• Informacje na temat:

    ryz z pietruszka

Przepisy na temat: ryz z pietruszka
Artykuły na temat: ryz z pietruszka
  • Łuszczyca - trzymaj ją w ryzach

    Terapie uzdrowiskowe i leki pomogą zapanować nad chorobą, ale tylko wtedy, gdy zadbasz o odpowiednie odżywianie. Wyeliminuj z jadłospisu produkty, które zaostrzają objawy łuszczycy i włącz do niego te, które je łagodzą.

  • Zwykle pojawia się na naszych talerzach w roli mało istotnego dodatku, którego smak niezbyt wyróżnia się na tle innych składników. Tymczasem pietruszka w pełni zasługuje na miano kulinarnego superbohatera. Fot. 123RF/Pcisel O właściwościach leczniczych pietruszki doskonale wiedziały nasze babcie, które bardzo często wykorzystywały ją do przygotowywania naparów i okładów, mających przynieść ulgę chorym. Współcześnie warzywo to bardzo rzadko gości na naszych talerzach, gdyż uznajemy je za...

  • Ryż ze szpinakiem i serem feta

    Składniki: Oliwa z oliwek Cebula czosnek Świeży szpinak Ryż basmati Bulion drobiowy Natka pietruszki Koper Sól i pieprz Cytryna Ser feta Na oliwie podsmaż posiekane czosnek i cebulę. Dodaj szpinak, ryż, bulion, Natkę pietruszki i koper, dopraw sola i pieprzem. Gotuj 50 minut, aż ryz zmięknie. Dodaj sok z cytryny i ser feta.

  • Wracasz do domu i po raz kolejny zamierzasz ugotować ten sam, nudny ryż? Brakuje ci już pomysłów? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników, a z pewnością twój obiad będzie dziś wyjątkowo udany. Fot. 123RF/Picsel Ryż posiada wiele dobroczynnych właściwości. Jest przede wszystkim lekkostrawny, dlatego może być spożywany przez dzieci i osoby starsze. Nie obciąża żołądka i często jadany jest przy okazji zatruć pokarmowych. Istotny składnik diety Ryż jest świetnym składnikiem diety, także dla...

  • Ryż na wiele sposobów

    Na słodko lub pikantnie. Smacznego!

  • Dania kuchni włoskiej to nie tylko bogactwo makaronów i nieskończenie wiele rodzajów pizzy, ale również potrawy przygotowywane na bazie ryżu. Istotne jest jednak wykorzystanie odpowiedniego rodzaj tego dodatku – i nie chodzi tu wyłącznie o wybór pomiędzy ryżem białym a brązowym, kwestia ta jest o wiele bardziej złożona. Fot. 123RF Kuchnia spod znaku ryżu Szerokie zastosowanie w kuchni włoskiej ma specjalny gatunek ryżu arborio, dostępny w ofercie firmy Podravka. Swoją nazwę zawdzięcza on...

  • 10 powodów, by jeść kaszę

    Pod względem wartości odżywczych przewyższają makaron, ryż, ziemniaki, dlatego warto po nie sięgać.

  • Wracasz do domu i po raz kolejny zamierzasz ugotować ten sam, nudny ryż? Brakuje ci już pomysłów? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników, a z pewnością twój obiad będzie dziś wyjątkowo udany. Fot. 123RF/Picsel W kuchni japońskiej stosowany niemal codziennie, u nas raczej występuje jako zamiennik makaronu do zup. Dlaczego nie potrafimy docenić jego walorów? W końcu ryż to niezwykle uniwersalny i zdrowy element naszej diety. Porcja 100 g ugotowanego ryżu, to około 93-112 kalorii. Po...

  • 10 powodów, by jeść kasze

    Pod względem wartości odżywczych przewyższają makaron, ryż, ziemniaki, dlatego warto po nie sięgać.

  • Jak zbierać grzyby? Jak powinniśmy je smażyć i mrozić? Ciekawostki o tzw. „darach lasu” zdradza znany i ceniony kucharz - Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni. Fot. 123RF/Picsel Uwielbiam polską tradycję jesiennego zbierania grzybów. Grzyby zbierać możemy już na przełomie czerwca i lipca - w tym roku na Warmii mieliśmy prawdziwe zatrzęsienie koźlarzy, które lokalni grzybiarze nazywają osakami" - mówi Pascal. „Sam nie wiem co sprawia mi większą przyjemność - chodzenie po lesie...

Zdjęcia na temat: ryz z pietruszka