• Informacje na temat:

    s na szynkę gotowaną

Przepisy na temat: s na szynkę gotowaną
  • Gotowana szynka

    Szynkę włożyć do małego garnka, a następnie zalać ją zimną wodą (woda powinna zakryć szynkę). Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Gotować ok. 25 minut na małym ogniu. Po upływie tego czasu warto trzymać szynkę w wodzie jeszcze ok 2 h tak, by nabrała smaku.

  • Proste, smaczne i efektowne ciasto,

  • Prowansalska szynka

    Soczysta i aromatyczna

  • Szynka gotowana

  • Glazurowana szynka z nogą

    Sposób przygotowania 1. Szynkę włóż do dużego garnka, zalej wodą (tylko tyle, by przykryła mięso), dodaj liście laurowe i jałowiec. Gotuj na małym ogniu...

  • Wypróbowany przepis na "Poduszeczki z gotowaną szynką"

  • Ślimaczki z szynką

    Wyśmienita przekąska

  • Pyszne!!! Ciekawy, nieco inny smak tradycyjnych żeberek .

  • Jajka faszerowane szynką

    .... Posiekaj je. Szynkę pokrój w drobniutką kosteczkę. 4 rzodkiewki oczyść, umyj, posiekaj. Rozdrobnione składniki i posiekany szczypiorek wymieszaj z serkiem ricotta. Farsz przypraw do smaku solą oraz...

  • Malutkie, kruche, kolorowe ciasteczka maślane.

Artykuły na temat: s na szynkę gotowaną
  • Gotuję, nie marnuję!

    ...grzanki i zalej zupą. Posyp obficie natką i startym serem. Jeśli chcesz wykorzystać mięso, dodaj je razem z czosnkiem do wrzącej wody i ugotuj do miękkości. Możesz też wrzucić pokrojoną w kostkę szynkę...

  • Ryby, pierogi, grzyby i suszone owoce, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, Siostry Salomea i Anastazja potrafią jednak wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Chcesz się o tym przekonać? Weź udział w naszym konkursie! Bożonarodzeniowa kuchnia Siostry Salomei łączy w sobie obie te potrzeby: odkrywania kulinarnych wrażeń i czerpania z tradycji. Jest świeża, zaskakująca, a zarazem sięga do sprawdzonych receptur. I, co najważniejsze, jest smaczna oraz barwna, dzięki czemu...

  • Terrina czosnkowa w szynce

    1. Szparagi oczyścić, gotować 7 minut), ostudzić (kilka odłożyć do sałatki). Żelatynę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Czosnek obrać,...

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...

  • ​Łazanki z szynką

    ...od wypłynięcia, po czym odcedzić i natychmiast przelać zimną wodą, by uniknąć sklejania. Szynkę - ewentualnie cebulę - pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę zeszklić na maśle. Wymieszać z łazankami...

  • Siostra Anastazja i Siostra Salomea - niepowtarzalny duet smaków. Pierwsza czerpie to, co najlepsze, z polskiej kuchni, druga nie boi się inspirować cenioną na świecie dietą śródziemnomorską. Sprawdź ich kulinarne propozycje, a na Twoim stole w 2018 r. nuda na pewno nie zagości. Chciałbyś, aby przepisy sióstr Anastazji i Salomei towarzyszyły ci przez cały rok? Weź udział w naszym konkursie, a być może to właśnie do ciebie trafi wyjątkowy kalendarz z unikatowymi przepisami. Wystarczy, że w...

  • Ewa Wachowicz: Gotowanie po krakowsku

    ..., spiąć wykałaczkami i zasznurować dratwą (podobnie jak szynkę). Przełożyć do naczynia żaroodpornego (grzbietem do góry). Posmarować miękkim masłem. Podlać wodą (kilka łyżek wystarczy), przykryć...

  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...

  • Czosnkowa z szynką

    Przygotowanie: 1. Główki czosnku rozdzielić  na ząbki, nie obierać  (4 ząbki zostawić). Rozłożyć  na blaszce, piec 30 minut w temp. 180°C. Wyjąć, obrać,...

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...