• Informacje na temat:

    ryz z warzywami w sosie beszamelowym

Przepisy na temat: ryz z warzywami w sosie beszamelowym
  • Faszerowane patisony, czyli zapomniane warzywo na obiad

    ...w grube plastry i zapiec 20 minut pod sosem beszamelowym. Wtedy, dobrze jest je przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

  • Zdrowe, smaczne i szybkie w przyrzadzeniu :)

  • Z garnków świata - Grecja

    Oliwa z oliwek i stoły zastawione ogromną ilością talerzyków - z zupami, drugimi daniami, sałatkami, sosami, przekąskami, winem i ouzo (wódką anyżkową) to charakterystyczne cechy kuchni greckiej.

  • Gołąbki można zrobić na różne sposoby. Więc tym razem postawiłam na trochę włoski kierunek i gołąbki zrobiłam w sosie beszamelowym. Wyszły bardzo dobre, a rodzinka była zachwycona i bardzo szybko zniknęły.

  • Pyszne posiłki na cały tydzień

    ...czas, by sos zgęstniał. Przypraw.  2. W brytfance ułóż makaron, brokuł i kalafior. Zalej sosem beszamelowym, posyp startym parmezanem i tymiankiem. Piecz 15 minut. w temp. 180 st(...) paprykę, czerwoną kapustę, marchewkę. Podduś. Kalafior wyłóż na półmisek, obłóż warzywami. Przypraw.  Zupa cebulowa 1. Wołowinę zalej 2 litrami zimnej wody, zagotuj, zdejmij szumowiny...

  • jako dodatek do dania drugiego,rewelacyjnie smakuje z kotletem mielonym i schabowym.

  • Jedna ryba - dziesięć przepisów

    ...dekoracyjnie do jajek i podaj. Sałatka na kolację Masz kilka ziemniaków z obiadu? Pokrój je w plastry, dodaj osączonego tuńczyka (w oleju lub w sosie własnym), pokrojoną cebulę, paprykę, ew(...). Kolorowa tortilla Wystarczy proste nadzienie: tuńczyk w sosie własnym lub oleju, barwne warzywa, np. papryka, kukurydza, groszek, cebula oraz placki do tortilli, które opieczesz. To danie zrobisz...

  • Wypróbowany przepis na "Ziemniaki pieczone w sosie beszamelowym"

  • Brokuł w roli głównej, polecam ten przepis, zapiekanka jest przepyszna.

Artykuły na temat: ryz z warzywami w sosie beszamelowym
  • Suflety na lato

    Lekkie suflety i ryżowe puddingi polecamy jako desery na upalne dni.

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Pamiątki z wakacji

    ...podsmażonych pałeczek z warzywami wsypać ryż, szczyptę szafranu, sól, pieprz biały, bulion. Gotować aż prawie cały płyn wchłonie ryż. Do prawie gotowego dania dodać groszek i gotować aż groszek i będzie...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Grecki słownik smaków

    Oliwa z oliwek i stoły zastawione ogromną ilością talerzyków - z zupami, drugimi daniami, sałatkami, sosami, przekąskami, winem i ouzo (wódką anyżkową) to charakterystyczne cechy kuchni greckiej.

  • Wracasz do domu i po raz kolejny zamierzasz ugotować ten sam, nudny ryż? Brakuje ci już pomysłów? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników, a z pewnością twój obiad będzie dziś wyjątkowo udany. Fot. 123RF/Picsel W kuchni japońskiej stosowany niemal codziennie, u nas raczej występuje jako zamiennik makaronu do zup. Dlaczego nie potrafimy docenić jego walorów? W końcu ryż to niezwykle uniwersalny i zdrowy element naszej diety. Porcja 100 g ugotowanego ryżu, to około 93-112 kalorii. Po...

  • Grecki słownik smaków

    Oliwa z oliwek i stoły zastawione ogromną ilością talerzyków - z zupami, drugimi daniami, sałatkami, sosami, przekąskami, winem i ouzo (wódką anyżkową) to charakterystyczne cechy kuchni greckiej.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Ten pomysł na burgery zachwyci nie tylko amatorów warzyw, ale i prawdziwych mięsożerców. Burgery marchewkowe z dodatkiem aromatycznych przypraw, nasion i orzechów to znakomita przekąska lub kolacja. Składniki:- 2-3 łyżki masła klarowanego- 2 plastry korzenia imbiru- 3 plastry świeżej kurkumy- 8 młodych marchewek- 3 łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej- bułka tarta orkiszowa do obtoczenia - słodszy olej- mieszanka pestek słonecznika/dyni/ pokrojonych orzechów lub migdałów- pęczek zielonej...