• Informacje na temat:

    s kuku z kukurydzy

Przepisy na temat: s kuku z kukurydzy
Artykuły na temat: s kuku z kukurydzy
  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...

  • Ryby, pierogi, grzyby i suszone owoce, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, Siostry Salomea i Anastazja potrafią jednak wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Chcesz się o tym przekonać? Weź udział w naszym konkursie! Bożonarodzeniowa kuchnia Siostry Salomei łączy w sobie obie te potrzeby: odkrywania kulinarnych wrażeń i czerpania z tradycji. Jest świeża, zaskakująca, a zarazem sięga do sprawdzonych receptur. I, co najważniejsze, jest smaczna oraz barwna, dzięki czemu...

  • Siostra Anastazja i Siostra Salomea - niepowtarzalny duet smaków. Pierwsza czerpie to, co najlepsze, z polskiej kuchni, druga nie boi się inspirować cenioną na świecie dietą śródziemnomorską. Sprawdź ich kulinarne propozycje, a na Twoim stole w 2018 r. nuda na pewno nie zagości. Chciałbyś, aby przepisy sióstr Anastazji i Salomei towarzyszyły ci przez cały rok? Weź udział w naszym konkursie, a być może to właśnie do ciebie trafi wyjątkowy kalendarz z unikatowymi przepisami. Wystarczy, że w...

  • Znamy półfinalistów tegorocznej edycji globalnego konkursu dla młodych talentów sztuki kulinarnej S.Pellegrino Young Chef! Fot. 123RF/Picsel S.Pellegrino to kultowa marka wody i światowa ikona włoskiego smaku i stylu. Jest mocno związana z ideą fine dining, którą promuje w ramach konkursu SPYC. W tym roku do szczęśliwej dziesiątki regionalnych półfinalistów dostało się aż 4 Polaków. 5 złotych zasad konkursu S. Pellegrino Young Chef SPYC to międzynarodowy konkurs dla młodych Szefów Kuchni -...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Bambus to najszybciej rosnąca trawa na świecie. Potrafi osiągnąć do 20 metrów wysokości i znany jest z szerokiego zastosowania w ogrodnictwie, budownictwie, dekoracji wnętrz, a nawet w kuchni. Fot. materiały prasowe Młode pędy bambusa są niezwykle cennym źródłem substancji korzystnych dla naszego organizmu. Warto więc bliżej przyjrzeć się tej roślinie i wprowadzić ją do naszego menu.100 gramów pędów bambusa to jedynie 20 kalorii, znikomy procent węglowodanów i ani grama tłuszczu. Roślina ta...

  • Amerykańskie barbecue niewiele ma wspólnego z polskim grillowaniem, bowiem w procesie pieczenia mięsa liczy się tu nie tylko jego jakość, ale też sposób opiekania i rodzaj używanego do tego drewna. Fot. 123RF/Picsel W Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Australii i Nowej Zelandii grillowanie nosi nazwę barbecue - słowo to odnosi się nie tylko do sprzętu używanego do przyrządzania mięsa, ale oznacza też przyjęcie, podczas którego piecze się i podaje grillowane potrawy. Drewno decyduje o smaku!...

  • Mamy zaszczyt przedstawić Wam zwycięzców, do których powędrują książki Sarah Britton "My New Roots" Serdecznie dziękujemy za wszystkie przesłane do nas zgłoszenia. Po raz kolejny udowodniliście, że z prostych produktów można wyczarować smakowite i zaskakujące dania. Nasze jury za najciekawsze uznało propozycje nadesłane przez: Panią Izabelę: Jesień daje bogactwo smaków, dlatego w deszczowe jesienne popołudnia warto zamknąć się w kuchni i eksplorować królestwo warzyw. Podane warzywa...

  • Daj się ponieść wyobraźni. Zaproponuj nam wyjątkowe danie z wykorzystaniem poniższych produktów, a być może to właśnie do ciebie trafi najnowsza książka Sarah Britton: "My New Roots". Jesień to sezon, kiedy na naszych stołach goszczą najsmaczniejsze warzywa. Czasem tylko one wystarczą, aby przygotować wyjątkowe danie. Jeśli chcecie wygrać najnowszą książkę Sarah Britton "My New Roots", podzielcie się z nami przepisem na danie, które zawiera w sobie paprykę, cukinię, kukurydzę i grzyby....