• Informacje na temat:

    s na makowiec

Przepisy na temat: s na makowiec
  • Drożdżowy makowiec

    ...rozłóż masę makową. Zwiń je do środka w roladę. Przełóż do formy lub na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 170°C ok. 45-50 min. Gotowy makowiec ostudź i udekoruj, np. lukrem i posiekanymi...

  • MAKOWIEC - 2 STRUCLE

  • Makowiec pod bakaliową kołderką

    Aromatyczne ciasto, nie tylko na święta

  • pracochłonne ciasto ale nie ma bez niego świąt

  • Makowiec z żurawiną

    Makowiec jest nieodłącznym elementem każdego świątecznego stołu. My proponujemy delikatne odejście od tradycji i przygotowanie tego pysznego ciasta w wariacji z żurawiną i skórką pomarańczową.

  • Co prawda tradycyjny makowiec to przeważnie „zawijaniec”, ja proponuję dzisiaj nieco inną formę – makowiec przekładany, tak dla urozmaicenia. Smakuje równie dobrze, serdecznie zapraszam.

  • Makowiec japoński - idealnie wilgotny i pyszny

    ...przypadku nie zda egzaminu. Makowiec japoński możemy udekorować z wierzchu polewą czekoladową lub lukrem zrobionym z soku z cytryny i cukru pudru. (PAP Life) autorka: Dorota Kieras...

  • Domowy makowiec długo utrzymuje świeżość przechowowany w folii w lodówce.

  • Makowiec jak u mamy

    Smaki dzieciństwa.

  • Najprostszy i najsmaczniejszy makowiec, jaki jadłam. Przepis na to ciasto polecam szczególnie osobom, które nie mają cierpliwości do pękających rolad makowych.

Artykuły na temat: s na makowiec
  • Idealny makowiec

    Zdradzamy sekret udanego makowca.

  • Makowiec to pozycja obowiązkowa na świątecznym stole. Beata Lipov z bloga Lawendowy Dom zdradziła nam przepis swojej mamy. Makowiec na INTERIA.TV. 2 szklanki maku szklanka bułki tartej 2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropli zapachu migdałowego 3 łyżki miodu szklanka bakalii (mieszanka skórki pomarańczowej, orzechów włoskich i migdałów) kostka masła 6 jajek szklanka cukru do dekoracji szklanka łuskanych orzechów włoskich szklanka cukru   Przygotowanie: Mak sparzyć, zostawić na noc....

  • Makowiec w duecie

    Masz smak na apetyczny makowiec, jaki pojawił się na stole Natalii i Ludwika w serialu Rodzinka.pl? Teraz możesz przygotować go w swoim domu. Podajemy przepis!

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...

  • Makowiec

    Na te kilka dni w roku zapominamy o dietach, cholesterolu i poziomie cukru. Najważniejsze są chwile z bliskimi, emocje z nimi związane, uczucie bycia w domu, wśród swoich. Wystarczy przywołać wspomnienie zapachu i smaku babcinego makowca i od razu znajdujemy się przy stole z tymi, których kochamy.

  • Ryby, pierogi, grzyby i suszone owoce, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, Siostry Salomea i Anastazja potrafią jednak wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Chcesz się o tym przekonać? Weź udział w naszym konkursie! Bożonarodzeniowa kuchnia Siostry Salomei łączy w sobie obie te potrzeby: odkrywania kulinarnych wrażeń i czerpania z tradycji. Jest świeża, zaskakująca, a zarazem sięga do sprawdzonych receptur. I, co najważniejsze, jest smaczna oraz barwna, dzięki czemu...

  • Makowiec z wiśniami

    Do masy makowej można dodać posiekane bakalie, np. suszoną żurawinę, migdały lub orzechy.

  • Siostra Anastazja i Siostra Salomea - niepowtarzalny duet smaków. Pierwsza czerpie to, co najlepsze, z polskiej kuchni, druga nie boi się inspirować cenioną na świecie dietą śródziemnomorską. Sprawdź ich kulinarne propozycje, a na Twoim stole w 2018 r. nuda na pewno nie zagości. Chciałbyś, aby przepisy sióstr Anastazji i Salomei towarzyszyły ci przez cały rok? Weź udział w naszym konkursie, a być może to właśnie do ciebie trafi wyjątkowy kalendarz z unikatowymi przepisami. Wystarczy, że w...

  • Makowiec z kremem

    Ciasto idealne do kawy.

  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...

Wideo na temat: s na makowiec
  • Zmysłowe smaki: Tradycyjny makowiec

    Czy Boże Narodzenie może istnieć bez makowca? Naszym zdaniem - nie! To tradycyjne ciasto jest chyba najsmaczniejszą ozdobą świątecznego stołu. Przygotowanie makowca może wydawać się trudne i pracochłonne, ale z naszym sprawdzonym przepisem stanie się dziecinnie proste! TRADYCYJNY MAKOWIEC ZAWIJANY – DOKŁADNY PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ. KLIKNIJ! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Zmysłowe smaki: Tradycyjny makowiec

    Czy Boże Narodzenie może istnieć bez makowca? Naszym zdaniem - nie! To tradycyjne ciasto jest chyba najsmaczniejszą ozdobą świątecznego stołu. Przygotowanie makowca może wydawać się trudne i pracochłonne, ale z naszym sprawdzonym przepisem stanie się dziecinnie proste! TRADYCYJNY MAKOWIEC ZAWIJANY – DOKŁADNY PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ. KLIKNIJ! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Ulubione ciasta Polaków. Ile mają kalorii?

    Ewa Trusewicz o kaloryczności sernika, makowca i ciasta drożdżowego. (Studio Active/TVN Meteo Active/x-news)