• Informacje na temat:

    s carbonare

Przepisy na temat: s carbonare
Artykuły na temat: s carbonare
  • Klasyczna carbonara z chrupiącą posypką

    To jedno z najpopularniejszych rzymskich dań, ale łączenie szynki, jajek, sera i makaronu jest powszechne w całych Włoszech. Przepis na idealną carbonarę stanowi przedmiot sporów – na pewno trzeba wyszukać jak najlepsze guanciale, nie skąpić świeżego pieprzu i kontrolować temperaturę na patelni. Uwielbiam klasyczną recepturę, ale dodatek chrupiącej grzybowej bułki tartej to wspaniałe, oryginalne urozmaicenie.

  • Ryby, pierogi, grzyby i suszone owoce, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, Siostry Salomea i Anastazja potrafią jednak wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Chcesz się o tym przekonać? Weź udział w naszym konkursie! Bożonarodzeniowa kuchnia Siostry Salomei łączy w sobie obie te potrzeby: odkrywania kulinarnych wrażeń i czerpania z tradycji. Jest świeża, zaskakująca, a zarazem sięga do sprawdzonych receptur. I, co najważniejsze, jest smaczna oraz barwna, dzięki czemu...

  • Jamie gotuje po włosku, Jamie Oliver

    Najnowsza książka kucharska Jamiego Olivera, wspaniały hołd złożony włoskiej kuchni, ponad 130 przystępnych przepisów na smakowite dania. Gratka dla miłośników włoskiej kuchnii i nie tylko. Ekskluzywne wydanie, piękne zdjęcia, 408 stron.

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...

  • „Doradca smaku 3” Andrzeja Polana

    Andrzej Polan najbardziej ceni sobie polską kuchnię, przede wszystkim za jej bogactwo smaków i zapachów. To ona stanowi punkt wyjścia w programie "Doradca smaku", w którym w lutym szef kuchni zadebiutował w roli prowadzącego. I to również nasza rodzima kuchnia gra pierwszoplanową rolę w książce "Doradca smaku 3" Andrzeja Polana.

  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...

  • Za dużo wariactw robiłem

    Etatowy twardziel polskiego kina rzadko udziela wywiadów. Dla nas zrobił jednak wyjątek. Opowiedział, dlaczego nie chce teraz grać w filmach i w serialach, zdradził też, że po 28 latach wciąż szaleje za żoną. I że bardzo chce być już dziadkiem!

  • Siostra Anastazja i Siostra Salomea - niepowtarzalny duet smaków. Pierwsza czerpie to, co najlepsze, z polskiej kuchni, druga nie boi się inspirować cenioną na świecie dietą śródziemnomorską. Sprawdź ich kulinarne propozycje, a na Twoim stole w 2018 r. nuda na pewno nie zagości. Chciałbyś, aby przepisy sióstr Anastazji i Salomei towarzyszyły ci przez cały rok? Weź udział w naszym konkursie, a być może to właśnie do ciebie trafi wyjątkowy kalendarz z unikatowymi przepisami. Wystarczy, że w...

  • ...wciskaja, ze na ta komercje tym razem we dwoje sie obrazilismy. Od dzisiaj zadnych gotowych sosow, zup i dan nie kupujemy. Trzecie podejscie juz mu wyszlo - spagetti carbonare, bylo udane ale za...

  • Znamy półfinalistów tegorocznej edycji globalnego konkursu dla młodych talentów sztuki kulinarnej S.Pellegrino Young Chef! Fot. 123RF/Picsel S.Pellegrino to kultowa marka wody i światowa ikona włoskiego smaku i stylu. Jest mocno związana z ideą fine dining, którą promuje w ramach konkursu SPYC. W tym roku do szczęśliwej dziesiątki regionalnych półfinalistów dostało się aż 4 Polaków. 5 złotych zasad konkursu S. Pellegrino Young Chef SPYC to międzynarodowy konkurs dla młodych Szefów Kuchni -...

Wideo na temat: s carbonare
  • Owsianka i koktajle, czyli kuchnia fit na śniadanie

    Anna Skura to blogerka modowa, podróżniczka oraz miłośniczka zdrowego stylu życia. W kuchni "Dzień Dobry TVN" przygotowała owsiankę filipińską, owocowo-warzywne koktajle oraz fit carbonarę z groszkiem migdałami i bazylią, a także morning glory. (Dzień Dobry TVN/x-news)