• Informacje na temat:

    s na szynkę gotowaną

Przepisy na temat: s na szynkę gotowaną
  • Gotowana szynka

    Szynkę włożyć do małego garnka, a następnie zalać ją zimną wodą (woda powinna zakryć szynkę). Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Gotować ok. 25 minut na małym ogniu. Po upływie tego czasu warto trzymać szynkę w wodzie jeszcze ok 2 h tak, by nabrała smaku.

  • Proste, smaczne i efektowne ciasto,

  • Prowansalska szynka

    Soczysta i aromatyczna

  • Szynka gotowana

  • Ślimaczki z szynką

    Wyśmienita przekąska

  • Wypróbowany przepis na "Poduszeczki z gotowaną szynką"

  • Jajka faszerowane szynką

    .... Posiekaj je. Szynkę pokrój w drobniutką kosteczkę. 4 rzodkiewki oczyść, umyj, posiekaj. Rozdrobnione składniki i posiekany szczypiorek wymieszaj z serkiem ricotta. Farsz przypraw do smaku solą oraz...

  • Pyszne!!! Ciekawy, nieco inny smak tradycyjnych żeberek .

  • Kieszonki z szynką

    Sposób przygotowania 1. Filet opłucz, osusz, potnij na 6 kawałków. Każdy z nich lekko rozbij, nadając kotletom owalny kształt. Lekko posyp je solą i pieprzem. Mozzarellę osącz z zalewy, zetrzyj na tarce o dużych otworach. Płaty mięsa przykryj plasterkami szynki. Jeśli lubisz, możesz zastąpić szynkę salami albo wędzonym boczkiem. Wędlinę posyp startą mozzarellą. Całość złóż na pół albo zwiń. Ew...

  • Malutkie, kruche, kolorowe ciasteczka maślane.

Artykuły na temat: s na szynkę gotowaną
  • ​Łazanki z szynką

    ...od wypłynięcia, po czym odcedzić i natychmiast przelać zimną wodą, by uniknąć sklejania. Szynkę - ewentualnie cebulę - pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę zeszklić na maśle. Wymieszać z łazankami...

  • Ryby, pierogi, grzyby i suszone owoce, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, Siostry Salomea i Anastazja potrafią jednak wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Chcesz się o tym przekonać? Weź udział w naszym konkursie! Bożonarodzeniowa kuchnia Siostry Salomei łączy w sobie obie te potrzeby: odkrywania kulinarnych wrażeń i czerpania z tradycji. Jest świeża, zaskakująca, a zarazem sięga do sprawdzonych receptur. I, co najważniejsze, jest smaczna oraz barwna, dzięki czemu...

  • Zupa selerowa z wędzoną szynką

    ...i dodajemy do gorącej zupy. Mieszamy, aby ser się roztopił. 5. Zupę przelewamy do miseczek. Do każdej dodajemy podsmażoną szynkę i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...

  • Omlet nadziewany szynką i pieczarkami

    Jeżeli zależy nam, aby omlet był bardziej pulchny, dobrze jest dodać do rozbitych jaj łyżkę lub dwie mleka albo śmietanki. A dla smaku – nieco startego żółtego sera.

  • Siostra Anastazja i Siostra Salomea - niepowtarzalny duet smaków. Pierwsza czerpie to, co najlepsze, z polskiej kuchni, druga nie boi się inspirować cenioną na świecie dietą śródziemnomorską. Sprawdź ich kulinarne propozycje, a na Twoim stole w 2018 r. nuda na pewno nie zagości. Chciałbyś, aby przepisy sióstr Anastazji i Salomei towarzyszyły ci przez cały rok? Weź udział w naszym konkursie, a być może to właśnie do ciebie trafi wyjątkowy kalendarz z unikatowymi przepisami. Wystarczy, że w...

  • Francuska tarta z szynką

    Zamiast szynki użyj chudego boczku.

  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...

  • Młody bób z szynką i oliwkami

    ...1. Bób przejrzeć (może być robaczywy), wypłukać. Gotować 10-15 minut, przecedzić, wystudzić, obrać. 2. Pomidory pokroić w małe kawałki, szynkę w paski. 3. Kolendrę umyć, drobno posiekać (zostawić kilka gałązek do dekoracji). Wymieszać z sokiem wyciśniętym z cytryny, solą i chili. Wlać olej, dobrze wymieszać. 4. Do miski włożyć bób, szynkę, oliwki, pomidory, wymieszać z sosem. Sałatkę ozdobić...

  • Aby gotować, nie wystarczą chęci ani odpowiednio zaprojektowana kuchnia. Bez właściwych narzędzi i sprzętów kuchennych niewiele osiągniemy, a niektórych czynnościom będziemy musieli poświęcić naprawdę dużo czasu. Na szczęście, producenci akcesoriów kuchennych ułatwiają nam pracę oferując przydatne sprzęty i narzędzia. Stojak na noże w kształcie serca? Uchwyty do trzymania stron książki kucharskiej? Radiotoster? To już nie są wytwory naszej fantazji, a produkty oferowane przez producentów...