• Informacje na temat:

    ryż z selerem

Przepisy na temat: ryż z selerem
  • Ryżowa niespodzianka

    A może tym razem na obiad ugotować ryż? Najlepiej smakuje z kurczakiem!

  • Według przepisu koleżanki Sylwii,bardzo smaczne danie.

  • Pomidorowy ryż z boczkiem i warzywami

    Składniki: - 300 g boczku wędzonego, - 1 szklanka ryżu, - 1/2 puszki czerwonej fasoli, - 1/2 puszki groszku, - 2 łodygi selera naciowego, - 1 czerwona cebula, - 1 papryczka chili, - 1/2 papryki zielonej, - 2 ząbki czosnku, - 1 puszka pomidorów, - 3/4 szklanki wody, - świeża bazylia i natka pietruszki, - sól, pieprz, papryka słodka, sok z połówki limonki, Przygotowanie: Ryż...

  • Smaczny pomysł na "Kurczak z selerem"

  • Ryżowe kuleczki

    ...smażenia Sposób przygotowania: 1. Na patelni rozgrzej olej i masło, wrzuć szalotki, seler i czosnek. Smaż 2-3 minuty. Dodaj ryż i curry, smaż minutę. Wlej wino, smaż kolejną minutę. 2. Zalej warzywa i ryż gorącym bulionem, przykryj, duś 15-20 minut. Na koniec dodaj parmezan. Przypraw do smaku i wymieszaj. Zostaw ryż, aby ostygł. 3. Uformuj dłońmi kuleczki, wsuwając w środek kawałek...

  • danie z lekką nutką piwnej goryczy

  • Congee ryżowe - chińska zupa nie tylko dla ciała

    Chińczycy przygotowują leczniczą zupę z ryżu - congee ryżowe. Ta "zupa dla duszy" jest niebywale wzmacniająca - wyjaśnia w swojej książce "Przepisy na szczęście" Maia Sobczak. Podkreśla, jak odżywczym, a często niedocenianym produktem, jest ryż.

  • osobiście niecierpię ryżu, ale mój mąż uwielbia, więc jako dobra żona muszę się czasem wykazać

  • .... Doprawiamy pieprzem i solą i ewentualnie curry. Do tego możemy do wyboru wymieszać ugotowany wcześniej ryż lub podawać osobno na talerzu - ryż + warzywka. Proponuję podawać to z sałatką albo...

  • Sałatka z kurczakiem,selerem,fasolką czerwoną,kukurydzą,por,marchew,majonez

Artykuły na temat: ryż z selerem
  • Łuszczyca - trzymaj ją w ryzach

    ...tłoczonych na zimno. Są też bogate w ważną dla skóry witaminę E i ułatwiają przyswajanie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach (A, D, K i E). Olejem lnianym lub konopnym możesz polewać ugotowany makaron, ryż...

  • Wracasz do domu i po raz kolejny zamierzasz ugotować ten sam, nudny ryż? Brakuje ci już pomysłów? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników, a z pewnością twój obiad będzie dziś wyjątkowo udany. Fot. 123RF/Picsel Ryż posiada wiele dobroczynnych właściwości. Jest przede wszystkim lekkostrawny, dlatego może być spożywany przez dzieci i osoby starsze. Nie obciąża żołądka i często jadany jest przy okazji zatruć pokarmowych. Istotny składnik diety Ryż jest świetnym składnikiem diety, także dla...

  • Dorsz w sosie "kurkumowym", ryż i duszone pory oraz 8-my dzień diety.

      Za chwilę czeka mnie konsultacja w sprawie diety. Zobaczymy jak będzie ona wyglądała w kolejnych dniach. Danie, które dzisiaj prezentuję i polecam...

  • Dania kuchni włoskiej to nie tylko bogactwo makaronów i nieskończenie wiele rodzajów pizzy, ale również potrawy przygotowywane na bazie ryżu. Istotne jest jednak wykorzystanie odpowiedniego rodzaj tego dodatku – i nie chodzi tu wyłącznie o wybór pomiędzy ryżem białym a brązowym, kwestia ta jest o wiele bardziej złożona. Fot. 123RF Kuchnia spod znaku ryżu Szerokie zastosowanie w kuchni włoskiej ma specjalny gatunek ryżu arborio, dostępny w ofercie firmy Podravka. Swoją nazwę zawdzięcza on...

  • Rośnie, kiedy się kłócisz. Także wtedy, gdy tyjesz lub systematycznie nie dosypiasz. Na skoki ciśnienia pracujesz sama.

  • Wracasz do domu i po raz kolejny zamierzasz ugotować ten sam, nudny ryż? Brakuje ci już pomysłów? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników, a z pewnością twój obiad będzie dziś wyjątkowo udany. Fot. 123RF/Picsel W kuchni japońskiej stosowany niemal codziennie, u nas raczej występuje jako zamiennik makaronu do zup. Dlaczego nie potrafimy docenić jego walorów? W końcu ryż to niezwykle uniwersalny i zdrowy element naszej diety. Porcja 100 g ugotowanego ryżu, to około 93-112 kalorii. Po...

  • Ryż - symbol szczęścia i dostatku

    Długi lub krótki, w łupinach lub bez, biały, brązowy, złocisty, jaśminowy; na słodko, słono, ostro… Zastosowań ryżu, podobnie jak jego gatunków nie sposób policzyć. Jedno jest pewne, ryż jest najbardziej uniwersalnym i rozpowszechnionym zbożem, stosowanym we wszystkich kuchniach na całym świecie.

  • Przyjmij zaproszenie do kuchni Sophii Loren i odkryj skarbnicę wiedzy i nieocenioną pomoc w przygotowywaniu potraw – nie tylko tych włoskich! Od czasu premiery książka kucharska autorstwa Sophii Loren sprzedała się w setkach tysięcy egzemplarzy, zarówno we Włoszech, jak i za granicą. Według aktorki, zakochanej w swoim kraju i jego smakach, gotowanie to nie tylko codzienny rytuał - to przede wszystkim sposób na okazanie miłości naszym bliskim oraz wszystkim, dla których gotujemy.Jej wyjątkowa...

  • Pyszny obiad w godzinę

    .... Kalarepki umyj (bardzo młodych nie trzeba obierać), zetnij wierzchy, wydrąż środki. Powstałe miseczki podgotuj 5 minut w osolonym wrzątku. Ryż ugotuj, osącz. Wymieszaj z mięsem, roztartym ząbkiem czosnku...

  • Mięso drobiowe jest uznawane za najbardziej dietetyczne. Polecane jest osobom, będącym na diecie oraz tym, którzy właśnie ją zakończyli. Ma mnóstwo wartości odżywczych, a jego obróbka jest szybka i nieskomplikowana. Zobaczcie 5 propozycji na dania z kurczaka, które przygotujecie bez najmniejszego problemu. Mięso z kurczaka bardzo często pojawia się na naszych stołach. Jest niezwykle zdrowe, lekkostrawne i dietetyczne. Można podawać je na wiele sposobów - jako danie główne, dodatek do...