• Informacje na temat:

    ryz z tunczykiem

Przepisy na temat: ryz z tunczykiem
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym, puszka kukurydzy, makaron, który wygląda jak ryż, posiekana zielona pietruszka, majonez, musztarda i zielony delikat do smaku.

  • Latwa i pyszna salatka;) Goraco polecam !!

  • 2 torebki ryżu, puszka kukurydzy, puszka tuńczyka, pęczek szczypiorku, majonez, sól, pieprz.

  • ryż w innej odsłonie

  • Torebka ryżu, puszka kukurydzy, 5 ogórków konserwowych lub 3 kiszone, por (talarki), tuńczyk w oleju - puszka, sól, pieprz, papryka.

  • mozna podac na obiad lub deser

  • Składniki: torebka ryżu, puszka tuńczyka, kto nie liczy kalorii - w oleju (z powodzeniem może być rozdrobniony), puszka kukurydzy, kilka liści kapusty pekińskiej, sól, pieprz, curry.

  • Zdrowe, smaczne i szybkie w przyrzadzeniu :)

  • 1 słoik czerwonej papryki konserwowej; 1 puszka zielonego groszku; 1 puszka kukurydzy; 1 torebka ryżu; 1 puszka tuńczyka; sos vinegret - może być z torebki; sól oraz pieprz.

  • Prze, prze, przepyszny kisz ! Polecam dla tych ktorzy lubia tunczyka !

Artykuły na temat: ryz z tunczykiem
  • Kotlety z tuńczyka

    Smaczne u szybkie w przygotowaniu .

  • Wracasz do domu i po raz kolejny zamierzasz ugotować ten sam, nudny ryż? Brakuje ci już pomysłów? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników, a z pewnością twój obiad będzie dziś wyjątkowo udany. Fot. 123RF/Picsel Ryż posiada wiele dobroczynnych właściwości. Jest przede wszystkim lekkostrawny, dlatego może być spożywany przez dzieci i osoby starsze. Nie obciąża żołądka i często jadany jest przy okazji zatruć pokarmowych. Istotny składnik diety Ryż jest świetnym składnikiem diety, także dla...

  • Odchudzasz się? Zjedz sushi!

    ...ryżowy, który wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn oraz wpływa na obniżanie cholesterolu.       Jedząc ryż zmniejszasz ryzyko zachorowania na raka, a także usprawniasz działanie trzustki(...)!      Tęczowe dodatki do sushi Zgodnie z japońską tradycją, na każdy kawałek sushi powinno nałożyć się odrobinę chrzanu wasabi, a następnie całość zanurzyć w sosie sojowym. Sushi przegryzamy marynowanym...

  • O tuńczyku wiele się dyskutuje. Wydaje się być zdrowy, ponieważ jest rybą, których nie powinno brakować w naszym jadłospisie. Jednak okazuje się, iż nie każdy jego rodzaj pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk to ryba, która wywołuje skrajne emocje wśród specjalistów do spraw zdrowego odżywiania. Z jednej strony jest bardzo bogaty w witaminy, białko oraz inne substancje niezbędne do prawidłowej pracy organizmu. Niestety, wiele osób zaznacza również, iż może być on dla...

  • Cholesterol pod ścisłą kontrolą

    Jest sprawcą zdrowotnych problemów u prawie 19 milionów Polaków! Najwyższa pora zmienić te statystyki. Sprawdź, co możesz zrobić, by utrzymać cholesterol w ryzach i cieszyć się dobrą formą.

  • Dania kuchni włoskiej to nie tylko bogactwo makaronów i nieskończenie wiele rodzajów pizzy, ale również potrawy przygotowywane na bazie ryżu. Istotne jest jednak wykorzystanie odpowiedniego rodzaj tego dodatku – i nie chodzi tu wyłącznie o wybór pomiędzy ryżem białym a brązowym, kwestia ta jest o wiele bardziej złożona. Fot. 123RF Kuchnia spod znaku ryżu Szerokie zastosowanie w kuchni włoskiej ma specjalny gatunek ryżu arborio, dostępny w ofercie firmy Podravka. Swoją nazwę zawdzięcza on...

  • Co powinniśmy jeść po bieganiu?

    Po treningu kluczowe jest zjedzenie wartościowego posiłku.

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Co jeść, żeby mieć zdrową trzustkę?

    ​Trzustka to bardzo wrażliwy organ, niezbędny do trawienia i przyswajania pokarmów. Warto unikać pokarmów, które mogą ją podrażniać.

  • Wracasz do domu i po raz kolejny zamierzasz ugotować ten sam, nudny ryż? Brakuje ci już pomysłów? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników, a z pewnością twój obiad będzie dziś wyjątkowo udany. Fot. 123RF/Picsel W kuchni japońskiej stosowany niemal codziennie, u nas raczej występuje jako zamiennik makaronu do zup. Dlaczego nie potrafimy docenić jego walorów? W końcu ryż to niezwykle uniwersalny i zdrowy element naszej diety. Porcja 100 g ugotowanego ryżu, to około 93-112 kalorii. Po...