• Informacje na temat:

    s na potrawy z czarną fasolą

Przepisy na temat: s na potrawy z czarną fasolą
Artykuły na temat: s na potrawy z czarną fasolą
  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    Potrawy wigilijne muszą kusić smakiem i aromatem. To zasada żelazna i nie warto od niej odchodzić. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by do niemal "rytualnego" 12-daniowego menu wigilijnego(...) polskie potrawy wigilijne musiały posiadać charakter postny, o tyle dzisiaj najnowsze prawo kościelne pozwoliło na odstępstwo od tej zasady i sprawiło, że obok pasztecików z kapustą i grzybami na stole...

  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...

  • Dzień dziecka w kuchni

    Razem przygotujcie ulubione potrawy. Będzie i zabawnie, i pysznie!

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...

  • Dieta przeciw grypie

    ...​Zamiast obciążać wątrobę dodatkową porcją tabletek, zadbaj, by Twoje potrawy zawierały dużo cynku, żelaza, kwasów omega-3, przeciwutleniacze i probiotyki. Nigdy nie wychodź bez śniadania! Dostarczając organizmowi sporo pełnowartościowego białka, dajesz mu narzędzia do walki z atakującymi go wirusami i drobnoustrojami. Pamiętaj też, by od rana do późnego wieczora pić dużo wody zmineralizowanej...

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...

  • Pitta - "kieszeń chlebowa"

    Pitta - kulinarne wspomnienie wakacji za granicą jest już do kupienia w Polsce. Można z niej przyrządzić ulubione potrawy, albo wymyślić całkiem nowe.

  • Ryby, pierogi, grzyby i suszone owoce, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, Siostry Salomea i Anastazja potrafią jednak wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Chcesz się o tym przekonać? Weź udział w naszym konkursie! Bożonarodzeniowa kuchnia Siostry Salomei łączy w sobie obie te potrzeby: odkrywania kulinarnych wrażeń i czerpania z tradycji. Jest świeża, zaskakująca, a zarazem sięga do sprawdzonych receptur. I, co najważniejsze, jest smaczna oraz barwna, dzięki czemu...

  • Po co i jak stosować dietę eliminacyjną?

    .... Potrawy przyprawiać świeżymi ziołami, pieprzem, octem jabłkowym i innymi przyprawami, poza papryką i pieprzem. Druga faza to okres stopniowego wprowadzania wyeliminowanych produktów. Każdy z nich...

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...