• Informacje na temat:

    s os krewetkowy

Przepisy na temat: s os krewetkowy
Artykuły na temat: s os krewetkowy
  • Krewetkowe pyszności

    Krewetki wciąż wydają się egzotycznym i trudnym składnikiem. Zupełnie niepotrzebnie!

  • Ryby, pierogi, grzyby i suszone owoce, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, Siostry Salomea i Anastazja potrafią jednak wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Chcesz się o tym przekonać? Weź udział w naszym konkursie! Bożonarodzeniowa kuchnia Siostry Salomei łączy w sobie obie te potrzeby: odkrywania kulinarnych wrażeń i czerpania z tradycji. Jest świeża, zaskakująca, a zarazem sięga do sprawdzonych receptur. I, co najważniejsze, jest smaczna oraz barwna, dzięki czemu...

  • oparzyłam reke w sylwestrowa noc. Olejem- chciałam usmazyc prazynki. Dobrze przynajmniej ze po pólnocy.  Noc spedzilam z reka w garnku. Ktos co jakis czas...

  • Siostra Anastazja i Siostra Salomea - niepowtarzalny duet smaków. Pierwsza czerpie to, co najlepsze, z polskiej kuchni, druga nie boi się inspirować cenioną na świecie dietą śródziemnomorską. Sprawdź ich kulinarne propozycje, a na Twoim stole w 2018 r. nuda na pewno nie zagości. Chciałbyś, aby przepisy sióstr Anastazji i Salomei towarzyszyły ci przez cały rok? Weź udział w naszym konkursie, a być może to właśnie do ciebie trafi wyjątkowy kalendarz z unikatowymi przepisami. Wystarczy, że w...

  • Krewetka na poważnie

    Dziś nawet fast foody serwują dania z krewetkami, dzięki czemu spożywanie krewetek przestało trącić egzotyką. Tymczasem prawda jest zupełnie inna. Polak nie ma pojęcia jak naprawdę smakuje krewetka, bezrefleksyjnie pochłaniając pozbawiony smaku krewetkowy plankton, odławiany za bezcen, nierzadko z zanieczyszczonych metalami ciężkimi płytkich wód Wietnamu. Bogactwo krewetkowego smaku...

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...

  • Sekrety najlepszej Paelli

    ...rybnym, warzywnym lub wodą, dodajemy liść laurowy, cebulę, czosnek i szafran i gotujemy. Kiedy mięso na paellerze jest już prawie miękkie dolewamy płyn z gotowanych głów krewetkowych, sprawdzamy(...) pomidorowo, szafranowo,  krewetkowy sos. Jeżeli jest wiatr, przysłaniamy paellerę folią aluminiową. Po około 15-20 minutach, kiedy ryż będzie już prawie gotowy, dodajemy młody zielony groszek...

  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...

  • Zbić kokosy na kokosach

    Kokos stał się ulubionym owocem Polaków i powoli wypiera jabłka. Niezła palma nam odbiła!

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...

Wideo na temat: s os krewetkowy
  • Domowy obiad jak z restauracji

    Ekskluzywne dania restauracyjne i niskie ceny? To, że jedno nie wyklucza drugiego, udowodnił w "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski. Przygotował on pizzę Margheritę, domowy makaron z sosem kurkowym, dorsza na makaronie z pora z kremem krewetkowym, filet z kaczki z brukselką, jeżynami i piklowaną szalotką oraz owoce pod sosem zabajone. Za te wszystkie smakowitości przygotowane w domu zapłacimy