• Informacje na temat:

    s na szynkę gotowaną

Przepisy na temat: s na szynkę gotowaną
  • Gotowana szynka

    Szynkę włożyć do małego garnka, a następnie zalać ją zimną wodą (woda powinna zakryć szynkę). Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Gotować ok. 25 minut na małym ogniu. Po upływie tego czasu warto trzymać szynkę w wodzie jeszcze ok 2 h tak, by nabrała smaku.

  • Proste, smaczne i efektowne ciasto,

  • Prowansalska szynka

    Soczysta i aromatyczna

  • Szynka gotowana

  • Ślimaczki z szynką

    Wyśmienita przekąska

  • Wypróbowany przepis na "Poduszeczki z gotowaną szynką"

  • Jajka faszerowane szynką

    .... Posiekaj je. Szynkę pokrój w drobniutką kosteczkę. 4 rzodkiewki oczyść, umyj, posiekaj. Rozdrobnione składniki i posiekany szczypiorek wymieszaj z serkiem ricotta. Farsz przypraw do smaku solą oraz...

  • Łatwe, doskonała na zimno do kanapek zamiast wędlin ze sklepu.

  • Kieszonki z szynką

    Sposób przygotowania 1. Filet opłucz, osusz, potnij na 6 kawałków. Każdy z nich lekko rozbij, nadając kotletom owalny kształt. Lekko posyp je solą i pieprzem. Mozzarellę osącz z zalewy, zetrzyj na tarce o dużych otworach. Płaty mięsa przykryj plasterkami szynki. Jeśli lubisz, możesz zastąpić szynkę salami albo wędzonym boczkiem. Wędlinę posyp startą mozzarellą. Całość złóż na pół albo zwiń. Ew...

  • Doskonała wędlina domowej roboty.

Artykuły na temat: s na szynkę gotowaną
  • Gotuję, nie marnuję!

    ...grzanki i zalej zupą. Posyp obficie natką i startym serem. Jeśli chcesz wykorzystać mięso, dodaj je razem z czosnkiem do wrzącej wody i ugotuj do miękkości. Możesz też wrzucić pokrojoną w kostkę szynkę...

  • Ryby, pierogi, grzyby i suszone owoce, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, Siostry Salomea i Anastazja potrafią jednak wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Chcesz się o tym przekonać? Weź udział w naszym konkursie! Bożonarodzeniowa kuchnia Siostry Salomei łączy w sobie obie te potrzeby: odkrywania kulinarnych wrażeń i czerpania z tradycji. Jest świeża, zaskakująca, a zarazem sięga do sprawdzonych receptur. I, co najważniejsze, jest smaczna oraz barwna, dzięki czemu...

  • ​Łazanki z szynką

    ...od wypłynięcia, po czym odcedzić i natychmiast przelać zimną wodą, by uniknąć sklejania. Szynkę - ewentualnie cebulę - pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę zeszklić na maśle. Wymieszać z łazankami...

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...

  • Zapiekanka z szynką i warzywami

    Przygotowanie: Warzywa oczyścić, brokuły pokroić w różyczki, marchew w plasterki, cebulę w kostkę. Na 2 łyżkach masła podsmażyć pokrojoną w kostkę szynkę,...

  • Siostra Anastazja i Siostra Salomea - niepowtarzalny duet smaków. Pierwsza czerpie to, co najlepsze, z polskiej kuchni, druga nie boi się inspirować cenioną na świecie dietą śródziemnomorską. Sprawdź ich kulinarne propozycje, a na Twoim stole w 2018 r. nuda na pewno nie zagości. Chciałbyś, aby przepisy sióstr Anastazji i Salomei towarzyszyły ci przez cały rok? Weź udział w naszym konkursie, a być może to właśnie do ciebie trafi wyjątkowy kalendarz z unikatowymi przepisami. Wystarczy, że w...

  • Kulki z szynką, serem i musztardą

    ...1. Ziemniaki mocno szorujemy pod bieżącą wodą, by pozbyć się skórki. Gotujemy w osolonej wodzie, aż będą miękkie, odcedzamy. Przestudzone przepuszczamy przez praskę. 2. Umyty i osuszony szczypiorek siekamy. Szynkę kroimy w niedużą kostkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Żółtka oddzielamy od białek.    3. Do ziemniaków dodajemy żółtka, mleko, szczypiorek, szynkę, ser, musztardę...

  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...

  • Zupa selerowa z wędzoną szynką

    ...i dodajemy do gorącej zupy. Mieszamy, aby ser się roztopił. 5. Zupę przelewamy do miseczek. Do każdej dodajemy podsmażoną szynkę i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

  • Aby gotować, nie wystarczą chęci ani odpowiednio zaprojektowana kuchnia. Bez właściwych narzędzi i sprzętów kuchennych niewiele osiągniemy, a niektórych czynnościom będziemy musieli poświęcić naprawdę dużo czasu. Na szczęście, producenci akcesoriów kuchennych ułatwiają nam pracę oferując przydatne sprzęty i narzędzia. Stojak na noże w kształcie serca? Uchwyty do trzymania stron książki kucharskiej? Radiotoster? To już nie są wytwory naszej fantazji, a produkty oferowane przez producentów...