• Informacje na temat:

    rzepis na domowe dobre poczki

Przepisy na temat: rzepis na domowe dobre poczki
  • Pyszne danie jednogarnkowe :)

  • Pyszna sałatka łatwa w wykonaniu.

  • Kefir z ananasem czyli przyjazne bakterie i enzymy trawienne. Ze szczyptą kardamonu i odrobiną mięty nabiera unikalnego smaku.

  • bardzo szybko się przygotowuje.

  • uwaga na kalorie!!!

  • Surówka - bardzo łatwa w przygotowaniu. Propozycja - dodatek do niedzielnego obiadu.

  • Sekret dobrych pierogów tkwi w cieście

  • Domowe pączki to tani i łatwy do przygotowania deser. Dobre pączki po usmażeniu powinny być lekkie, puszyste, a po naciśnięciu wracać do pierwotnego kształtu, jeśli oczywiście nie przesadzimy z ilością nadzienia. Obowiązkowa pozycja w karnawałowym menu.

  • Domowe kluseczki z gotowanych ziemniaków - kopytka, lub jak mówiła moja babcia "szagówki", bo krojone "na szagę" czyli po skosie. Dobre z każdym sosem - mięsnym, warzywnym, śmietanowym lub tylko podlane masełkiem lub wytopionym boczkiem.

Artykuły na temat: rzepis na domowe dobre poczki
  • Wiele produktów spożywczych z naszej kuchni to naturalne kosmetyki, poprawiające wygląd włosów. Zamiast wydawać pieniądze w drogeriach, warto przyrządzić skuteczną maseczkę na włosy z produktów, które mamy w lodówce. Zdrowe, lśniące i mocne włosy są marzeniem każdej z nas. Niestety, osiągnięcie takiego efektu najczęściej nie jest ani proste, ani tanie, gdyż kosmetyki i zabiegi pielęgnacyjne potrafią naprawdę słono kosztować. Warto jednak pamiętać, iż istnieje sposób na uniknięcie takich...

  • Stary barek ze skrzypiącymi drzwiczkami, zamykany na klucz, a w środku karafka z grubego szkła i zestaw malutkich kieliszeczków. Charakterystyczny brzęk szkła i rozchodzący się aromat, zwiastuje nadejście leniwego popołudnia. Spędzonego w gronie najbliższych przy kieliszku domowej nalewki. Fot. 123RF/Picsel W czym tkwi sekret takich magicznych chwil? W umiejętności nieśpiesznego smakowania wolnego czasu, prowadzenia leniwej rozmowy i powolnego popijania doskonałego trunku. Bo nalewka nie...

  • Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie. Chyba wszyscy Polacy znają tę maksymę, choć nie każdy jest przekonany do taniego wina. Tymczasem tanie wino, to zrobione własnoręcznie, może być wspaniałym trunkiem. Wino można z powodzeniem stworzyć samodzielnie w domu / fot. 123rf.com Wino domowej roboty nie wymaga dużych nakładów finansowych. Przyda się trochę "sprzętu" (zobacz poniżej), ale oprócz niego same składniki są naprawdę niedrogie. Jednej rzeczy jednak trzeba mieć bardzo dużo -...

  • Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują...

  • Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki....

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Polska należy do drugiej, zaraz po Chinach, truskawkowej potęgi świata. Rocznie produkuje się u nas od 150 do 200 tysięcy ton słodkich owoców. Czekamy na nie cały rok, zajadamy się nimi nie dłużej niż 6 tygodni, a co o nich wiemy? Fot. 123RF/Picsel Czy potrafimy kupować dobre truskawki?   Na początek trochę historii. Truskawka kiedyś była poziomką - docenioną na dworze króla Francji Ludwika XVI. Znany z licznych podbojów miłosnych król szukał w poziomce siły do kolejnych romansów. Niestety...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Drapanie w gardle, ból mięśni, uciążliwy katar i łzawienie oczu – większość z nas doskonale wie, że te objawy nieuchronnie zwiastują przeziębienie. Jak sobie poradzić? Sięgnijcie po sprawdzone metody naszych użytkowników. Fot. 123RF Syrop z cebuli czy też nalewka czosnkowa zajmowały bardzo istotne miejsce w apteczkach naszych babć. Jednak czy we współczesnym świecie znajdziemy miejsce dla tak archaicznych medykamentów? Okazuje się, że jak najbardziej tak. Stare, sprawdzone metody są...

  • Zetrzyj i zamroź cukinię - idealnie nada się do wielu potraw przez całą zimę. Kup na targu skrzynkę pomidorów i zrób z nich pikantny sos pomidorowy. Zawekuj nadmiar fasolki szparagowej z własnego ogródka, by móc się cieszyć świeżymi warzywami przez cały rok. Nie potrzeba wiele czasu i lat doświadczeń, aby bez trudu przygotowywać przetwory z owoców i warzyw. Jasne instrukcje dadzą ci poczucie pewności siebie i wiedzę, w jaki sposób zamrażać, suszyć, wekować, przechowywać w piwnicy i w...