• Informacje na temat:

    rzodkiewka w słoiku

Przepisy na temat: rzodkiewka w słoiku
  • Kiełki: najlepsze i najtańsze źródło witamin na wiosnę

    ...uprawiać kiełki różnego rodzaju jednocześnie (kosztują od 30 zł). Ale równie dobrze można hodować kiełki w zwykłym słoiku. Nasiona moczymy w letniej wodzie - małe 6, duże 12 godzin. Odcedzamy...

  • Witam, w tym roku stawiam na kompoty. Można już znaleźć czereśnie w rozsądnej cenie, dlatego zachęcam do tego, aby zamknąć je w słoiku i cieszyć się ich smakiem zimą. Wbrew pozorom nie zajmuję to tak wiele czasu :)

  • Magda Gessler: Lekko, łatwo i…

    ...sałatę w misce i dodaj sos (składniki wymieszaj wcześniej w słoiku). Upiecz w piekarniku grzanki, połóż na talerzu i nałóż na nie sałatę. Możesz do niej dodać kurczaka z rosołu i mielony kmin rzymski...

  • Smaczne i zdrowe sniadanie na wynos dp pracy lub do szkoly. Podstawe stanowia platki owsiane namoczone w mleku (normalnym, migdalowym lub kokosowym) z aromatycznymi przyprawami, które po kilku godzinach w lodówce nabieraja kremowej konsystencji.. Przed podaniem uroizmaicone w tej wersji figami, zurawina, pistacjami i miodem. W innych wersjach moga to byc maliny i migdaly, tarta czekolada, banany i nasiona chia lub gruszka, orzechy i miód. W tym wypadku fantazja nie zna granic.

  • Nie ma łatwiejszego i pyszniejszego sposobu na mięso ze słoika.Wiemy co jemy,bez konserwantów i chemii,zdrowe i smaczne. Serdecznie polecam:)

  • Idealna do kanapek :) Smak mojego dzieciństwa :)

  • Kolejna, bardzo smaczna konserwa z golonki wieprzowej (bez skóry) w słoiku.

  • Kolejna konserwa w słoiku, mielonka kanapkowa, bez użycia peklosoli, użyłam mielonej soli himalajskiej, różowej, naukowo stwierdzonej za najzdrowszą sól na ziemi. Mielonka jest smaczna, tyle że nie jest taka różowa jak mielonka z użyciem peklosoli.

  • Początek tygodnia to świetny czas na pierwszą propozycję lunchbox. Znudzeni kanapkiami? Może sałatka? Można ją zrobić zarówno w słoiku, jak i typowym pudełku lunchbox. Pierwszy raz sałatkę gyros jadłam na domówce u znajomych. Pamiętam, że moją uwagę najpierw zwrócił jej wygląd. Prezentowała się pięknie, podana w szklanej misie, każdą warstwę można było dokładnie obejrzeć. Kiedy powtórzyłam ją w domu, mój narzeczony Krzysiek powiedział, że gdybym zamieniła ogórki konserwowe na kiszone, byłaby...

  • Konserwa zrobiona jest z mięsa kurczaka i indyczego z dodatkiem wieprzowego boczku.

Artykuły na temat: rzodkiewka w słoiku
  • Kiszone rzodkiewki

    Przygotowanie: Od rzodkiewek odkrawam liście, myję rzodkiewki dokładnie i umieszczam w słoiku w całości lub przekrojone na połówki. Dodaję przyprawy, miód mieszam z sosem sojowym, octem ryżowym (opcjonalnie) i ciepłą, ale nie gorącą wodą. Mieszanką zalewam rzodkiewki, zakręcam i odstawiam na tydzień lub dwa. Można je też przyrządzić bardzo tradycyjnie, tak jak ogórki, pociąć na mniejsze...

  • Dlaczego tak dużo osób robi wędliny w domu? A dlatego, że w sklepach coraz częściej mamy do czynienia z produktami wędlinopodobnymi. Tyczy się to również konserw w słoikach. Fot. 123RF/Picsel Wędliny, choć wyglądają zachęcająco w sklepach, po kilku dniach spędzonych w lodówce tracą aromat i świeżość. W przypadku konserw w słoikach nie mamy pewności, co tak naprawdę się w nich znajduje. Dlaczego więc nie pokusić się o przygotowanie ich samodzielnie? To zbyt trudne? Nic bardziej mylnego! Wbrew...

  • Smaki spiżarni: Kiełki

    ...odżywcze. Możemy je również sami wyhodować Musimy kupić nasiona specjalnie przeznaczone na kiełki, np. w sklepie ze zdrową żywnością. Sposobów hodowli jest wiele: na sitku, w słoiku, na ligninie lub...

  • Rzodkiewka to bezapelacyjna królowa nowalijek. Przebojem wkracza na nasze talerze wczesną wiosną i gości na nich aż do jesieni. Jakie ma właściwości i co można z niej przygotować, aby nam się nie znudziła? Fot. 123RF/Picsel Rzodkiewka bywa bardzo niedocenianym warzywem. Częściej myślimy o niej jako o dodatku do posiłku niż samodzielnej przekąsce. Tymczasem podgryzanie rzodkiewek może pomóc nam zrzucić kilka zbędnych kilogramów. To warzywo w 95% składa się z wody, a co za tym idzie jest...

  • Wigilijny koncert trzech tenorów

    ...można zrobić tatara). Tak przygotowane śledzie ułóż w szklanym naczyniu lub słoiku na przemian z cebulą, stopniowo zalewając olejem. W słoiku dłużej się przechowają i będą bardziej aromatyczne. Na...

  • Sukces produkcji owocowych zapasów na jesień i zimę opiera się na optymalnym wykorzystaniu darów natury, którymi raczy nas przyroda. Fot. 123RF Miesiąc po miesiącu wybieramy najbardziej dorodne, zdrowe i soczyste owoce, by cały ich smak zamknąć w słoiku i rozkoszować się niepowtarzalnym smakiem i aromatem zawsze wtedy, gdy do głosu dojdzie nasz nieposkromiony apetyt na coś zdrowego i słodkiego. Z jakich owoców najlepiej przygotować kuszące dżemy i konfitury? Czerwiec Właśnie w tym miesiącu...

  • Dieta na przedwiośniu

    ...ciemnego pieczywa. Jak hodować? Trzeba kupić specjalnie przeznaczone do tego ziarna i hodować je na sitku, w słoiku, na ligninie lub wacie nasączonych wodą albo w specjalnej kiełkownicy. Jak jeść...

  • Dla osób, które starają się dbać o linię, Tłusty Czwartek to jeden z najtrudniejszych dni w roku. Jak tu wytrwać w postanowieniach, skoro zewsząd kuszą pączki, faworki i inne kaloryczne smakołyki? Na szczęście mamy dla was sporo słodkich przepisów, które możecie wykorzystać nawet podczas diety. Fot. 123RF Jeśli poszukujecie przepisów na desery, które bez wyrzutów sumienia możecie jeść będąc na diecie, nie mogliście trafić lepiej. Poniższe propozycje przydadzą się nie tylko wtedy, kiedy...

  • Skarby z lasu

    ...prawdziwki, nawlecz na sznur niczym korale i wysusz na słońcu, potem zamknij w słoiku jak w szkatułce. Kiedy przypomnisz sobie o nich zimą, docenisz bogactwo ich smaku. Najmłodsze prawdziwki potnij na...

  • Zajadając się wielkanocną zupą, często myślimy nad tym, czy podany został żurek, czy może barszcz biały. Jak uporać się z odwiecznym dylematem przy świątecznym stole? Gdzie szuakć sedna róznicy i jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Święta wielkanocne kojarzą się nam z tradycją przekazywaną latami. Warto pamiętać o niej również w kuchni, przygotowując świąteczne potrawy. Niegdyś zakwas na żurek robiono z mąki żytniej, natomiast barszcz biały gotowano na wywarze z kiszonych liści barszczu...