• Informacje na temat:

    ryż z krewetkami i sosem

Przepisy na temat: ryż z krewetkami i sosem
  • Szpinak z krewetkami

    ...ryż, wymieszaj. Chwilę smaż razem, a następnie zalej ryż białym winem. Gotuj, mieszając, aż alkohol odparuje. Cały czas mieszając, wlewaj po chochelce gorącego bulionu (może być z kostki). Gotuj do(...) 2-3 łyżkach oleju. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodaj do ryżu razem z sosem z patelni. Danie posyp resztą parmezanu.

  • Wypróbowany przepis na "Ryż z krewetkami"

  • Krewetki z imbirem

    ...) 4-5 łyżek miodu 2 łyżki sosu sojowego Pieprz Przygotowanie: Migdały w płatkach uprażyć na patelni bez tłuszczu. Ryż ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Imbir obrać i pokroić(...), zdjąć z patelni. Następnie smażyć cebulę, dodać imbir, a następnie miód, lekko skarmelizować. Dodać sos sojowy i 2 łyżki wody i gotować jeszcze 3-4 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Ryż zmieszać...

  • Smaczny pomysł na "Szpinak z krewetkami"

  • Ryż po kantońsku

    Ryż płuczemy, gotujemy do miękkości na wolnym ogniu. Jajka mieszamy ze szczyptą soli i dwiema łyżkami wody i smażymy omlet na natłuszczonej patelni. Ciepły zwijamy i odstawiamy do wystygnięcia(...), czosnek, chili, grzyby i pędy. Podsmażamy. Dodajemy cebulkę dymkę, groszek, ryż i krewetki. Całość doprawiamy mieszanką wina i sosu sojowego, podgrzewamy i odstawiamy. Podajemy z omletem.

  • uwielbiam ryż z truskawkami :-)

  • Przygotowanie Na maśle dusimy krewetki ok 10 min, dodajemy ok 1,5 szklanki sosu pomidorowego, kroimy paprykę w kostkę, dodajemy i dusimy pod przykryciem, aż krewetki będą miękkie. dodajemy pietruszkę, i przyprawy, majeranek, wegetę, curry, czosnek granulowany, pieprz, sól. Gotujemy ryż. Po ugotowaniu ryż kładziemy na talerzu, więcej po bokach, mniej w środku. Polewamy sosem z krewetek. można...

  • Znakomite danie dla amatorów pieczarek

  • ...zrumienić na jasnozłoty kolor. Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórę, dodać do cebuli. B. Ryż opłukać na sicie, dodać do pomidorów, gdy zaczną puszczać sok. Wlać bulion. Przyprawić solą i pieprzem, po czym gotować 20 minut na małym ogniu, ciągle mieszając. C. Krewetki dodać do potrawy, gdy ryż będzie prawie miękki. Jeśli trzeba, podlać nieco bulionem i gotować dalsze 5 minut. D. Potrawę podawać na...

  • Smaczne, ze palce lizać!

Artykuły na temat: ryż z krewetkami i sosem
  • Kleisty ryż owinięty w liście lotosu

    ...mieszając przez minutę. Dodaj mieloną wieprzowinę i smaż mieszając. Gdy wieprzowina zacznie brązowieć, wmieszaj proszek 5 przypraw i wino ryżowe Shaohsing. Gdy wino prawie całe wyparuje, dodaj ryż. Gdy ryż wchłonie powstały sos, przypraw delikatnie jasnym sosem sojowym, ciemnym sosem sojowym, olejem sezamowym, solą, białym pieprzem. Wymieszaj wszystkie składniki dokładnie. Zdejmij z ognia...

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

  • Panierowane krewetki z ryżem curry i dipem czosnkowym

    ..., i 4 woreczki ryżu- gotują się ok. 15 min. Krewetki wraz z ryżem na talerz, ryż przyozdabiam groszkiem, ale może być to również papryka bądż kiełki, albo wszystko razem. Do dania świetnie nadaje się dip...

  • Wracasz do domu i po raz kolejny zamierzasz ugotować ten sam, nudny ryż? Brakuje ci już pomysłów? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników, a z pewnością twój obiad będzie dziś wyjątkowo udany. Fot. 123RF/Picsel Ryż posiada wiele dobroczynnych właściwości. Jest przede wszystkim lekkostrawny, dlatego może być spożywany przez dzieci i osoby starsze. Nie obciąża żołądka i często jadany jest przy okazji zatruć pokarmowych. Istotny składnik diety Ryż jest świetnym składnikiem diety, także dla...

  • Pyszności z Azji

    ...sojowy i rybny. 2. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Sparz grzyby mun, posiekaj. Dodaj mięso z warzywami, zioła i jajko. 3. Papier ryżowy włóż do ciepłej wody. Rozciągnij i na każdy płatek(...).  3. Namocz przez 10 minut w wodzie makaron. Odcedź go i dodaj do kurczaka wraz z sosem  z miski. Dopraw chili i dodaj orzeszki, smaż przez kilka minut. 4. Pokrój w kostkę tofu i dodaj  do potrawy...

  • Dania kuchni włoskiej to nie tylko bogactwo makaronów i nieskończenie wiele rodzajów pizzy, ale również potrawy przygotowywane na bazie ryżu. Istotne jest jednak wykorzystanie odpowiedniego rodzaj tego dodatku – i nie chodzi tu wyłącznie o wybór pomiędzy ryżem białym a brązowym, kwestia ta jest o wiele bardziej złożona. Fot. 123RF Kuchnia spod znaku ryżu Szerokie zastosowanie w kuchni włoskiej ma specjalny gatunek ryżu arborio, dostępny w ofercie firmy Podravka. Swoją nazwę zawdzięcza on...

  • Księga smaków: Komosa ryżowa

    Jest składnikiem sałatek, dodatkiem do zup, zapiekanek, warzywnych kotlecików. Możesz ją prażyć tak jak ryż czy kaszę i przygotować podobnie jak risotto czy pilaw. Dobrze ugotowana jest lekko(...) pieczenia i posmaruj oliwą, aby pulpety się nie przypaliły. Z masy komosowej formuj małe pulpety. Piecz je 30 minut, aż się zrumienią. Podawaj gorące z sałatą. Z krewetkami Komosę ugotuj w bulionie...

  • Wracasz do domu i po raz kolejny zamierzasz ugotować ten sam, nudny ryż? Brakuje ci już pomysłów? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników, a z pewnością twój obiad będzie dziś wyjątkowo udany. Fot. 123RF/Picsel W kuchni japońskiej stosowany niemal codziennie, u nas raczej występuje jako zamiennik makaronu do zup. Dlaczego nie potrafimy docenić jego walorów? W końcu ryż to niezwykle uniwersalny i zdrowy element naszej diety. Porcja 100 g ugotowanego ryżu, to około 93-112 kalorii. Po...

  • Rijsttafel, czyli uczta indonezyjska

    Wielka miska ryżu i dziesiątki miseczek z najrozmaitszymi pysznościami - to rijsttafel. Ale choć pyszności i ryż są z Indonezji rodem, pomysł na to danie zrodził się w Holandii…

  • Doskonałe na wykwintną kolację, pożywną zupę i szybkie curry. Co kryją pod pancerzykiem? Mają przepyszny i orzeźwiający smak, który wiele osób porównuje do mięsa kurczaka. Od drobiu różni je jednak mniejsza kaloryczność - 100 g dostarcza niecałe 80 kcal. Mięso jest również delikatniejsze. Krewetki są ważnym elementem kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej. Mają swoje stałe miejsce w kuchni francuskiej. Coraz częściej są również podawane jako fast food, np. smażone na głębokim tłuszczu w...