składu białej kiełbasy: 2. W gorszej kiełbasie zamiast mięsa znajdziemy kości, skórę i popiół W niektórych wędlinach w składzie pojawia się tajemnicza nazwa - "mięso oddzielone mechanicznie" lub w...

  •   ..dostałam dziś prezent... zaskakujący, wyjątkowy, prezent z podtekstem, z wiarą i z nadzieją na przyszłość; to... klepsydra :) zerkam na nią i...

  • Siostra Anastazja i Siostra Salomea - niepowtarzalny duet smaków. Pierwsza czerpie to, co najlepsze, z polskiej kuchni, druga nie boi się inspirować cenioną na świecie dietą śródziemnomorską. Sprawdź ich kulinarne propozycje, a na Twoim stole w 2018 r. nuda na pewno nie zagości. Chciałbyś, aby przepisy sióstr Anastazji i Salomei towarzyszyły ci przez cały rok? Weź udział w naszym konkursie, a być może to właśnie do ciebie trafi wyjątkowy kalendarz z unikatowymi przepisami. Wystarczy, że w...

  • ... szłyśmy sobie ostatnio i rozmawiały. I nie uwierzycie, ale przeżyłam deja vu. Rozmowy dokładnie takie same jakie prowadziłam z moją mamą. Wydawała...

  • Mak jest znany ludzkiej cywilizacji od czasów starożytnych. Egipcjanie stosowali go jako środek na uspokojenie. Był symbolem obfitości i płodności, a także snu. Słowianie wierzyli, że ziarenka maku są pokarmem zmarłych, dlatego dania z makiem tradycyjnie jedzono w Zaduszki oraz podczas kolacji wigilijnej. Jakie właściwości ma mak? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. W jednym gramie maku jest ok. 3,3 tys. ziarenek. Łyżka to ok. 10 gramów, jest w niej więc aż 33 tys. ziaren! 2. Mak to źródło błonnika. W...

  • Miłość od A do Z: O seksie bez tabu

    Masz wrażenie, że ciągle wiesz za mało o życiu seksualnym? Są pytania, które chciałabyś zadać, ale nie masz odwagi? Oto praktyczny alfabet odpowiadający na wiele z nich...

  • Chrzan pochodzi z rodziny kapustowatych, czyli tej samej, co rzeżucha, rzodkiewka i oczywiście kapusta. Rzadko doceniamy jego prozdrowotne właściwości. Zobaczmy 5 z nich! 123RF.COM/PICSEL W Szwajcarii, Francji i Holandii to warzywo jest oficjalnie zarejestrowane jako lek! W Polsce chrzan pospolity został uwzględniony na liście roślin, które mogą być wykorzystywane do produkcji suplementów diety, opracowanej przez zespół ekspertów Polskiego Komitetu Zielarskiego oraz Katedry i Zakładu...