• Informacje na temat:

    ryżowa sałatka

Przepisy na temat: ryżowa sałatka
  • Sałatka ryżowa

    Sprawdzi się idealnie jako przystawka

  • przepyszna sałatka i prosta w przygotowaniu

  • prosta sałatka ryżowa

  • Z czego skomponować zimową z sałatkę?

    Nie, sałatka jest nie tylko letnim daniem. Jakie składniki sprawią, że skomponujemy doskonała sałatkę również w zimie? Na to pytanie odpowiadają Maeli Le Borgne i Alexandra Retion, dietetyczki(...) roślinnego skomponujmy ją z jęczmieniem, komosą ryżowa lub brązowym ryżem - poleca Maela Le Borgne. W proponowanym menu mamy sałatkę z fasoli mun, marchwi i wędzonego kurczaka, kurkumy i prażonych...

  • Bardzo smaczna sałatka ryżowa ,prosta i ekspresowa w przygotowaniu każdemu się uda kto zechce ją zrobić ... Polecam

  • Pomidory nadziewane komosą ryżową

    "Witajcie, pomidory!" chciałoby się zaśpiewać w środku sezonu na te warzywa. Najpyszniejsze są właśnie o tej porze roku: nagrzane słońcem, aromatyczne, z gruntowej, a nie szklarniowej uprawy. Pomidory na stół!

  • Szybka sałatka ryżowa. Prosta i łatwa w wykonaniu a do tego z produktów, które zawsze mamy pod ręką. Doskonała jako dodatek do kanapek lub mięsa.

  • Sałatki na ciepło

    Ryżowa z brokułami Sposób przygotowania 1. Ryż gotuj 20 minut w posolonym wrzątku. Brokuły oczyść, podziel na różyczki, gotuj w lekko posolonej wodzie 6-7 minut. Ciecierzycę przełóż na sitko, pozostaw tak, aż ocieknie z zalewy.  2. Ryż i brokuły odcedź, wymieszaj je w miseczce z ciecierzycą oraz posiekanymi migdałami i natką. Cytrynę sparz, wytrzyj do sucha, z połowy zetrzyj skórkę. Z całej...

  • Spokojnie może posłużyć jako lekkie śniadanie czy kolacja. Sycąca, ale zarazem niskokaloryczna, zdrowa sałatka. Polecam!

Artykuły na temat: ryżowa sałatka
  • Komosa ryżowa

    ​Nazywana jest matką zbóż, choć niesłusznie. Należy do tzw. pseudozbóż, czyli roślin wytwarzających nasiona bogate w skrobię.

  • Kolejne Zdrowe Warsztaty Kulinarne organizowane przez marki Fit&Easy, Borges i Bosch przebiegły pod hasłem Sałatki dla Zabieganych. Centrum Domowych Inspiracji odwiedziła Katarzyna Skrzynecka. Co proponuje zabieganym pani Katarzyna?   Autorska sałatka Katarzyny Skrzyneckiej Składniki dla 4 osób:4 piersi z kurczaka, zamarynowane w sosie sojowym, suszonym czosnku w pudrze i kolorowym pieprzu½ główki sałaty lodowej (ew. opakowanie mieszanki sałat)2 pęczki sałaty rucoli1 zielony ogórek...

  • Zimowe sałatki

    ...dokładnie wymieszać, przełożyć do tej samej miski, polać sosem. Sałatka ryżowa z pomarańczami Składniki na 4 porcje: 40 dag piersi indyka, 1 szklanka ryżu, 1 łyżka płatków migdałowych, 1 puszka groszku(...) delikatnie wymieszać. Sałatkę wstawić do lodówki na dwie godziny. Udekorować koperkiem. Lekka sałatka z serem feta Składniki na 4 porcje: 1/2 główki zielonej sałaty, 10 dag pomidorków koktajlowych (lub...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Sałatka brokułowa

    Smaczne, chrupkie brokuły w połączeniu z odżywczą komosą ryżową tworzą idealną sałatkę na wiosnę wprost ze Zjednoczonego Królestwa.

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...

  • Księga smaków: Komosa ryżowa

    Ze względu na wyjątkowe właściwości odżywcze nazywana jest matką zbóż. Bogata w błonnik, witaminy, sole mineralne i przeciwutleniacze – podbija świat.

  • Sałatki ogórkowe są smaczne i zaskakująco proste w przygotowaniu. Zrób je właśnie teraz, aby cieszyć się smakiem sezonowych warzyw nawet zimą. Fot. 123RF/Picsel Ogórki pochodzą z tej samej rodziny, co melon i dynia. Wbrew obiegowej opinii, znajdziemy w nich nie tylko bezwartościową wodę, ale również całkiem sporo substancji odżywczych, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. W jednej szklance ogórków mieści się aż 14 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę K, która...

  • Ryżowe placuszki

    Jest to przepis na wykorzystanie ryżu który został z obiadu który był serwowany w dniu poprzednim .

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

Zdjęcia na temat: ryżowa sałatka
Wideo na temat: ryżowa sałatka
  • Mongolskie pierogi Buuz

    Misheel Jargalsajkhan z mamą Erdenetsetseg Khurts przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" mongolskie dania. Aktorka zdradziła przepis na pierogi Buuz i sałatkę ryżową. (Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news)

  • Granat rządził w kuchni Agnieszki Cegielskiej i Agnieszki Mielczarek

    Coach zdrowia Agnieszka Cegielska oraz blogerka kulinarna Agnieszka Mielczarek przygotowały w kuchni "Dzień Dobry TVN" potrawy z granatem w roli głównej. Na stole pojawiły się potrawy takie, jak: rozgrzewający ryż z granatem, ciasto naleśnikowe oraz sałatkę z komosą ryżową i granatem. (DDTVN/X-news)

  • Kuchnia tajska należy do jednej z najprostszych kuchni na świecie

    Daria Ładocha niedawno wróciła z kursu kulinarnego w Tajlandii. W kuchni "Dzień Dobry TVN" blogerka przygotowała więc specjały kuchni tajskiej. I tak na stole pojawiły się m.in. zupa tom yum z krewetkami, sałatka som tam, smażony ryż z kurczakiem i warzywami i słodkie ciasteczka z mąki ryżowej z kokosem. Ładocha wytłumaczyła również, czym kuchnia na północy Tajlandii różni się od tej z południa