• Informacje na temat:

    s more ognisko

Przepisy na temat: s more ognisko
Artykuły na temat: s more ognisko
  • Mora mora - tylko spokojnie

    ..., i jedzenie, i liście palm, i patyki na ognisko. Rodzinny dobytek stanowią metalowe garnki, chińskie namioty, butelki i plecione maty osłaniające namioty od rozwiewanego wciąż piasku. Półmetrowe murki...

  • Ryby, pierogi, grzyby i suszone owoce, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, Siostry Salomea i Anastazja potrafią jednak wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Chcesz się o tym przekonać? Weź udział w naszym konkursie! Bożonarodzeniowa kuchnia Siostry Salomei łączy w sobie obie te potrzeby: odkrywania kulinarnych wrażeń i czerpania z tradycji. Jest świeża, zaskakująca, a zarazem sięga do sprawdzonych receptur. I, co najważniejsze, jest smaczna oraz barwna, dzięki czemu...

  • Na skraju tęczy

    Walijskie słowo "hiraeth" oznacza nieokreśloną tęsknotę. Za soczystą zielenią wzgórz, morską bryzą, przestrzenią i wolnością. Nic tej nostalgii nie koi lepiej niż spacer po ścieżkach zachodniej Walii. Hrabstwo Pembrokeshire, gdzie wzdłuż klifu można wędrować przez kilka dni, to w tutejszym języku Penfro - koniec świata.​

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...

  • Czego boją się dzieci?

    Nie tylko ciemności, burzy i potwora, który mieszka w szafie. Na każdym etapie rozwoju, maluchom towarzyszą inne lęki. Skąd się biorą i jak pomóc szkrabowi je pokonać?

  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...

  • Zostawiłam ją tam. Nie była sama i wiedziałam, że jest bezpieczna. Byłam usprawiedliwiona. Poza tym, żeby zrozumieć kogoś, musimy czasem odpocząć od nadmiaru...

  • Siostra Anastazja i Siostra Salomea - niepowtarzalny duet smaków. Pierwsza czerpie to, co najlepsze, z polskiej kuchni, druga nie boi się inspirować cenioną na świecie dietą śródziemnomorską. Sprawdź ich kulinarne propozycje, a na Twoim stole w 2018 r. nuda na pewno nie zagości. Chciałbyś, aby przepisy sióstr Anastazji i Salomei towarzyszyły ci przez cały rok? Weź udział w naszym konkursie, a być może to właśnie do ciebie trafi wyjątkowy kalendarz z unikatowymi przepisami. Wystarczy, że w...

  • ...powienien wlepic jako kare , pzrygnebieni mocno udalismy sie w kierunku dyskoteki , wszyscy wyszli na ulice i puszczali petardy , palilo sie ognisko , spotkalismy kilku znajomych . Zyczenia i coraz weselej...

  • Znamy półfinalistów tegorocznej edycji globalnego konkursu dla młodych talentów sztuki kulinarnej S.Pellegrino Young Chef! Fot. 123RF/Picsel S.Pellegrino to kultowa marka wody i światowa ikona włoskiego smaku i stylu. Jest mocno związana z ideą fine dining, którą promuje w ramach konkursu SPYC. W tym roku do szczęśliwej dziesiątki regionalnych półfinalistów dostało się aż 4 Polaków. 5 złotych zasad konkursu S. Pellegrino Young Chef SPYC to międzynarodowy konkurs dla młodych Szefów Kuchni -...